En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lilla_Py

lilla_Pys öden och äventyr

Dagens nya kunskap

Det är verkligen lärorikt att vara förälder. Det är så mycket som jag inte har haft en aning om innan jag fick barn. För att ta ett exempel har jag idag lärt mig att krupp är ett annat namn för difteri och att falsk krupp låter hemskt. Det sista vet jag numera av erfarenhet eftersom den här familjen har lyssnat till sonen halva natten. Kände att jag borde ha stigit upp och tagit med honom till doktorn men maken tyckte att det var bättre om vi sov istället. Ett av mina större fel är att jag låter mig övertalas för lätt. Därför har jag lyssnat på sonens skrälliga hosta halva natten.

Idag tog jag med mig sonen till doktorn och fick veta en sak till jag inte visste innan. Falsk krupp kan inte behandlas i efterhand eller i förebyggande syfte. Vilket innebär att om han börjar hosta ikväll och natt också måste vi åka in med honom igen och då kommer han att få inhalera både det ena och det andra. Men förhoppningsvis var det bara en natt och kommer att gå över nu.

Så jag har lärt mig massor idag och klockan är inte ens lunch än. Min hjärna kommer att vara sprängfull på information innan sonen vuxit upp.

~Py~ som ska äta lunch och sen göra sonen sällskap i middagsluren.

Skrivet av lilla_Py, 2007-12-14 11:47

Jo, jag hade falsk krupp som liten och det blev en massa turer till akuten. Hoppas den lilla klarar sig från fler falsk-krupp-anfall......) Man blir väl lite rädd som förälder när de hostar så de kiknar?

Skrivet av Drottningen, 2007-12-14 16:27

Min bror hade det som barn och fick sova med en luftfuktare i rummet, som luktade citron.

Skrivet av Diana, 2007-12-15 13:20

Hoppas du och din familj får en jättebra jul.

God jul och ett gott nytt år.

Skrivet av celadus, 2007-12-15 16:16

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?