En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
kif

Kunskap i fokus

Kif, Kunskap i fokus är en kombinering mellan Projektarbete och projekt och företagande på IT-Gymnasiet i Örebro.

Vi är två tjejer som utvecklar och skall producera en idé, och här kan ni följa oss från början till slutet. Har ni några frågor, så är det bara att skriva till oss här på sidan.

Ja, jag vet att vi har varit dåliga på att ladda upp på hemsidan. Det har varit ont om tid, och det som behövs skrivas ned har antecknats i våra loggböcker. Vilket inneburt att bloggen har fallit efter.

Nu är vi i varje fall i slutspurten utav projekt arbetet och på något vis börjar man se det ljusa hålet i slutet på tunneln.

Vi är i skedet att vi nu skapar produkten, som för tillfället är halv färdig. Nu behövs den bara fixas till och göras användbar. Vi skall försöka sälja idén vidare, och hoppas på att någon nappar. Man vet aldrig, men det är värt ett försök.

Det ser ljus ut!

/cissi

Skrivet av kif, 2008-04-07

Visa hela (0 kommentarer)

Hej alla glada!

Jag har kidnappat Lina och Evelina hem till mig, för att äntligen påbörja vårt arbete med att skapa en prototyp! Vi klipper ut massa prickar, käkar klubbor och tittar på våra värsta år, vi har det helt enkelt mysigt. Prototypen kommer att bli nästan helt klar idag, då vi saknar färgpennor. Men det är ett mindre problem.

Vi kommer att skapa exempel-frågekort till spelet också, och jag (Cissi) skall troligen få den stora äran att med hjälp av ett A4 papper skapa en... låda. För att undersöka min kreativa förmåga, som faktiskt inte existerar.

Vårt första misslyckandeuppstod när jag skulle tejpa ihop två A4 papper och lyckades riva sönder de. Vårt andra misslyckande är att vi har endast _en_ sax och alla tre vill använda den. Samtidigt.

Efter en mat paus fortsätter arbetet igen.

/Cissi

Skrivet av kif, 2008-01-31

Visa hela (0 kommentarer)

Nu finns vi även på:

http://www.spelkif.wordpress.com.

Den sidan innehåller en mycket snyggare design, än denna sida! Vi kommer inte att sluta blogga på denna sida! Vi postar samma inlägg på denna, som på den andra!

Men, som sagt! Den nya adressen är mycket snyggare! ;)

/Cissi

Skrivet av kif, 2008-01-09

Visa hela (0 kommentarer)

Hej alla glada!

I måndags påbörjades arbetet igen, efter jullovet och massa sjukdomar. Förhoppninsgvis slipper vi detta nu, när våren inom en snart tid nalkas.

På måndagen gick vi igenom allt som behövdes göras, när det skall vara klart och sådant. Vi skall kontakta några skolor och kolla deras intresse utav vårat spel, så man vet på ett ungefär hur man kommer att kunna sälja sedan. Vi bokade in ett möte med Simon till dagen efter också.

Mötet med Simon på tisdagen gick väldigt bra. Vi fick lite tips på vad vi behövde prioritera. Vi skall ha en prototyp färdig, om bara några veckor. Spännande. Det ser vi fram emot. Sedan delade vi upp uppgifter som behövs göras, dels för att få prototypen att fungera precis så som vi har tänkt, och dels är det massa tråkigheter, så som affärsplan med mera som måste skrivas och uppdateras, så att man har något man verkligen kan lämna in till skatteverket, och alla andra konstiga ställen :P

Vi kommer även att börja...

Skrivet av kif, 2008-01-09

Visa hela (0 kommentarer)

Att vi är på ännu bättre väg just nu!

Enda som må vara lite jobbigt är att vi har grymt mycket att göra fram tills den 10:e december! Både Lina och Jag kommer att ha en liten ledighet emllan som kommer att störa arbetet litegrann! Men förhoppningsvis kommre detta att gå bättre än vad vi tror just nu!

Vi har hoppet uppe och jobbar så bra som vi bara kan, även utanför lektionstid!


/Cissi

Skrivet av kif, 2007-11-19

Visa hela (0 kommentarer)

Det har hänt lite grann sen sist och vi kan gott meddela att allting går frammåt trots förhinder.
Jag mailade ju ut till olika spelföretag och frågade om vi kunde få någon form utav hjälp med programmering och liknande för att kunna skapa spelet. Sedan krashade hela vårt intranät, inklusive e-mailen vilket resulterade i att alla möjliga svar som jag skulle fått från dessa företag, bouncade (studsade) tillbaks till dem själva. Bra jobbat!

Efter detta beslutade vi att vi inte har tid till att fortsätta på samma spår, utan att allting skulle gå grymt mycket enklare om vi bytte till reservplanen som är att skapa ett brädspel. Framstegen gick mycket snabbare nu!

Vi behöver fortfarande skriva om affärsidén, men i övrigt ligger vi ganska bra till. Vi har grunden för hur spelet skall fungera, regler och så vidare. Så det som ligger näst på listan är bland annan marknadsföring, inköpsplanering samt att skapa alla dessa frågor som behövs för att kunna spela spelet.

Sedan...

Skrivet av kif, 2007-11-19

Visa hela (0 kommentarer)

Det är verkligen hemskt att vara sjuk mitt under höstterminen, well vårterminen för den delen också. Det är skönt att vara sjuk så man kan vara hemma och bara vila och ta det lugnt, men man behöver vila sig ordentligt då, för när man kommer tillbaks till skolan igen så är det grymt mycket att göra.

Projektarbetet har legat lite smått vid sidan av, då vi har varit sjuka och varit tvungna att prioritera andra ämnen, där prov varit i fråga och liknande.

Vi jobbar en till två gånger i veckan med projektet och nu senaste två måndagarna har vi kommit en bit på vägen.

Vi har mailat till Dice.se och Massive.se för att se om de kan hjälpa oss med programmeringen eller om vi kan få tips och råd ifrån dessa. Vi inväntar nyfiket och förhoppningsfullt svar..

Affärsplanen är klar och ligger på Learnet för vår lärare samt handledare att titta på. Eller, man kan nog inte säga att den är 100% klar, det är nog en del som kommer att förändras under tidens gång, men för...

Skrivet av kif, 2007-10-15

Visa hela (0 kommentarer)

Här med vill jag hälsa våran finaste Lina välkommen in i vårat gäng. Hon saknade projekt och företagande, då hon valde vägväl ett. Det vill säga hon kör projekt seperat från projekt och företagande. Hon kände sig intresserad av vårat projekt, och vi sa att hon får komma med om hon vill.

Nu är Lina officiellt en Kunskap i fokus figur!

Vi delade upp arbetet lite grann, och det ser ut såhär:

VD - Cecilia
Marknadsansvarig/Design - Lina
Ekonomiansvarig – Evelina
Inköpsansvarig - Evelina


Observera att folk är endast ansvariga för att upprätthålla dessa områden. Vi alla kommer att sammarbeta med alla uppgifter, även med utomstående personer.

Vi alla kan ju hålla med om att Evelina är kung på matte, Lina är grymmast på allting, och Cissi är bara allmänt cool.


Hälsningar från

/Cissi, Evelina och söta Lina.

Skrivet av kif, 2007-09-13

Visa hela (0 kommentarer)