En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
leleif

Herr Eriksson

*
"Här kommer huset att trivas bra, här kommer jag att trivas bra. Och
vad kan det bli då? Jo, bara bra"

Ernst Kirchsteiger

"Vi är redo för varje oförutsedd händelse som kanske, eller kanske
inte inträffar”"

George W. Bush
*

http://www.film.gu.se/personal/leif.htm

Eftersom denna började bli nedkladdad med reklam så fortsätter jag på :


http://oceanplurra.blogspot.com

http://storgatan.info

http://www.film.gu.se/personal/leif.htm

Skrivet av leleif, 2008-01-02

Visa hela (0 kommentarer)

Nämen, hoppsan! 30 år senare blev jag med en Hurley 18. Alltså trettio år efter att jag närapå drunknade när jag kapsejsade en annan engelsk liten skuta.

Hurley 18, världen minsta oceanklassade segelbåt. Liten som ett badkar, men ruffad för fyra och kan segla till Galapagos om man skulle bli sugen.
Den stod övergiven i en småbåtshamn i Halmstad och bara längtade efter att bli återförd till de sju haven.Hoppas kunna segla upp den de 70 sjömilen till Gbg inom en månad.
Barnen springer omkring nakna med flytvästar här hemma i vardagsrummet och skriker skeppohåj och vet inte att jag köpt en piratflagga i smyg som ska hänga i akterstaget.
Ska dessutom montera jackstay, en lång lina utmed hela båten där dom små trollen ska kunna hoppa runt fritt men kopplade till jackstayen med fritt löpande lina till säkerhetssele. Inga drunkningsolyckor trettio år senare heller, tack. http://storgatan.info/hurley

Skrivet av leleif, 2007-04-20

Visa hela (0 kommentarer)

Lena sydde fantastiska riddar-mantlar till Molly och Isak. Inte lekte dom riddare. Dom började använda mantlarna som kjol och plötsligt uppenbarade sig två tibetanska barn-munkar varav en var lite transig i sin image.

Skrivet av leleif, 2006-07-22

Visa hela (0 kommentarer)

Bergshyttan måste vara New Dehlis mentala motsats på denna planeten. Så stilla, så rent, så tyst att man hör sina egna hjärtslag när man står ute om kvällen och njuter av landskapet runt Lena, Steven och Mollys underbara 1800-talstorp. Dagtid kontrasteras dalmas-lugnet av tre vilda små som får både älgar, vargar och vråkar i panik att fly norrut mot Ångermanland. J läser Joyce Carol Oates så fort hon får trettio sekunder över från barn och man. Själv har jag börjat meditera igen och gör detta så fort jag får trettio sekunder över från barn och fru. Meditation och yoga är verkligen som att tvätta själ och psyke i 60-gradig vittvätt.

Skrivet av leleif, 2006-07-22

Visa hela (0 kommentarer)

Hejdå Indien ! Hejdå 1,2 miljarder människor, världen godaste mat, världens farligaste trafik och 40 miljoner heliga kor. Bye bye ofattbar vänlighet, nyfikenhet, öppenhet och omtanke, ajö märkliga andliga stämningar, apor på vägen, svindyrt toapapper, enorma klassklyftor och misär, hygienbrist och 45 grader i skuggan och monsun. Hejdå fantastiska underbara frustrerande kaotiska tivoli till land...

...och hallå ordning, renhet, struktur, förutsägbarhet, svalka och tråkig mat och skönt rena toaletter och bilister som fattar läget och människor som inte verkar bry sig så mycket om andra än sig själva...

Skrivet av leleif, 2006-06-30

Visa hela (0 kommentarer)

Dan före midsommar blev en uppskakande dag. Först besked om att Ulf med familj varit med om en svår trafikolycka i Agra men överlevt mirakulöst! Sen slog blixten ner i Rishikesh och det började brinna. Men, ingen brydde sig?! ..eehh.jahaa..det brinner..okej..Ingen brandkår,
ingen försökte göra nåt överhuvudtaget. Helt bisarrt! Och jag fick en attack av min indiska specialsjukdom och blev sängliggande igen.
På lördagen tillbaka till Delhi igen, åtta timmars bilfärd. Beställde en "very, very, modern safe car vith AC". "-Yes, yes, sir, absolutely!" Vad fick vi då? Naturligtvis en gammal risig Ambassador från femtiotalet utan säkerhetsbälten. Det är inte mycket som fungerar men kanske är en del av charmen. Oförutsägbarheten. Nu har jag lyckats få kökskillen här i huset att ge mig toast med jam till frukost ialla fall. Efter tre dagar av missförstånd och strul! Oerhört komiskt faktiskt!

Skrivet av leleif, 2006-06-27

Visa hela (2 kommentarer)


Sista dagarna i Delhi. Vi är båda lite småsjuka fortfarande till och från. "Betjänterna" kollar hindidokusåpa och gör gott kaffe till mig. Vi shoppar och shoppar, det blir en drog, finns så mycket fina saker och priserna är ett skämt. Strömmen kommer och går och lampan slocknar alltid just när man gått in i duschen och det blir kolsvart. Hallå, var är tvålen..? Bang, krasch...okej där var den på golvet under min fot...
Ödlorna springer racerlopp på väggen.

Skrivet av leleif, 2006-06-27

Visa hela (0 kommentarer)


Nej, inte bakis, men ordentligt drabbad av "Delhi Belly" aven kallat "Asian Ass". Kaert barn har manga namn. Magexplosioner var halvtimma ackompanjerat av rejala kramper. Forutom det en mystisk infektion som fick delar av ansiktet att svullna upp med feber, halsont och hosta. Tim ar iallafall rehabiliterad nu och jag blir langsamt battre, kan ju faktiskt promenera 500 meter till internetcafet nu.
Killarna pa hotellet ar hjalpsamma och trevliga, ordnar det mesta for oss. Igar regnade det och temperaturen sjonk till 25 grader. Plotsligt kandes det kyligt pa balkongen!


Utsikt fran balkongen


Gatubild fran Rishikesh

Skrivet av leleif, 2006-06-21

Visa hela (0 kommentarer)