En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lilla_Py

lilla_Pys öden och äventyr

Det här är min blogg! Här skriver jag vad jag vill, när jag vill och hur jag vill.

Jag är nästan trettio, mamma till underbar son, hustru till underbar make, före detta kattmatte, husägare, heltidsanställd, halvtidsstudent, lekfull, älskad, kreativ, trött, glad, busig, kärleksfull, pålitlig, svår att komma nära, okrossbar.

Jag vet att jag har lovat att inte skriva elaka saker om min make. Jag ska försöka att inte vara för elak men den här gången tycker jag att han verkligen förtjänar det.

Han kom hem igår och berättade att någon på jobbet hade pikat honom en gång för mycket om hans begynnande mage. Han tycker att det är orättvist eftersom han fortfarande ser sig som den vältränade tjugoåringen han var för drygt tio år sedan. Han styrketränade och spelade fotboll och innebandy när vi träffades men han slutade med det allt eftersom. Han borde kanske ha inspirerat mig att börja med något av det istället men så blev det inte. Jag har sedan påtvingad konditionsträning i mellanstadiet avskytt allt vad idrott heter och var antagligen inte så lättövertygad om motionens underverk med kropp och själ.

Nu hade de i alla fall skojat en gång för mycket och maken snörde på sig joggingskorna och gav sig iväg ut på vägarna. Jag längtade faktiskt också efter att få komma ut en stund men jag...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-13

Visa hela (4 kommentarer)

En gång för länge sedan fanns det en ung kvinna som mer eller mindre svävade mellan liv och död. Hon åkte ambulans till närmaste riktiga sjukhus och hennes make åkte bil efter hela vägen dit. Hon hade ont och var väldigt ledsen och i bilen bakom satt maken och var rädd och ledsen. På radion spelades Goodbye my lover med James Blunt.

"Goodbye My Lover"

Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.
So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.
You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.
I've kissed your lips and held your hand.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-12

Visa hela (1 kommentar)

Nu har åskan äntligen kommit till oss på landet. Om ni bara visste hur mycket jag har längtat efter den. Tyvärr uteblev det ordentliga regnet som brukar följa på åska. Jag undrar vilken del av landet som fick det istället för oss. Jag älskar luften efter ett rejält regn. Det är som om hela världen har blivit pånyttfödd och då älskar jag sommaren. Vi flyttade in i huset i början av sommaren för fem år sedan och i vårt första riktiga regn dansade jag naken på gräsmattan. Maken stod på altanen under tak med en handduk och väntade på att jag skulle tröttna. Men regnet tröttnade före mig och jag kände mig så otroligt fri. Nästan som när jag simmar under vattenytan och ser allt som händer på land genom vattnet. Det är då jag blir levande och är totalt genomlycklig. Jag längtar efter att få göra om det. Om jag trodde att det hjälpte skulle jag dansa regndans för att få igång det men det är för varmt för att göra något alls så jag sitter med datorn i knäet och...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-11

Visa hela (7 kommentarer)

Jag har varit tapper och inte klagat. Jag har druckit vatten och försökt att andas lugnt varje gång jag känt att värmen tagit ifrån mig mitt tålamod men igår fick jag nog. Jag stod helt enkelt inte ut längre. Vi hade 26 grader varmt på kvällen i sovrummet i lördags. När jag vaknade mitt i natten och frös så att jag skakade blev jag orolig men somnade om och på morgonen kollade jag termometern och då stod den på 23 grader. Det är inte hälsosamt att uppleva kyla vid den typen av grader. Värmen gör mig slö i tanke och handling, värre än vanligt. Igår gjorde vi slag i saken och byggde ett myggfönster och redan är det lättare att leva.

Men vi hade inte så mycket virke hemma. Vi snickrar aldrig och har aldrig sånt hemma. Vi hade tänkte göra två fönster eftersom att huset är så stort att ett inte riktigt räcker till. Men sågade fel och summan blev ett fönster. Jag är ganska händig och kan tänka i 3D när det behövs. Maken är totalt opraktisk och kan knappt inte...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-11

Visa hela (1 kommentar)

Ibland drabbas jag av insikten om att jag är totalt psykad. Jag läste en blogg och en kommentar. Följde kommentaren till en annan blogg där den första bloggaren kommenterat. Jag kände mig utesluten ur en gemenskap. Fick samma känsla som på högstadiet och innan jag hunnit inse att jag är psykad tänkte jag tanken att sluta blogga. Som om det spelar någon roll om någon ens läser det jag skriver. Jag är helt enkelt helt psykad och behöver verkligen en rejäl självförtroendeboost för att kunna ge mig ut i arbetslivet igen.

Jag kände ofta så här även på jobbet och det kanske är en av anledningar till att jag inte vill komma tillbaka. Det har tillkommit så många nya människor att jag inte har någon plats längre. Någon har tagit min arbetsplats och antagligen får jag inte tillbaka den heller. Jag är utesluten igen. Jag är fjorton år igen och har inga vänner. Jag är psykad och måste nog skaffa mig en bra terapeut snabbt.

Jag hade en vän när jag började högstadiet och...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-07

Visa hela (3 kommentarer)

Alla verkar så glada över att det är varmt i hela landet och att det inte finns ett moln på himlen. Men nu pratar ingen om klimatförändringar eller växthuseffekten. Det verkar som att det bara är när det regnar på hösten och är varmt på vintern som det är ett problem.

Sonen har varit som en riktigt liten solstråle hela dagen. Det är underbart att ha honom tillbaka. Jag har saknat den lilla glada pojken och jag hoppas att det dröjer ett tag innan han blir sjuk nästa gång. Jag hoppas att jag kan lära mig att bli den vårdande typen och att jag kan ta hand om honom bättre och bättre för varje gång han blir sjuk.

Idag är det jag som inte mått toppen. Jag är yr i skallen och tycker att världen snurrar när jag sitter upp och det är värsta bergochdalbanan när jag står upp. Så jag ringde maken och bad honom komma hem lite tidigare. Det litar helt enkelt inte på mig själv och jag vågar inte bära omkring på pojken om det inte är absolut nödfall. Maken sitter vid...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-07

Visa hela (3 kommentarer)

Ja, sannerligen är det en ny dag idag. Livet har fått tillbaka sin gamla glans. Sonen mår mycket bättre och det som slog ner maken igår var något tillfälligt som nu är i stort sett borta. Jag är sliten efter en ovan natt. Jag sover inte alls bra på soffan och jag klev upp klockan fyra med sonen, somnade inte om förrän efter fem och sen vaknade han igen halv åtta. Jag vet att jag är bortskämd som inte har behövt kliva upp några nätter och som inte haft några vaknätter alls. Jag vet om att jag är en riktig gnällkärring som har allt men som ändå klagar på allt. I natt när jag inte kunde somna om låg och tänkte på att jag verkligen inte förtjänar denna underbara man. Jag har ingenting att ge honom och jag förstår inte varför han står ut med mig. Underbara tankar i gryningen som kan förstöra en ny dag om man inte ser upp. Jag såg upp och har inte låtit nattens onda tankar förstöra den här dagen. Jag har glatt mig åt att sonen luvas igen och att han skrattar så fort han...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-06

Visa hela (2 kommentarer)

Tisdagen den 5 juni 2007

Sonen gråter högt och tröstlöst. Han ligger i sin säng i sovrummet och hans pappa försöker läsa för honom. Det går inte så bra. Jag sitter i soffan, äter middag, havregrynsgröt, klockan är över åtta och jag försöker hitta något att se på teven. Internet ligger nere, jag orkar inte ta reda på om det är ett lokalt problem med vår router eller om det är leverantören som har problem. Hela dagen har jag längtat efter att maken ska komma hem och hjälpa mig, avlasta mig från allt ansvar och befria mig från mina bördor. Han har varit bortrest sedan tidigt imorse och vid fem fick jag veta att han hade två timmar kvar hem. Skönt! Jag började nedräkningen och kände hur den sista orken kröp fram, den där orken som jag visste att jag hade men som inte kommer fram förrän den absolut behövs. Det var då den behövdes. Så ringde maken fem i sju och berättade att han fanns på orten. Han frågade om han skulle handla något och hade vänligheten att...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-06

Visa hela (2 kommentarer)