En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

j0nskIs bloggis

Uppgift 5, Boklogg

Nu har det verkligen hänt grejer.
Arelene och Reuben förlovade sig. Sedan kom Ricky tillbaks, Arlenes man som lämnade henne. Då gick hon tillbaks till honom, med argumentet: Det är ju Trevors far.
Både Arlene och Reuben blir olyckliga efter den här incidenten. Eftersom de älskar varandra fortfarande. Ett år går och Arlene slänger ut Ricky, igen.


Journalisten Chris har efter hårt slit äntligen hittat Trevor. Hans Skicka Vidare har spritt sig vida omkring och alla letar efter personer att hjälpa och skicka vidare till. Tack vare honom så blir Trevor inbjuden till presidenten och han får åka med Arlene, för att hon är hans mor och Reuben, för att han var läraren som gav honom i uppgift att "förändra världen". De åker till Washington D.C. och Trevor får träffa presidenten och hela spektaklet sänds på runtom i världen.
Arlene och Reuben förlovar sig igen och nu väntar Arlene Reubens barn. Efter besöket hon presidenten ska dem åka hem.
Utanför...

Skrivet av j0nskI, 2006-12-11

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 3 - Boklogg


Hela boken handlar om Trevor och hans uppgift som han fick av sin lärare Reuben. Jag trodde först att allt skulle handla om Trevor, men nu är huvudpersonerna "ändrade". Typ det ända man läser om honom är hans dagbok, som är några rader långa.
Nu handlar det nästan bara om Trevors mor Arlene och läraren Reuben. De två har inlett ett förhållande med hjälp av Trevors hjälp. Han hade med dem i sin uppgift, Skicka Vidare.
Arlene är en nykteralkoholist och hon blev lämnad av sin man Ricky, som även är far till Trevor. Reuben gör henne till en helt ny person, för hon har alltid dragits till "bad guys". Hon börjar insee att hon kanske duger ändå.Fast det är inte bara hon som förändras. Reuben har varit väldigt ensam, sedan han fick en krigsskada i Vietnamn kriget. Fula ärr, som täcker halva ansiktet. Han har liksom byggt upp en fasad kring sig själv som ingen kunnat komma igenom, fast det gör nu Arlene.
En person som tillkommit i boken är journalisten...

Skrivet av j0nskI, 2006-12-11

Visa hela (0 kommentarer)

Jonas Wallin. Svenska A,Fredagar hösttermin 06.

Det var ganska förvirrande och segt i början av min bok. Eftersom man får läsa om olika personers synvnklar hela tiden, så måste man vara ganska koncentrerad för att häga med.
Nu är det däremot inga problem. Personerna som blivit presenterade är: Trevor, Reuben, Arlene och Jerry. De tre förstnämda namnen är huvudpersonerna.
Trevor har fått till uppgift att tänka ut ett sätt "att förändra världen". Han kommer då på hela grejen med att skicka vidare. Det går ut på att göra nått bra för någon och sedan få personen att göra något bra för tre andra, och så vidare...
Reuben är Trevors lärare som gett honom uppgiften. Reuben är krigskadad från Vietnamn kriget, och han är ganska tillbaka dragen.
Arlene är Trevors mamma. Hon är ensamstående mamma efter att hennes man stuckit ett år tidigare, och hon är nykter alkoholist.
Jerry är Trevors första "offer" i sin uppgift. Trevor skänker honom pengar så att han kan...

Skrivet av j0nskI, 2006-11-22

Visa hela (0 kommentarer)