En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
kallakatten

Ludde Lindström

Författare, föredragshållare, krönikör, livsnjutare mm
Civiltillstånd: Singel och 8 årig son.
Intressen: Skriva böcker, krönikor mm. Gå på AIKs fotbollsmatcher med min son Oliver. Han spelade med AIKs P01 o jag har varit tränare där i tre år. Så djäkla kul.Nu har han bliven uttagen till ett "utvecklingslag" i Vasalund som kommer göra "stormsteg" i Vasalund 2011.
Så länge han älskar o spela gör jag det.

Senast lästa bok: Snabba Cash

Tycker om: Romantik, skaldjur pålitliga o ärliga människor, thrillers, dramafilmer, maffiafilmer och verklighetsbaserade böcker och sjuk humor.
Laga gärna mat: medelhavsköket dominerar.
Tycker illa om: Falska avundsjuka karriärister som är beredda att gå över lik. Rasister, kvinnomisshandlare, våldtäktsmän, pedofiler och fotbollshuliganer samt fundamentalister av alla slag. T om de som bedriver könsapartheidskamp.

Framtiden: Boken TIO LIV kom ut som Månpocket Fakta 2006, blev bestseller i maj 2006. Vill absolut fotsätta skriva och har börjat på ett nytt manus.
Djur: Alltid haft katter. Coola. Survivers and you cant control them..

"...de första raderna jag skrev i min dokumentärtroman kanske drevs av ett chocktillstånd och inre revanschbehov.
Att alltid resa sig. Även i sista ronden...
Men efter en kort stund märkte jag hur varje ord och mening bildade ett levande mönster. En historia. Jag upptäckte hur jag skildrade en omtumlande resa genom livet. En helt otrolig resa som bara måste berättas. Det var min drivkraft.

Här fanns ju alla ingredienser för en roman. Spänningen, konflikten, kärleken, hatet och upplösningen. Men det var verklighet. Därför blev det en dokumentärroman.
En omtumlande historia som skildrade ett liv och en dröm som blev verklighet. Utspelandes inom krog -och nöjesbranschen. Artister, kändisskap, pengar och framgång. Men också en baksida med mygel, hot, våld, droger, sex och alkoholmissbruk.

Min drivkraft i skrivandet blev att spegla verkligheten i just denna miljö. Det är ingen politiskt korrekt eller moraliserande historia.
Jag vill skriva om det verkliga livet. Jag vill använda dom verkliga orden.

Det innebär inte att jag avstår från drömmar och fiction. Tvärtom. Det är just det som uttrycker våra känslor. Som gör livet så oerhört spännande Därför vill jag skriva vidare.

Blev tillfrågad av Författarcentrum om jag ville åka runt på skolor och föreläsa. Först blev jag helt skräckslagen..Men sen upptäckte jag hur himla roligt det var och meningsfullt.
Jag har träffat tusentals ungdomar på bl a gymnasier och grundskolor och diskuterat alltifrån "partydrogandet", ungdomsvåldet, hur killar drogar tjejer på krogen och sen begår gruppvåldtäckter och jag vet inte vad.
Varje gång jag åker hem känner jag mig alldeles lycklig inombord, faccinerad över hur eleverna lyssnar och vilka bra diskussioner de drar igång. Jag lär mig och inspireras hela tiden av dom jag träffar.

Jag vet att jag försökt flera gånger men kört fast. Men återigen har jag varit med om en resa som denna gång höll på att kosta mig livet.
Nu kan jag ta vid där min förra bok Tio Liv slutade 1994.
Jag har börjat redigera på började manus och när det är klart börjar jag med fortsättningen. Arbetsnamnet är Mot alla odds.
Jag vill satsa på en pocket direkt efter att Tio Liv blev en bestseller 2006.
Den är helt slutsåld så den som vill läsa får kontakta bibliotek. Har dom den inte så kan du be dem beställa eller ge dig uppgift om närmaste bibliotek.
Jag lovar uppdatera endast på denna bloggsida under arbetets gång.
Ha det bra vänner
Det är vårdagjämning idag

Skrivet av kallakatten, 2014-03-20

Visa hela (0 kommentarer)

Jag, till skillnad mot flertalet kompisar, fick min enda son sent i livet. Sent har jag insett av två orsaker:
Mina kompisars barn är från 17 till c:a 20 o är stora att lämna fågelboet
Mina kompisar vill gå ut o festa o börja leva på nytt. Dom flesta är singlar har jag också upptäckt.

Min son är 11 år. Han spelar fotboll sen han var 4. Han spelar varje dag. På skolan o utanför. Om han inte spelar på datorspel som jag avskyr. Då försvinner han in i en okontaktbar dimma.
Men han börjar ju bli tonåring så sånt får man som farsa hacka i sig. Jag är ju också singel givetvis som de flesta i Stockholm.
Det var jag som tog med honom till AIK matcherna o sen Knattefotbollen. På den vägen gick det. 3 år i Gnaget o sen har det varit många år i VasalundsIF. Systerklubben. Vi är Gnagare som hela släkten och min son Oliver kan allt. Vi surrar om olika spelare o lag o han säger att om han skulle bli fotbollsproffs när han blir stor i Gnaget o sen barcelona så är det för att...

Skrivet av kallakatten, 2013-01-21

Visa hela (0 kommentarer)

Skrivet av kallakatten, 2012-07-05

Visa hela (0 kommentarer)

I Metro läser vi åter om Hammarbys otroligt dåliga, skandalösa, elitsatsning på 6 åringar. Undrar om den "idioten" som bestämt har en son som är 6 år?
Jag o min son har god kontinuerlig erfarenhet av bredd, knatte, barn o ungdomsfotboll i AIK och Vasalunds IF.
Först börjar man med Knatteverksamhet där barnen får leka o ha kul med en boll. Sen sker en naturlig gallring dvs frånfall. Enligt Svenska... Fotbolls Förbundet är det totalt förbjudet att neka någon att delta i verksamheten. Alltså bör det prövas av stockholms Fotbolls förbund och Svenska fotbollsförbundet huruvida Bajens elitsatsning strider mot stadgar o inriktning.

När barnen är 7-9 år börjar det bli lite ordning på spelet i 5 manna fotboll. Där ser man oftast direkt barn som tvingatsatt delta av föräldrar eller inte tycker det är så kul. Men tränarna gör allt för att alla ska ha KUL o stimulera dem.
Det som Bajen sållar ut hos en 6 åring säger ingenting om hur den killen är när han är 12-13 år.

I...

Skrivet av kallakatten, 2012-05-31

Visa hela (0 kommentarer)

Funderar över varför kultureliten spyr galla över Ranelid? Är det för att de är inskränkta snåla skråmässiga människor som bara slår vakt om sitt?
OK. När Hiphopen kom spydde många i branschen galla. Nu är den accepterad överallt tom i Melodifestivalen om man vill.
Timbaktu, var är du nu? Du behövs för att stötta mot drevet som går.
Vem kan skriva 30 böcker som säljer stort o hålla 3000 föredrag som har ett klockrent innehåll.
Ranelid rules

Skrivet av kallakatten, 2012-02-29

Visa hela (0 kommentarer)

Kära vänner.
Det var länge sedan.
Allt medan Håkan Juholt håller presskonferens håller jag på med mina nyårslöften.
Nu har jag snart varit utan alkohol i två år. Slutar röka nästa vecka o börjar på gymmet nästa månad.
Tänkte bli10 år yngre i kroppen o inte bara i knoppen.
Ha ett bra år.
Jag sitter o pular med ett manus. Kanske blir det en ny bok. Vem vet.
Kram
Ludde

Skrivet av kallakatten, 2012-01-21

Visa hela (4 kommentarer)

Jag är helt chockad hur en SJ konduktör kan slänga av en 11 årig flicka från tåget för att hon saknade biljett, som hennes äldre syster hade, som befann sig på toaletten.
Hur kan kvinnan som tog hand om henne kunna kommunicera med flickan och likaså polisen men inte en kvinnlig SJ konduktör?

Det är helt sjukt och hon borde omflyttas omedelbart från sitt jobb. Hur många barn har tidigare behandlats på det här grymma o oempatiska sättet?
Tur att majoriteten av Sveriges vuxna svenskar har empati med barn.

Skrivet av kallakatten, 2011-08-03

Visa hela (0 kommentarer)

Så bra artikel i Sourze denna vecka:

Artikel av Helena Nordvall

Barn har rätt till två föräldrar - och pappor till sina barn
"Regeringen har satsat drygt en miljard för att förebygga och motverka mäns våld mot kvinnor. Under pågående mandatperioden är det dags att satsa motsvarande summa för att förebygga kvinnors våld mot män och stärka pappors rätt att träffa sina barn."
FN:s barnkonvention skriver att vi måste respektera och värdesätta varje barn och ge dem framtidstro och möjlighet att träffa båda sina föräldrar. Om detta inte är möjligt skall barnen har rätt till eget ombud, till exempel vårdnads- och umgängestvister.

Kommunerna bör också garantera till exempel via olika familjecentraler att alla barn som inte få träffa båda sina föräldrar få hjälp med detta. Även regeringen bör vidta kraftfulla åtgärder för att säkerställa att polis och åklagare skyndsamt utreder brott mot barnen, oftast det uteblivna umgänget med pappan.

Genom att...

Skrivet av kallakatten, 2011-03-16

Visa hela (0 kommentarer)