En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lilla_Py

lilla_Pys öden och äventyr

Det susar i säven...

... och i mitt vänstra öra. Men det har det gjort i över ett år och har jag inte orkat göra något åt det på den här tiden så kan jag kanske leva med det. Kartonger som man inte har gjort något åt på ett år ska man kasta utan att öppna dem. Betyder det här att jag är på väg att kasta örat eller hörseln?

Jag måste ändra mig på en sak, en liten detalj i min förra blogg. Jag har visst klagat på min älskade unge. Jag klagar när han luvar mig. Men det är bara för att det gör så vansinnigt ont. Jag borde ha tänkt på att är håröm och jag borde ha förstått att ungar luvas, de drar i allt de får tag i och särskilt hår är roligt. Så jag är verkligen en usel mamma som inte klarar av att gripas av min enorma moderskärlek medan sonen sliter loss ännu en tuss av mitt redan väldigt slitna hår. Snacka om att inte ha en aning om att veta vad man gett sig in på.

Men vem vet innan man fått ett barn hur det är att vara mamma. Jag kan inte säga hur det är att vara mamma från en dag till en annan eftersom förutsättningarna hela tiden förändras. Det beror på om sonen har ont i magen, sovit lite eller mycket, ska få tänder eller inte, ätit som han ska och så vidare och så vidare. Jag hade ingen illusion om att jag skulle veta hur det är att vara mamma innan jag blev det. Jag tänkte att det nog ordnar sig och att vi nog ska lösa det när vi ställs inför det och trots detta har sonen snart levt ett år och han har inte drabbats av några större otäckheter på hela den långa tiden.

Jag inbillar mig inte heller att jag skulle veta i förväg hur det är att fler barn. Om vi skulle få ett barn till någon gång så tror jag att det kommer att bli jobbigt, antagligen svårt och förmodligen helt underbart, men jag vet ingenting. Ingen vet något om framtiden. Allt vi vet är här och nu, och en del av oss vet en del om det förflutna också. Har en vän som fått elchocker hela sommaren. Hon minns nästan ingenting före dess men hon har koll på nuet i alla fall. Det kan tyckas vara skönt att slippa minnas de hårda, svåra och hemska delarna av sitt förflutna men det verkar som att hon kommer ihåg dem och glömt de bra sakerna istället.

Recept på köttfärssås till underbar son på tio månader

500 gram nymald nötfärs
1 paket ekologiska passerade tomater
1 paket krossade tomater
1 liten lök
1 klyfta vitlök
500 gram frysta minimorötter (i brist på färska)


Lägg köttfärsen i kastrull med lagom mycket vatten, lägg i skalad och klyftad lök, vitlök och tomaterna. Koka ett tag. Ta de frysta morötterna ur påsen i frysen och stoppa ner dem också. Späd med vatten till bra konsistens. Koka ett bra tag. Mixa med stavmixer så att löken, morötterna och även köttfärsen blir delad. Jag har en förmåga att mixa lite för länge eftersom jag tycker att det är så skojigt. Serveras med pasta, ris eller potatis och ärtor, broccoli eller blomkål för att uppnå tallriksmodellen.

Min son slurpade i sig hela portionen och tyckte uppenbarligen att det var riktigt gott! Jag har en muffinsform med plats för tolv muffins och i varje fack häller jag upp en portion av köttfärssåsen. Borde ha två muffinsformar för det räcker inte med en men jag har lite burkar och sånt så det brukar räcka men det är lite krångligare.

Det här har jag ägnat en stor del av dagen till. Nu hoppas jag att köttfärssåsen har fryst så pass att jag kan flytta alla portionsbitarna till en eller flera big pack-lådor och sen är det dags att koka ris och börja om igen. Imorgon ska jag koka potatis på förmiddagen och pasta på eftermiddagen. Om det nu fryser så fort som jag hoppas…

~ Py ~ som känner sig riktigt duktig just nu

Skrivet av lilla_Py, 2007-08-27 18:21

wow, du kanske ska överväga möjligheten att du kanske ÄR en supermamma trots allt ;)

Jag avskyr att laga mat, till den milda grad att jag ALDRIG rör spisen om inte barnen är hemma. Finns ingen möjlighet att jag lagar mat om jag inte absolut är tvingad. Det är det enda positiva med att vara tvungen att ha långa dagar på dagis, jag slipper all matlagning! Vi äter bara gröt och smörgåsar hemma :D

Skrivet av Tiger_Lily, 2007-08-27 19:11

Grattis till det välkommenterade inläggets placering! Jag tar åt mig lite av äran där, skooooja bara. Jag tittade själv över min egen statistik, på min egen hemsida. Ett inlägg jag skrev i Juli, har blivit läst över 350ggr, vilket är heeelt otroligt. Det trodde jag aldrig när jag började. Det visar också ganska markant vad som intresserar folk. Av mina inlägg tyckte folk det var intressant att läsa om hur det är att göra ett Hiv-test. Hur det känns när man väntar osv.

Skrivet av Drottningen, 2007-08-28 12:05

Har en flickvän som gått restaurangskolan på gymnasiet. Vilket tur jag har!
Samtidigt vill jag ta plats i köket eftersom jag älskar dofterna, det visuella och smakerna av mat.

Vilken supermamma som lagar egen mat till sin son.
Önskar att jag kommer att bli lika sympatisk som förälder som du är när det väl är dags för oss.

Skrivet av celadus, 2007-08-31 09:51

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?