En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

lassekongos bloggis

Ingen rubrik

Beck och Kollberg har fått fram några bilder av Roseanna. Beck har försökt tagit reda på vilka passagerare som jag skrev om i andra bloggarna, vilka de var, vilka hon pratat med under resan etc. och hur hon har levt sitt liv och med vilka.


Beck har fått ett hum om hur allting har gått till. ganska komplicerat att förklara. Men hon har varit ombord på båten.

"kanske femton meter bakom huvudklungan syntes ytterligare två figurer. En av dem var Roseanna McGraw, fortfarande i ljusa slacks och mörk jumper. Bredvid henne, med lång steg, gick mannen med sportmössan". sid 118


Martin Beck ser på en film. Den är inspelad på båten, och det beskrivs i boken vad Roseanna gör på båten hela tiden, exakt vad hon gör, äer, vilka hon pratar med, hela tiden.


" Den fjärde juli, klockan sju på kvällen. Tio minuter senare hade hon ätit slotsstek, färsk potatis, jordgubbar och mjölk, medan en svensk övereste och en tysk major röt fram synpunkter på salger vid Stalingrad. filmduken dränktes i ljus. Nya slussar. Blå himmel med drivande moln. Kaptenen med handen på maskintelegrafen.
- sjötorp, sa Ahlberg. Klockan tolv dagen därpå. De är strax ute i vänern.
Martin Beck mindes alla kompletterade ditaljer. En timme tidigare had det sluta regna. Rosenna McGraw var död. Sedan tolv timmar låg hennes kropp nerbäddad i dyn vid vågbrytaren i Borenshult, naken och våldförd." sid 119

Skrivet av lassekongo, 2006-06-07 19:13

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.