En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Handling:
Narimal Vakeel, bor tillsammans med sina två styvbarn Jal och Coomy i deras stora sjurummare i Bombay, Indien. Boken skildrar religionen och kulturens inspelningar i vardag som helhet i Narimals familj.
En dagramlar den gamla fadern Narimaloch bryter foten och hans styvbarn är trötta på honom och vill inte ta hand om honom längre utan lastar över ansvaret på sin lillasyster som bor med sin familj i en mycket trång liten lägenhet. Där får hon sköta om fadern, med hjälp av framför allt sin yngste son som är en mycket varmhjärtad liten pojke.

Boken prägas av familjeintrigen angående vems ansvar Narimal är, i mitten av boken händer ovanstående och allting ställs på sin spets. I slutet av boken förenas alla, styvbarnen och roxette och hennes familj.

Karaktärer:
Nariman Vakeel:Är långt ifrån en ungdom längre och lider av Parkinson. Han bor tillsammans med sina två styvbarn Jal och Coomy. Han vantrivs och klagar. Man kan beskriva Narimal som en otålig och...

Skrivet av leo-larsson, 2007-05-31

Visa hela (1 kommentar)

Long time no see. Men nu är jag tillbaka! :D

Väl inne i början av boken börjar en diskussion om vem som egentligen ska ta hand om sjuka Narimal, hans styvbarn eller hans biologiska dotter? Narimal som jag uppfattar som väldigt bitter och otrevlig, i synnerhet mot dem som faktiskt bryr sig om honom, hans styvbarn. Kanske är han väldigt plågad av sin sjukdom eller av att hans dotter vägrar höra av sig. Fejden blossar upp och intrigerna frodas samtidigt som samvaron mellan Narimal och hans styvbarn Coomy och Jal fortsätter. Indien, Bombay där boken utspelar sig präglas ju av olika kulturer och traditioner, och att barnen ska ta hand om sina föräldrar när dom blir gamla och sjuka är någonting helt naturligt, åtminstonde uppfattar jag det så. Det är alltså det som bygger historien om boken, en familjeangelägenhet. Återkommer när jag läst lite mer!

Skrivet av leo-larsson, 2007-05-27

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har nu varit och lånat mitt val av bok på statsbiblioteket, boken är skriven av den indiska författaren Rohinton Mistry & heter En familjeangelägenhet.

Rohinton Mistry handlar om en gammal man som heter Narimal Vakeel, Narim lider av sjukdommen Parkinson som tvingar narims två vuxna styvbarn att ta hand om honom. likt namnet så pågår det en familje alternativt släktangelägenhet i familjen, egentligen så är det två familjer som slagit ihop sig till en enda stor familj. Boken utspelar sig i det korrupta Bombay under 90 talet, tror jag! I vilket fall så lär jag få se fram emot en tragisk roman dom närmsta återstående 400 sidorna.

Skrivet av leo-larsson, 2007-03-29

Visa hela (1 kommentar)

1. Min bok heter Polis, polis, potatismos och är skriven av Sjöwall Wahlöö.

2. Boken utspelar sig i Öresund, Malmö.

3. Per Månsson som är den främsta huvudpersonen är kriminalinspektör vid Malmöpolisen och är lugn och sansad som person, han verkar inte gilla att det går snabbt och förhastat "Telefonen ringde(observera att det är ett jobb samtal) Månsson svarade inte genast. Han var ledig och ville så förbli. Han tömte långsamt sin gripenbärgare och betraktade den mörknande kvällshimlen medan han lyfte luren och svarade) han är den som vill tänka igenom saker och drar sig undan ifrån stress. Sedan finns det en till person som heter Backlund som också arbetar som polis, han framstår som ganska vimsig och är raka motsatsen till lugnet.

4. Den beskrivs som ganska mörk och hemlighetsfull, mer kan jag nog inte konstatera, lite deckaraktig helt enkelt.

Skrivet av leo-larsson, 2006-12-14

Visa hela (1 kommentar)

Plötsligt faller Willy.G ihop på marken, till en början så verkar han ha tagit sitt sista andetag, Mr.Bones försöker förtvivlat att tänka ut någonting han kan göra, men vad kan en hund göra? Mr.Bones upptäcker snart till sin förvåning att William bara har fallit ihop och somnat.
Mr.bones somnar i hans famn ovis om framtiden.

Mr.Bones har nu lämnat Willy.G ovetande om william är död eller vid liv, sist han såg william var omedvetslös på sjukhuset, det var nu dags att gå vidare, dock grämd över att han inte har någonstans att ta vägen. Bones strosar omkring i staden tills han är helt utmattad, och inte för att tala om hungrig, mat hade han inte ätit på dagar och magen skrek efter föda. William hade alltid tagit hand om Bones, Bones var en tamhund, inte var han van vid en sådan situation, visserligen så hade dom ibland haft det knapert, varit utan mat och tak över huvudet, men det hade alltid varit upp till Willy.G att klara upp stiuationen och på något sätt hade det...

Skrivet av leo-larsson, 2006-12-06

Visa hela (0 kommentarer)

Texten om Canterbury Tales handlar om... Ja, vad handlar den om? Jag har problem med att förstå vad alla dem här texterna vi får att läsa handlar om, delvis förstår jag och delvis inte. Gällande den här texten så, om jag har förstått det rätt så introduceras man med ett stycke som förklarar att alltifrån gycklare till vanligt folk vill bege sig av till Canterbury för att råda bot på dem själva.
"Som råda bot för mången plågsam värk och dödlig sot"

Efter introduktionen så tillåter texten oss att följa med oss in i en persons berättelse om hur denna har på sin väg till Canterbury stött på ett världshus och där stannat för en natt. När han där suttit har en "talrik" skara människor kommit in som också till Canterbury skulle.
Tidigt på morgonen dagen efter slår han sig samman tillsammans med dem för att till Canterbury sig bege, i samlad trupp rider dem iväg mot Canterbury. Berättaren som mött denna talrika skara vars identitet är oklar fortsätter berätta...

Skrivet av leo-larsson, 2006-11-30

Visa hela (1 kommentar)

Jag valde att plocka ut några nyckelord ifrån stycket som ger en rätt bra bild av hur handlingen ser ut. Mina nyckelord: Vergilius, ledsagaren. De tre tillstånden; Helvetet, Skärselden och Paradiset.

*Återberätta vad som händer i stycket?
Först och främst så hade jag det lite svårt att komma underfund med de olika verserna/sångerna, jag tyckte att de var lite svåra att översätta så det blev tydligt att förstå. Men jag antar att introduktionen i stycket säger en hel del och är den del gemensamt med svenska lektionen som jag har gett mig mitt sammanhang av vad Divina Commedia handlar om. Divina Commedia handlar om Dante som har hamnat vilse i en stor,mörk och dyster dal som i det här fallet representerar jordelivet, där möter han Vegilius som ska ledsaga honom igenom två av de tre tillstånden som alla själar passerar efter döden, det sista tillståndet som är Paradiset, blir han ledsagad igenom av Beatrice, som är Skaldens döda ungdomskärlek. I det stora hela handlar...

Skrivet av leo-larsson, 2006-11-23

Visa hela (0 kommentarer)

Mr.Bones håller fortfarande på med att expandera ut Willy's bakgrund men har nu börjat gå in på alla fina stunder Willy G.Christmas och Mr.Bones haft, han beklagar sig över läget och längtar så efter att få uppleva sådana stunder igen. Han kommer ihåg när Willy en gång hade en flicka som han dejtade och som bodde i en husvagn, där i husvagnen låg Willy och Mr.bones tillsammans med kvinnan och fikade och pratade, han kommer ihåg hur hon skicklade honom på magen och hur han njöt och när dom pratade kommer han ihåg hennes ljuva skratt. Thats all for now.

Skrivet av leo-larsson, 2006-11-16

Visa hela (1 kommentar)