En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lilla_Py

lilla_Pys öden och äventyr

Det här är min blogg! Här skriver jag vad jag vill, när jag vill och hur jag vill.

Jag är nästan trettio, mamma till underbar son, hustru till underbar make, före detta kattmatte, husägare, heltidsanställd, halvtidsstudent, lekfull, älskad, kreativ, trött, glad, busig, kärleksfull, pålitlig, svår att komma nära, okrossbar.

Jag har kravlat mig upp ur mitt djupa hål för att andas lite. Vi får väl se hur länge jag kan hålla mig här uppe innan jag åker ner igen. Då kommer jag att märka att botten av hålet flyttat sig lite längre ner och att nästa försök att andas kommer att vara svårare och kräva mer av mig. För varje gång jag kommer upp till ytan åker jag djupare ner. Det tar två veckor innan medicinen kommer upp i full effekt.

Jag försöker hålla tankarna i schack men det fungerar inte så bra. I korta stunder klarar jag av att sköta om oss. Det är inte så att sonen lider någon nöd och jag finner glädje i att pyssla med honom. Men jag märker att mitt tålamod inte är så bra som det skulle vara. Jag tappar humöret när han nyper, river och sliter i mitt hår. Han är inte i någon rolig ålder direkt. Antagligen märker han att något inte är som det ska med hans mamma... Får man lov att kalla sig mamma om man önskar att någon annan kunde göra allt tråkigt. Själv skulle jag bara vilja...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-27

Visa hela (2 kommentarer)

Naturligtvis är jag glad att sonen har en bra relation med sin pappa. Det är oerhört viktigt för dem båda och jag är lycklig över det. Men det betyder också att jag kan lämna dem utan att det går någon större nöd på dem. Någon sa en gång att man ska vänta med att skaffa barn tills man inte längre vill ha någon som älskar en själv ovillkorligt utan man själv vill älska någon oändligt mycket. Jag trodde att jag hade väntat så länge men just nu undrar jag. Kanske även mammor har rätt att ha en liten svacka.

I natt drömde jag att ett hus som jag betraktat på håll en bit härifrån var till salu och att jag blev helt förälskad på visningen. Jag vill inte flytta härifrån men kanske vet mitt sovande jag bot på mina svarta tankar. Jag har reagerat så här förr och flyttat när jag behövt något annat att tänka på. Det fungerar ett tag. Men ett tag flyttade vi varje halvår. Nu har vi bott på samma plats i fem år och det är rekord för mig. Vi flyttade en del när jag...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-25

Visa hela (0 kommentarer)

Jag vill bara gråta och har fullt med nattsvarta tankar i huvudet. Min gamla rostiga LP-skiva har startat om. Dess budskap har jag inte hört på flera månader, kanske år när jag tänker efter men nu när jag borde vara som lyckligast har den kommit igång på allvar. Hur fick jag tyst på den förra gången?

Midsommardagen blev precis som förväntat och jag avskryr mig själv ännu mer när jag inser att jag låter systern trycka ner mig ännu lägre. Självhatet är för stort för att jag ska orka med det.

Sonen sträcker sig efter sin pappa när han är ledsen. Det säger en hel del om hur det är ställt med mig. Nyss krockade de och sonen fick en bula i pannan. Trots det är det inte mig han vill ha tröst av. Jag känner mig överflödig igen. När man inte behövs i sin egen familj ens så är man helt onödig. Finns det bara ett sätt att få tyst på mantrat? Avtrubbad är nog inte så tokigt...

~Py~ som snabbt försvinner neråt i något som liknar kvicksand eller en nedåtgående...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-24

Visa hela (2 kommentarer)

Igår blev inte alls som tänkt men å andra sidan är det sant att jag tänker för mycket. Vi hämtade farmor och tog med oss henne till ”traditionellt midsommarfirande” (vår egen tradition är att bjuda in vänner, grilla och äta potatissallad) på hembygdsgården (det innebar dans runt midsommarstången och spelmän och knätoffsar överallt). Inte sonens farmor utan min snart nittioåriga krutgumma till farmor. Hon blev hur glad som helst och det var verkligen värt det. Det som inte var värt det var att min syster också var där. Det var ju planerat så men trots det blev det en chock för mig. Hon är överväldigande när man ser henne. Det osar missnöje omkring henne och hon är kritisk mot allt som hon inte har kommit på eller bestämt men det gjorde både mamma och farmor glada så jag log och härdade ut. Det är lustigt med farmor. På telefon låter hon som hon gjorde för femton-tjugo år sedan. Det är bara ämnena som är annorlunda jämfört med då. Nu pratar hon mest om sjukdomar...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-23

Visa hela (0 kommentarer)

Igår var jag och träffade en läkare. Min doktor lider av något obestämt som hindrar honom från att vara doktor. Han är sjukskriven på obestämd tid. Jag vet att jag har skrivit det här förut men jag förstår inte varför läkare får lov att vara sjuka. De ska ju bota sjuka inte drabbas själva! Jag fick inte ens träffa den som jag skulle få träffa. Det var nog en fint för att få tyst på mig. Jag har höga krav på de läkare jag träffar. Det krävs att det är en människa med humor, förståelse för andra och dessutom väldigt kunnig på sitt område, det vill säga mig och min åkomma. Den här läkaren var inte så tokig faktiskt och jag fick några svar men inte alla. Jag vet varför jag är så yr i alla fall och nu ska vi se om inte det kommer att bli ordning på mig. Om hans ordination inte hjälpt på två veckor skulle jag höra av mig igen… Får väl hoppas att det blivit bättre till dess.

Annars hade han inte mycket att klaga på. Det hade jag. Han fick skriva recept så...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-21

Visa hela (0 kommentarer)

Maken ska vara föräldraledig i F E M hela veckor i sommar. Det här är vår tionde sommar tillsammans och vi har aldrig haft en lång semester tillsammans. Första sommaren jobbade han för han hade ingen betald semester utan semesterersättning. Andra sommaren jobbade jag hela sommaren men vi skulle få två veckor på slutet. Men det var då vi skulle börja plugga och vi fick i all hast avboka vår resa och inse att skolan började när den kände för det. Det blev ingen semester då heller. Maken anser att han hade semester i två år medan han pluggade men jag har inte hans fotografiska minne och munläder och förmåga att dra fram all kunskap han någonsin lärt sig för att få ner det i en uppsats. Jag slet hårt för mina poäng och gjorde omtentor stup i kvarten. Jag klarade inte pressen och led i två år innan jag mer eller mindre gav upp. Det här är förresten något jag aldrig har erkänt för någon utom maken som var på plats och såg mina våndor...

Sommaren mellan våra två...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-19

Visa hela (1 kommentar)

Vi har missat sömntåget idag, igen. Min syster har läst en bok skriven av en guru på barn och deras sömn. Där sägs i alla fall att det gäller att få barnen i säng medan sömntåget är inne på perongen för sen är det för sent och barnet blir övertrött och mycket jobbigare att få att sova.

Det ligger något i det. Sonen vrider sig, vänder sig och gråter, skriker och snyftar men inte somnar han. Han är så trött att inte orkar ha ögonen öppna men så fort han nästan somnat så kommer han på sig och börjar gråta igen. Jag lider så med honom men ingenting kan jag göra åt det. Mer än att försöka få honom i säng tidigare imorgon.

På veckorna fungerar det ganska bra. Vi har rutiner som passar oss och vi hinner med alla mål mat innan han blir för tröt och han har somnat ganska lätt ett tag. Men ikväll står han kvar på perrongen utan att ha följt med sömntåget på dess färd mot drömmarnas land.

En annan teori säger att det inte går att tvinga barn att sova....

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-16

Visa hela (2 kommentarer)

Maken var riktigt tappar när han kom hem igår och imorse trodde han att han skulle kunna gå som folk redan imorgon. Jag trodde att den där yrseln hade gett med sig men igår blev det värre än någonsin. Jag svimmade nästan och maken tog tag i matlagning, städning och fixning. Jag bar barnet till skötbord och vidare till spjälsängen innan jag kraschade i soffan. Maken är underbar på alla sätt och vis men han borde ha låtit bli att springa i skogen.

Idag har regnet kommit till landet på riktigt. Det verkligen öser ner och jag funderar på att elda i närmaste kakelugn. Det är bara att inse, jag är som alla andra: ALDRIG NÖJD. Det är ALDRIG BRA och det skulle ALLTID kunna vara BÄTTRE på något annat sätt.

Vi bokade sommarens semester igår. Vi ska göra en favorit i repris och åka till landets kanske konstigaste semesterort igen. Vi var där en helg när jag var sjuk och hade det underbart. Glömde bort hur hemskt det var att vara sjuk och hade det helt underbart i tre dagar. Nu...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-14

Visa hela (1 kommentar)