En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

lassekongos bloggis

I bokens början så står det att ett kvinnolik fiskas upp ur en sjö, en hamn. Hon är självfallet död och har utsatts för våld. Kvinnoliket är omkring tjugoåtta år gammal. Jag tror hon har ett födelsemärke på något av låren. Martin Beck och hans vänner får ta hand om uppdraget och ska lösa det. De gemongår tekniska undersökningar med liket. De får inte fram några uppgifter om henne.

Skrivet av lassekongo, 2006-05-22

Visa hela (2 kommentarer)

Skolstarten är igång men halim ligger hem och är sjuk, han har feber och han drömmer. Alex var och plinga på men halim öpnna icke. Men efter några dar känner sej halim redan bättre och går med sin pappar och nourdine till filmbutiken. Samir har fått sparken vilket de märker genom att de frågar om honom inne i butiken och de säger att han har fått sparken och då lackar Otman ( halims far) och blir väldigt upprörd över det och river butiken en aning och skulle till och med ge sej på affärschefen, och som vanligt passar halim på att sno saker, godis. Halim bråkar med sin far efteråt också för Otman (fadern) inte tycker att halim är som förut, han pratar annorlunda och skriver annorlunda vilket otman vet att halim kan göra. Halim tycker att otman är en svikare för att han försöker vara mer "svensk".

Halim går till skolan efte några dar han blir dock direkt utskälld av alex för att inte anmält sig till skolan om att skulle vara hemma de senaste dagarna och sen att han har...

Skrivet av lassekongo, 2006-04-20

Visa hela (1 kommentar)

Halim är i skolan och ska läsa en bok, han får en bok av sin lärare som han inte vill läsa och blir istället arg och bränner boken utanför skolans område . Alex kommer förbi när Halim prcis bränt boken och säger att han inte får vara utanför skolans område, Halim fööljer med för att inte avslöja nått.
Halim ska på fest och han har hört att marit ska dit så han bestämmer sig för att gå till tidigare till och med. Halim vill ju så gärna lägga in en stöt på henne men han får se henne hånglar med Stefan som sedan får stryk av Halim för det. Halim tvingas att gå däifrån istället går han till T-banan och leker lite häftig med tågförarna.

Det är lovdag och men Halim måste ändå gå till skolan för att hämta en bok, men det är inte det enda han gör utan han snor 6: ornas och 9: ornas klasspengar det var dock inte så mycket jag tror det var 30 kr men han snor choklad också som han sedan säljer vidare till folk.
Dagen efter åker han och en vän som heter...

Skrivet av lassekongo, 2006-04-19

Visa hela (2 kommentarer)

1, Jag tror halim har tänkt tillbaka på sin barndom, nu är han så emot svenska staten och har en kaxig attityd som dalanda har påverkat också med hennes jidder om folkgrupper och svenska staten, Som har påverkat halims liv.

2,
Boken är i jag-gorm och halim skriver så att man kan sätta sig en aning i hans ögon och förstår hur han tänker. Jag skulle nog få en annan bild, med kanske inte så stor skillnad tror jag men det är just han skrivande det påverkar och gör mig irreterad ibland när jag läser.
Han har en så attityd som... inte passar. Halim verkar klandra Sverige och tror att alla svenska hatar invandrare, den upppfattningen har jag fått av honom och att han tror att inte så många tycker om honom. Men boken är skriven dels i dagsboks-form så kommer man nära hans tänkande på nått sätt, mer än så kan jag inte skriva.

3,
En generationsroman är en bok som handlar om en person som lever under en viss tid.
jag tycker att denna bok är en generationsroman för att...

Skrivet av lassekongo, 2006-04-18

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har valt att läsa "Var de bra så?" skriver av Lena Andersson och handlar om Lotta Svensson som växer upp i en stockholmsfötort under 70- och 80-talet

Skrivet av lassekongo, 2006-04-03

Visa hela (0 kommentarer)

Texten handlar om Jonathan Swifts lösning på fattigdomen i Irland. Jonathan förklarar i texten hur man ska kunna stoppa fattigdomen och hur man ska gå till väga. Gatorna är fyllda med så kallade "tiggarbarn" och dem tillför sammhället ingenting, och bara finns i onödan. så då har Jonathan kommit på lösning.

Lösning är enkel på så sätt att dem såkallade tiggarbarnen ska man göra utsökta maträttar av, till de rika, Även flå barnen och göra kläder av dem.
denna lösning är bra för alla enligt Jonathan, mammorna behöver bara föda upp barnet någorlunda för att sedan bli mat eller klädesplagg åt överklassen, för då skulle alla bli nödja och glada, föräldrarna kan dock forsätta sitt arbetsliv. JOnathans tanken är väl genom tänkt han har räknat ut hur många barn det behövs så att alla ska bli mätta och belåtna. En konsekvens är folkminskningen men det bryr han sig inte så himla mycket om.

Man märker att der är satirisk text, för att de är egentligen...

Skrivet av lassekongo, 2006-03-27

Visa hela (0 kommentarer)

4

Råd till Halmin

Jag skulle råda honom att ta det väldigt lugnt och uppföra sig väldigt bra, för om inte så skulle han få problem från första dagen. Han skulle förmodligen få lite problem i början av tiden, men med tiden skulle det kanske få bättre. Han skulle bara få städa upp sin egen skit om han ställde till med några problem.

Men alltså..
* va glad
* uppför dig
* följ reglerna

..så skulle det säkert gå bra för honom.

Skrivet av lassekongo, 2006-02-20

Visa hela (2 kommentarer)

3

Halmin har träffat Dlanada i skärholmen, hon brukar sitta där bland fruktstånden. Men Halmin brukar åka dit för att prata med henne vilket han tycker om för att hon pratar ofta arabiska stolheter, och de tycker Halmin om.

Men en dag berättar Dalanda om integrationsplanen, att "göra om" alla invandrare till svenskar genom att till exempel ta bort hemspråket för invandrare. Han tycker det är likadant med hans fader som driver en butik, det är en massa svåra papper för honom att fylla i, och hävdare att dom gjort papperna svårare för invandrare.

Halmin tycker jättebra om Dlanada för att hon är så snäll mot honom och hjälper honom hela tiden. Han ser henne lite som en mamma till honom, hans mamma är död. Han fick en skrivbok av henne för att han ska kunna lära sig skriva lika bra arabiska som han talar.
Dalanda blev lämnad av sin förra man för en annan kvinna och jag tror jag tog det hårt, och därför är hon lite som hon är nu. Hon säger att hon inte gillar jugoslavier...

Skrivet av lassekongo, 2006-02-20

Visa hela (0 kommentarer)