En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lilla_Py

lilla_Pys öden och äventyr

Nya erfarenheter

Jag har just lärt mig hur sjuka ettåringar fungerar. De är inte alls som sjuka halvårsbarn. I alla fall inte min ettåring jämfört med sig själv förra gången han var sjuk. Erkänner villigt att det är all erfarenhet jag har av sjuka barn. Det är mycket svårare att vara mamma till sjuk ettåring än till ett sjukt halvårsbarn. Anledningarna är många men för att nämna några.

  1. *Han är starkare nu, han kämpar emot för kung och fosterland som att jag försöker sticka kniven i honom när jag försöker ge honom näsdroppar.

    * Han har vilja nu och får han inte sitta i soffan och trycka på mammas dator med snoriga händer och fötter så skriker han.

    * TIllsammans med denna nya styrka och denna nya vilja är han helt enkelt ett snorigt litet monster som aldrig vill det jag vill.

Men trots allt detta så är han oerhört söt när han ler mot mig med feberdimmiga ögon medan snoret rinner. Jag önskar att jag i alla fall fick torka bort det utan att han skriker. Det är jobbigt med hans skrik och han vet att jag tycker det. Jag jobbar på att lyssna på det utan att göra det han vill att jag ska så att han ska lära sig att han inte kommer någon vart med det. Det är svårt. Det är kanske det svåraste med att vara förälder.

Jag älskar mitt barn över allt annat men just nu tycker jag att det vore skönt om han kunde vara lite mindre viljestark. Det vore bra om jag fick ta på honom båda strumporna. Just nu leker han med en strumpa på och den andra ligger bredvid mig. Han vägrar vara stilla tillräckligt länge. Hans förkylning och trötthet visar sig bara som gnäll och sura miner och att han sover lite mer än vanligt. Borde han inte vilja leka lite lugnare och låta mig ta på honom strumporna.

Jag vill verkligen inte kväva hans vilja för jag tror att vilja är något som är oerhört bra att ha. Men det vore ju bra om våra viljor kunde vara lite mer åt samma håll...

~Py~ som funderar ut en ny taktik för strumpa nummer två

Skrivet av lilla_Py, 2007-11-08 09:51

Kontaktlim kanske?
Nä, tycker synd om dig, sjuka barn är inget kul alls.
Fast just nu är det mer synd om mig för både make och grabbisen (15) ligger platt och feberyrar. Jaja, förhöjd temp då´rå, men ändå. Ja, 37.7 är faktiskt nästan feber. Sjuka är de i vilket fall ;)

Skrivet av Diana, 2007-11-08 13:06

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?