En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
kallakatten

Ludde Lindström

Bajens elitsatsning bland 6 åringar är en katastrof!!!

I Metro läser vi åter om Hammarbys otroligt dåliga, skandalösa, elitsatsning på 6 åringar. Undrar om den "idioten" som bestämt har en son som är 6 år?
Jag o min son har god kontinuerlig erfarenhet av bredd, knatte, barn o ungdomsfotboll i AIK och Vasalunds IF.
Först börjar man med Knatteverksamhet där barnen får leka o ha kul med en boll. Sen sker en naturlig gallring dvs frånfall. Enligt Svenska... Fotbolls Förbundet är det totalt förbjudet att neka någon att delta i verksamheten. Alltså bör det prövas av stockholms Fotbolls förbund och Svenska fotbollsförbundet huruvida Bajens elitsatsning strider mot stadgar o inriktning.

När barnen är 7-9 år börjar det bli lite ordning på spelet i 5 manna fotboll. Där ser man oftast direkt barn som tvingatsatt delta av föräldrar eller inte tycker det är så kul. Men tränarna gör allt för att alla ska ha KUL o stimulera dem.
Det som Bajen sållar ut hos en 6 åring säger ingenting om hur den killen är när han är 12-13 år.

I min sons lag i Vasalunds IF har det skett enorma förändringar hos en del killar som förut bara tappade bollen, sköt tåfjutt osv.
Nu är de plötsligt enorm "bra". Så hela psykologin o pedagogin är ovetenskaplig och skadlig som Hammarby sysslar med.

Vi är nu i läget att våra P01or går nästa år över till 9 manna o sen till 11 mannafotboll. Jag är övertygad om att killar som vi inte sett förut vara så framträdande kommer plötsligt överraska. Just därför är Fotbollsförbundets breddidrottsregler så viktiga.
Men elitsatsningar i kombination med bredd dvs nivåindelningar är nödvändiga o bra för att stimulera dem som kommit långt o vill ha ut mer.
I AIK o Vasalunds IF finns både "utvecklingslag" och AIK har en helt fantastisk satsning på en fotbollsakademi.

En av min sons gamla kompisar från Vasalund spelar i dag på dispens med 11 mannalag och vann mini SM för AIK. Vilken stor grej när de hyllades med pokalen på Råsunda.
Det är stegvis nivåindelning som gäller anser jag o inte desperata katastrofala o skadliga beteenden från ett lag som råkat fastna i Superettan.Visa mer

Skrivet av kallakatten, 2012-05-31 18:12

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?