En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

lassekongos bloggis

2

Nourdine kommer hem till Halmin och hans pappa och berättar om att han ska på adition till någon roll pjäs som heter Per Gynt ( men Halmin tycker Per tönt låter bättre ).

Halmin och Dlanada sitter och pratar i skärholmens centrum. Halmin berättar om vad som har hänt med sitt hemspråk i skolan, Dalanda är nartuligtvis besviken över det. Dalanda berättar för Halmin om den nya integrationsplanen som kommer omvandla alla invandrare till "svennar".

Halmin säger att de finns två olika "svennegrupper" i skolan, lyxsvenskar, lodisgänget och dansklassarna. Men det finns även tre olika blattegrupper, ligisten, knasaren, snattaren och snikare, och den andra är duktigheteskillen som pluggar till allt han/hon kan, och som verkligen sköter sig. Men senare kommer han på tredje sorten, revolutionsblatten som är bäst på att tänka, vilket han utser sig själv till.

Skrivet av lassekongo, 2006-02-20

Visa hela (0 kommentarer)

...

Boken börjar med att Halim som han heter hjälper sin far i deras affär, och det kommer en vän till dom som har någon maskin med sej. Halim är kompis med en Dalanda som han tycker om att prata med, Dalanda är en gammal arabtant, som brukar sitta i centrum. Han går i skolan och men går det går inte helt problemfritt.


Halmin verkar en utav dom där ligisterna, han är väldigt kritisk mot Sverige också. Han hjälper till sin far i affären och får i skolan som han sköter. Han verkar även en hel del tankar inom sej och därför skriver dagbok. Han håller sin vänner nära om hjärtat och dom betyder mycket för honom.

Det känns lite ovant att läsa på de sättet författaren har skrivit på, men det blir lättare med tiden som går. Men det är just med orden det blir like krångligt, man blir lite förvirrad över vad som står i texten och därför blir man tvungen att läsa otroligt sakta och noga.

// Simon Ågren

Skrivet av lassekongo, 2006-02-13

Visa hela (1 kommentar)