En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Om diet och hälsa

Ger tips på hur man kan gå ner i vikt och min egen kamp för att komma ner i matchvikt.

När vi upptäcker att vi är tyngre än vi vill vara, vi har en naturlig benägenhet att äta mindre mat. Vi kan hoppa över lunch eller äter bara en liten del av vår middag i hopp om att om vi äter mindre vår kropp kommer att bränna bort några gram av fett. Men det är inte nödvändigtvis sant. Äta mindre faktiskt gör det svårare att gå ner i vikt.

Tänk på att kroppen tog form miljontals år sedan, och på den tiden fanns kostvanor. Den enda kalorifattig händelse i människors liv var svält. De som skulle kunna klara av en tillfällig brist på mat var de som överlevde. Våra kroppar, därför har utvecklat denna inbyggd mekanism för att hjälpa oss att överleva med tanke på lågt födointag.

När forskarna jämför överviktiga och smala människor, tycker de att de är ungefär samma antal kalorier. Vad gör överviktiga människor som är annorlunda är mängden fett som de äter. Smala människor tenderar att äta mindre fett och mer komplexa kolhydrater.

Förlora vikt...

Skrivet av klasse, 2009-10-22

Visa hela (0 kommentarer)

Börja din diet med en matdagbok, anteckna allt du äter, vad du gjorde vid den tidpunkten, och hur du kände. Som berättar om dig själv, dina frestelse, det känslotillstånd som uppmuntrar dig till mellanmål och kan hjälpa dig att gå ner i vikt när du ser hur mycket du äter.

Istället för att äta den förbjudna bit godis, borsta tänderna. Om du ska fuska, ge dig själv en behandling, då äter bara en halv bita och kasta den andra hälften. När hungern sätter in, vänta 10 minuter innan du äter och se om det går. Ställ realistiska mål. Säg inte: "Jag vill förlora 25 kilo." Säg, "Jag vill gå ner 2 kilo per månad." Få tillräckligt med sömn, men inte för mycket. Försök att undvika socker. Mycket sötade livsmedel tenderar att göra dig sugen på mer.

Drick sex till åtta glas vatten om dagen. Vatten hjälper själva skära ner på vätskeansamling eftersom det fungerar som ett diuretikum. Tas före måltid, dulls det aptit genom att ge er att "full känsla." Diet med en...

Skrivet av klasse, 2009-10-21

Visa hela (0 kommentarer)