En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

lassekongos bloggis

Folke Bentsson tillbringade sin jul i Södertälje med sin mor. Kollberg föråt sig och låg tre dagar på Södersjukhuset.
Ahlberg ringde på annandagen ochv ar intenykter.

I USA så skriver tidingarna att mordet på Roseanna McGraw på Göa kanal håller på att lösas upp i USA och att Sverige i inte ska lägga ner nå mer tid på det.
OCh det traditionella nyråsmordet i Göteborg skedde och kunde dock lösas upp inom 24 timmar.


Sonja Hansson är väl föreberred inför detta, hon har sett filmen på båten om mannen, hon harövet etc.
Hansson gjorde alling hon gick till Bengtsson beställde tid för att flytta någon gammal byro.
Han fick hennes telefonnummer för sedan ringa henne, och adress.

En kväll, runt 8 så ringde Beck Sonja och bentsson var på om en halvtimme.
Alla var på gång nu, Kollbeg, Beck, Ahlberg etc.
De gick hem till Bengtsson för att kolla igen hans lägenhet medna han var borta.
Mennär han ringde så tackade hon nej för just den kvälle. De ville veta hur han...

Skrivet av lassekongo, 2006-06-08

Visa hela (1 kommentar)

Dagen efter han hade pratat med dem två jobbarvänninorna så ringde han tillbaka till fröken göta och träffade henne ytterliggare en gång, för att han ville få reda på vem mannen var på bilden. Martin åkte till Götas resturang för att äta och tala med henne, han fick kaffe. ( vilket han mådde illa av).
De pratade mycket, två timmar. Hon berättade mycket om tiden på Daiana och mer därtill.

Konstapel Lundberg, var på ett café för att äta frukost, mannen i kassan var välbekant, han tänkte efter mycket. Efter ett tag kom han på att manne var bekant sen en bild på honom på stationen. Det var mannen på bilden som Beck söker efter.

Han hörde av sig till Beck etc. och Kollberg var på hugget direkt, "pass på att börja". Kollberg åkte dit till Cafet, någonstans inne i stans, östermalm.
Mannen jobbade kvar på cafet medan Kollberg satt på en ölbar precis bredvid och spanade in mannen. Sedan gav han sig av på en "promenad" genom stan. Kollberg var efter honom, hela...

Skrivet av lassekongo, 2006-06-08

Visa hela (0 kommentarer)

årets första snö hade fallit och Martin Beck rökte sin sista cigarette och var hungring och ångrade att han inte åt med sina kollegor. Det var tio dagar sedan Beck såg filmen om Roseanna på båten som han fick av Kafka.

Martin Beck går till en resturang SHT (?), där han ska äta och ställe några frågor till förken Göta. efter alla gäster gått iväg så sitter martin beck kvar, han har ätit och druckit fyra koppar kaffe. tillslut går Göta fram till Becks bord och genas börjar han ställe massa frågor om mannen på korten som beck har med sig. Göta känner igen mannen på bilden och säger att han har samma kavaj ocj keps på sig som när hon såg honom.

Manne på bilderna är känd från båten Diana och Juno.

Martins konversation med fröken Göta är informell, han ställde mycket frågor.
Efter ett tag så ställer han ytterliggare några frågor men får inte konkreta svar.

Beck går hem till fröken Larsson för att fråga om hon känner till mannen på bilden,...

Skrivet av lassekongo, 2006-06-07

Visa hela (0 kommentarer)

Beck och Kollberg har fått fram några bilder av Roseanna. Beck har försökt tagit reda på vilka passagerare som jag skrev om i andra bloggarna, vilka de var, vilka hon pratat med under resan etc. och hur hon har levt sitt liv och med vilka.


Beck har fått ett hum om hur allting har gått till. ganska komplicerat att förklara. Men hon har varit ombord på båten.

"kanske femton meter bakom huvudklungan syntes ytterligare två figurer. En av dem var Roseanna McGraw, fortfarande i ljusa slacks och mörk jumper. Bredvid henne, med lång steg, gick mannen med sportmössan". sid 118


Martin Beck ser på en film. Den är inspelad på båten, och det beskrivs i boken vad Roseanna gör på båten hela tiden, exakt vad hon gör, äer, vilka hon pratar med, hela tiden.


" Den fjärde juli, klockan sju på kvällen. Tio minuter senare hade hon ätit slotsstek, färsk potatis, jordgubbar och mjölk, medan en svensk övereste och en tysk major röt fram synpunkter på salger vid Stalingrad....

Skrivet av lassekongo, 2006-06-07

Visa hela (0 kommentarer)

Martin Beck och hans kollega Kollberg skulle åka till MOtala för att få en visning på Båten Diana.

De har kollat upp vilka som åkte på båten.
De kom fram till Motala, dåligt väder och genast gick de på båten för att kolla genom båten med killen som jobbade på båten. De hade inga förväntnigar om att hitta spår efter5 Roseanna Mcgraw eftersom städaren redan varit där flera flera gånger. Efter båteninspektionen så var Beck och kollberg trötta det nattade över i Göreborg. fixxade ett varsit hotellrum, vilade en timme sedan, åt dem. Igen av dem nämnde flickan.

Polisen i Danmark har inte märkt, sett eller hört något konstigt som kan underlätta fallet.
De kollar upp några personer som kan vara vittne eller kopplade till fallet.

Kafka (en person, visste inte det förns nu) i USA förhör Mulvaney, somhar haft sex med Roseanna vid ett tillfälle för ca 2 år sedan. och Kafka förhör honom. När det träffades första gången, vad hände?, vad gjorde de? etc.

det...

Skrivet av lassekongo, 2006-06-07

Visa hela (3 kommentarer)

Martin Beck är fortfarande sjuk, det händer dock inte så mycket i utredningen, utom att de ringer varandra hela tiden och för att bara prata och se om de har fått ut något nytt. Beck har ont i halsen, förkyld och öronen. Han vägrar vara hemma utan han arbetar istället med fallet. En dag är vädret riktgit dåligt, regnar, kyligt, en riktigt grå dag för sjuklinge Beck. Isället för att vara hemma den dagen spänderar han den på kontoret.

Martin beck tog en taxi efter jobbet. Han stannade en bit innan för hans hurstru gillar inte att han slösar pengar på det. Beck gick och drack lite te, ingen mat. Han kände sig friskare dan efter, han drick houngste.

samma dag fick de ett telefram från Kafka där det stod att " THAT'S OUR GIRL ALL RIGHT. ROSEANNA MCGRAW, 27, LIBRARIAN. EXCHANGE OF FURTHER INFORMATIONS NECESSARY AS SOON AS POSSIBLE. KAFKFA, HOMECIDE." Hon var alltså från Nebraska och var bibliotekarie.
Fallet börjar klarna för dem. Kollbergs teori att hon var från Mjöllby...

Skrivet av lassekongo, 2006-06-07

Visa hela (0 kommentarer)

"Huden var ljusare över brösten och underlivet som om hon solat i bikini. Hon var bred över höfterna och hade kraftiga lår och håret över skötet var svart och vått och tätt. Brösten var små och slappa med stora mörka vårtor. Från midjan ner till höfbenet löpte en vitröd skråma. Annars var huden slät och utan fläckar eller ärr."

Det är liket som de fiskat upp ur sjön. Det är intressant, man får veta hur hon "ser ut" och får ett perspektiv över hur äckligt det kan vara att va polis. Det är gripande också, för hur hemskt det kan vara att hitta ett sådant lik.

Skrivet av lassekongo, 2006-05-30

Visa hela (0 kommentarer)

Martin Beck är huvudpersonen och han är som han är. Han lägger ner väldig tmycket arbete på sina fall och gör allting för att lösa fallet. Beck är engagerad i sitt arbete. Han har en fru och barn, han är omtyckt av sina kollegor och tycker så väl om dem. Han är bestämd av sig och fokusrar på sitt arbete väldigt mycket. Han är en i vanliga fall snäll och omtänksam person, han är riktig komissarie.

Skrivet av lassekongo, 2006-05-30

Visa hela (0 kommentarer)