En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lady-la

lady-la fait un art!

En liten kreatör är jag, eller försöker i alla fall vara. Med smak för livet och drömmar om en jazztrio. Jag fascineras av folks kreativitet. rosetter. Allt franskt. Sännie. pyssel. kakor. en mycket söt filur. nya platser. alla sorters bekantskaper. individualitet och underbara vänner. Jag är en liten lärka, det lär du nog märka. /Kawin

Idag insåg jag att en själ behöver från alla håll. Man behöver motion och träning för att ens fysik ska kunna fungera. Man behöver andlig stimulans och frid, FRID för att må bra inuti. Man behöver meningsfulla sysslor att göra i vardagen, musik, vänskap och nya utmaningar.

Alla goda ting är nog tre?

Personligen, finns det mycket vänskap, musik och nya utmaningar i mitt liv. Men jag har verkligen underskattat de två ovanstående sakerna i min lilla lista. Idag var jag i kyrkan med Anna och Petronilla, både jag och Anna är inte särskilt kyrkliga personer, jag känner inte att jag kan kalla mig troende. I predikan snackade prästen om massa kyrkliga saker, men även mycket om frid.

FRID tror jag många av oss behöver i dagens samhälle. När min telefon ringer känner jag bara "Nej, undrar vem det är, jag orkar inte svara". Och så ska det ju inte vara! Man ska ju känna tvärtom, vilja prata med människor, för att...

Skrivet av lady-la, 2008-03-24

Visa hela (0 kommentarer)

Jag längtar tills det här stället öppnar igen! Glass varje gång man är i Linkan, vilket är ganska ofta ;) Om jag märker att skärpet behöver ett nytt hål får jag väl byta ut ett mål mat om dagen till en glass, likaså om ekonomin börjar gå utför, får jag väl skriva en schlagerlåt till Melodifestivalen eller nåt. I don't care, för man blir så glad och vårkänslig av glass!

Första franskatentan är om tre veckor och idag GÅR det verkligen inte att plugga, jag kan inte plugga in en enda liten glosa! Som tur är kommer Christine hit om någon minut och hjälper mig koppla av från franskan idag. Jag studerar ju varje dag i veckan annars så en paus kanske är det jag behöver.

I vår kommer Kawin faktiskt resa lite överallt, och det känns mycket bra. Känns som att det är dags att tömma sparkontot och få lite erfarenhet.

. Götet nästa helg eventuellt. Ha operalektion för Annies kusin och gå upp och ner för Avenyn, en...

Skrivet av lady-la, 2008-02-22

Visa hela (2 kommentarer)


Vad ska du göra framöver då?

Jag är mest skyldig till att slänga denna otroligt jobbiga fråga kring mig, ställa den till dig oväntat och väntat, när jag idag faktiskt insett att varje gång jag frågar någon annan frågar jag också mig själv.

Det är inte att världen är så stor eller att den är så läskig. Det är bara att det finns för mycket roligt att välja på! (tur är väl det) Fast nu känns huvudet som en stor svärm av idéer och planer som knackar på pannan och som säger: jag vill ut!

Suck.

Min tid i vinteridet är i alla fall förbi :D

Jag lever och mår bra, arbetar hela januari ut med att lära ut saker till härliga, individuella små liv i högstadiet. Fika med mina gamla lärare hinns också med ibland. Det bästa är dock att de flesta små liven är så söta! Man blir ständigt överraskad över vilken talang, humor och individualitet alla bär på.

Idag har jag gått en promenad med mig själv,...

Skrivet av lady-la, 2008-01-20

Visa hela (1 kommentar)

Hej allihopa! Jag har funderat och kommit fram till att jag verkligen behöver bli bättre på att uppdatera denna lilla loggbok. Som ni vet, så har hela november varit en månad av stiltje. Dimman har legat tjock mest hela tiden och man har inte direkt känt sig produktiv i någon skala!


Men... (alltid detta lilla men!) JAG VILLL UMGÅS! Jag suktar efter mysiga promenader, filmkvällar, att skapa konstiga maträtter och att skratta ihop med er! Ni får rycka mig i örat så åker jag direkt.

För jag har faktiskt tagit körkort. Det är sant att jag, jo jag, den lilla, lilla Kawin får åka omkring i den smaragdgröna boben helt själv. Såklart var första gången jag körde själv en nära-döden-upplevelse. Men efter det har det gått bara bra:)


Det är så underligt, hur varenda nerv i kroppen bara kan skrika så efter att få komma bort. Resa. Se nytt. Försvinna lite grann. Och resor har faktiskt börjat planeras till sommaren och snart...

Skrivet av lady-la, 2007-12-04

Visa hela (2 kommentarer)

Dig vill jag inte nämna ett ord om. Fast jag nu som mest behöver det.

Skrivet av lady-la, 2007-11-19

Visa hela (0 kommentarer)

Just nu är jag bara en liten ballerina som tappat bort sina dansskor <3

Skrivet av lady-la, 2007-11-13

Visa hela (0 kommentarer)

Blå himmel. Höst. Solsken. Det finns ingenting som gör mig mer harmonisk och glad. När solen lurar fram alla färger ur själva själen av all växtlighet. Leker fram guldet i löven. Det daggröna i gräset och det röda,gula,vita i någon kvarglömd sommarblomma. Det är konstigt att detta enkla, vackra kan göra att mitt hjärta känns sprängfyllt av känslor, glädje och hopp.

Man får ju så mycket idéer när man är ute och går och begrundar himlen och gräset. Man känner en doft, en förnimmelse av nya platser och rötter, liksom under fötterna, som fortsätter upp som en varm ilning rakt till maggropen och hjärtat. Ut i händerna så man bara måste dansa och röra på sig och glädjas :)

Jag har inte hittat någon välbehövlig tid för vila och kreativitet de senaste veckorna. Och jag blir lite buttrare för varje dag på grund utav detta. Men, lugn! Det går över när jag får en dag över. Mm! En lång, ljuvlig dag över. Utan något...

Skrivet av lady-la, 2007-10-20

Visa hela (2 kommentarer)

Vad mysigt det är när höstlöven dansar boogiewoogie i solskenet och man strosar omkring med varma mysiga vantar och en liten röd väska med rosett på höften. Det är så speciellt på något sätt, när allt grönt verkar kämpa emot in i det sista. Och färgerna bara lyser ännu mer. Förr kände jag alltid att hösten bar på så mycket melankoli. Men den här hösten känns det som den bär på så mycket hopp, värme, förväntningar och glädje!

Jag har verkligen försökt fånga den där höstglädjen på bild. Och det är den största anledningen till att jag inte har uppdaterat den här lilla loggboken på någon vecka. Men, ni som läser, får gärna (frivilligt!) kommentera, så jag får en litet uns av er existens ;)

Jag har mycket på gång och mycket har varit. För en vecka sedan, idag, skrev jag upp teorin för körkortet! Klarade det galant och verkligen med mycket skräckblandad förtjusning. Oj vad konstigt det är att man stressar...

Skrivet av lady-la, 2007-09-26

Visa hela (3 kommentarer)