En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

kitties bloggis

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
stuckit allsköns nålar i folk, närvarade vid min första förlossning och fick mitt första kneg inom vården

2. Höll du några av dina nyårslöften?
piercade inte naveln i år heller haha

3. Fick någon du känner barn?
två stycken nära + att hela min klass blev gravida samtidigt

4. Dog någon som stod dig nära?
inte jättenära, men flera dog som var viktiga för människor nära mig så jag påverkades ändå

5. Vilka länder besökte du?
finland som vanligt, där lugnet finns

6. Är det något du saknade 2013 som du vill ha 2014?
mod var knappast något jag saknade 2013 men som jag gärna skaffar ännu mer av 2014

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
3 juni (första förlossningen), 23 oktober (fleetwood) och 23 november (när jag släppte allt)

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
alla ögonblick på ekgården, att jag började yoga och hittade ett sätt att själv bli master...

Skrivet av kittie, 2013-12-20

Visa hela (0 kommentarer)

en av mina två älskade handledare sa på bedömningen idag: om alla våra sjuksköterskor plötsligt försvann från verksamheten skulle jag inte tveka att kasta in dig, för du skulle kunna göra allt. ge injektioner, dela mediciner, ta akuta samtal, allt... faktiskt. det skulle du klara.

och det bästa? att jag från hjärtat kunde hålla med henne. tror jag växte två centimeter inom loppet av en sekund. sen sa hon: du är inte rädd. jag bara flinade när jag insåg att hon hade rätt, jag som varit rädd för allt hela livet.

vad jag själv tycker att jag behöver öva på tills den dagen kommer dock: bemöta aggressivitet. märkte hur jag på en gång kröp ihop till en liten boll när någon höjde rösten. är inte det minsta rädd för sorg, ångest eller mani, men aggressivitet skrämmer lilla mig på 49 pannor. måste försöka hitta det inre lugn som så många i personalen har.

nu kör vi som vanligt en summering av vad jag varit med om och lärt mig: kört in en patient akut till st...

Skrivet av kittie, 2013-09-24

Visa hela (0 kommentarer)

jag känner en konstant oro på jobbet. orolig för att någon ska bli orolig och börja skrika och oroa de andra, orolig för att någon ska sätta i halsen, för att anhöriga inte ska tycka att jag ger deras mamma/make/syster etc ett värdigt liv och allt möjligt man kan komma på. men det fina med vården är att jag under varje tungt arbetspass förr eller senare finner mig själv lutad över någons säng, eller i en kram, eller bara mitt i en ömsesidig nickning och känna att jag är fullständigt lycklig i den stunden.

idag var meningen med mitt liv att se till så att en dam fick ta sin eftermiddagslur liggandes på gräset i vår trädgård istället för att vila hela eftermiddagen inne på rummet. jag tog hennes händer och släppte långsamt ner henne medan jag lutade mig bakåt med all min tyngd. hon damp ner i backen sista biten men tittade upp och skrattade lyckligt. sen låg hon där och pratade och såg så glad ut. när kvällskollegan kom fnissade jag lite generat åt att någon...

Skrivet av kittie, 2013-07-21

Visa hela (0 kommentarer)

är kär i chuck bass och väntar på en vit iphone 4s som en fjortis. har köpt rosa rosor och fått hem en kosta boda-döskalle som gör sig sjukt fint tillsammans i mitt fönster. ikväll kommer han hem och jag jobbar ihjäl mig, men det är okej för en dam kallar mig sin lilla gumma och rutinerna går på rutin, vilket ger mycket större utrymme för att vara lite kreativ och skojig. meeeeeen... jag längtar semester. väldigt mycket.

puss

Skrivet av kittie, 2013-07-14

Visa hela (0 kommentarer)

mitt hjärta värker av lycka.

den här sommaren kommer gå till historien som den då jag kollade gossip girl, jobbade på demensavdelning, lyssnade på undressed 8 ggr om dagen, såg två killar hångla och vart excited över det (haha), renoverade min bästis lgh, var på garbo till sena natten och nästan varje kväll knallade ett kvarter i flipflops för att skratta/sova/hångla/tvätta med en av mina bästa vänner.

en fantastisk jävla sommar med andra ord. to be continued.

Skrivet av kittie, 2013-07-06

Visa hela (0 kommentarer)

bakar jordgubbsmuffins i nya trosor och magtröja och känner mig typ som carrie bradshaw när hon ska packa till paris. lyssnar på min sommarlista på för hög volym och väntar på tre vänner som ska komma på fika.

Skrivet av kittie, 2013-06-25

Visa hela (0 kommentarer)

<3

måste slå ett slag för bästa vårdväskan.se, mailade dem om min älskade stendöda klocka som jag igår försökte återuppliva genom att knäppa på den såsom man gör för att få bort luftbubblor ur en spruta (normalt... inte) och fick svar imorse kl 8 (dvs rekordsnabbt) att de skulle skicka en ny klocka redan idag.

blev så rörd av det fina mailet att jag fick lust att beställa ett par nya arbetsskor av dem för att visa min kärlek. får se om jag slår slag i saken.

men lyckligast är jag förstås över att jag får ett splitternytt ur. och över att jag tog blodprov alldeles ensam utan handledaren i närheten idag och det gick galant. många patienter är så jävla söta när jag säger att jag inte är färdig än utan bara blivande syrra (ska sluta säga student, det har en allmänt dålig klang... pep det på min förra praktikplats och fick höra av en bårtransport "VA och jag som trodde du var läkare" med ett flin och där nånstans fick jag nog av mitt eget mesande, även om...

Skrivet av kittie, 2013-05-31

Visa hela (0 kommentarer)

idag stendog mitt fina systerur i guld som jag är helt kär i. blev förkrossande ledsen och grät i personalrummet(!) har mailat vårdväskan och hoppas på ny klocka utan tjafs. fattar inte hur jag ska överleva sista veckan på praktiken utan. sen failade jag två blodprov på raken också och för att inte förlora hoppet om mig själv fick jag ta på handledaren och undersköterskan och det gick galant. så himla typiskt, att jag blir nedslagen och inte vågar gå tillräckligt djupt för att komma in i kärlet. intressant hur jag tycker det känns lättare att sätta PVK nu än att ta blodprov eftersom jag gjort det mer, vilket ju egentligen är mer avancerat.

tog en soft kvällspromenad hem och ska sova strax.

Skrivet av kittie, 2013-05-30

Visa hela (0 kommentarer)