En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

INGEN PERSON

***

Sitter du vid stranden och ser vågorna komma in med all möjlig sorts material, kan det förstås verka intressant att identifiera innehållet. Men det kommer ständigt nytt. Och egentligen är alltihop endast - material som kommer och går.

Så är också allt vi kallar vår liv. Som vågor sköljer material fram och tillbaka. Är det något problem med det? Nej, inte om vi lagt ner personen som vill och ska och borde engagera sig i något material. Eller rättare sagt, även mitt väljande "jag" är material som kommer och försvinner. Det som observerar vågorna är inte något sådant personligt jag, det är ett observerande bara, inte något personligt medvetande som observerar.

Skulle vi börja med dramat att identifiera oss med något av innehållen som kommer med vågorna, uppstår genast problem, ett obehagligt tänkande kring brist och "bör-vara". Också detta obehag passerar emellertid med vågornas rörelser. Ingenting går att hålla fast. Ofta görs patetiska försök att hålla fast: tänk, tänk, tänk.....Men vattnets natur vinner och bort försvinner innehållet.

Skrivet av ingenperson, 2012-06-16 12:54

Kommentarsfunktionen är avslagen för detta inlägg.