En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Karlas blog

De perfekta halsbanden och kopplen till ens hund

Något ens hund verkligen inte kan vara utan är just sitt halsband och koppel. Om man ännu inte har lärt sin hund att gå fint eller helt enkelt vill känna att man har mer kontroll över situationen så är det av yttersta vikt att införskaffa ett koppel som man själv anser passa. Man kan dock inte enbart gå ut och köpa vilket koppel som helst, då det finns ett flertal olika alternativ angående exempelvis hundens storlek, vilken färg man vill att kopplet ska vara samt om man vill ha rullkoppel eller inte.

Dessutom är det numera alltfler personer som väljer sele istället för halsband, vilket kan ses som en mer skonsam lösning med tanke på att man då inte enbart drar hunden i nacken. Istället går selen hela vägen över bröstet och ryggen på hunden, för mer kontroll och för att hunden möjligtvis ska bli gladare. Om man dessutom är på jakt efter ett fint halsband med tagg kan man läsa mer om detta här: https://g-r.se/hundhalsband-med-gps-till-taggen/ . Nedan ska vi däremot ta en titt på lite olika koppel som finns och vad den bästa lösningen är.

De koppel som finns att välja mellan

Vanligtvis införskaffar man ett av två koppel: Det traditionella kopplet eller det så kallade rullkopplet. De positiva aspekterna av just rullkoppel är att många anser det vara enklare att hålla trasslet på en minimal nivå. Så fort en bit av kopplet inte används så dras det automatiskt tillbaka in i handtaget, vilket gör så att man undviker en ocean av koppeltrassel. Om man inte vill att hunden ska springa alltför långt kan man med rullkopplet även trycka på en knapp för att låsa kopplet.

Varför finns det då de personer som fortfarande väljer de traditionella kopplen? Jo, vissa personer tycker att det är alltför komplicerat och onödigt svårt att hålla reda på ett rullkoppel. Handtaget väger vanligtvis ganska mycket, och det är ett långt koppel som man får gå runt och bära på. Samtidigt är den här typen av koppel dessutom gjort på ett ganska tunt och hårt material, vilket har lett till att vissa personer fortfarande vill hålla kvar vid det traditionella kopplet.

Att sätta en bricka på hundens halsband

Det är en god idé att se till så att hundens halsband alltid är utrustat med en bricka. På denne bricka skriver man ner hundens namn, sitt eget namn, sitt telefonnummer och kanske till och med adressen där man bor. På så vis kan man vara säker på att ens hund kommer hem igen om den har sprungit bort. För att införskaffa ett eget koppel, halsband eller bricka kan man ta ett besök hos Petworld och se vad de har att erbjuda.

Skrivet av karlasblog, 2017-10-11 14:14

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?