En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lilla_Py

lilla_Pys öden och äventyr

Det här är min blogg! Här skriver jag vad jag vill, när jag vill och hur jag vill.

Jag är nästan trettio, mamma till underbar son, hustru till underbar make, före detta kattmatte, husägare, heltidsanställd, halvtidsstudent, lekfull, älskad, kreativ, trött, glad, busig, kärleksfull, pålitlig, svår att komma nära, okrossbar.

Jag har aldrig tänkt på mig själv som naiv. Jag vägrade hoppa in i en bil när jag blev erbjuden skjuts till skolan av en vilt främmande man när jag var åtta år och det är bara ett exempel. Men nu blev jag förvånad. Satt i soffan och gav sonen lite modersmjölkersättning med flaska och hade teven på. På nyheterna tar de upp att pedofilsajten är uppe igen. Den har sedan några dagar sedan legat på ett annat webhotell och jag blev förvånad. Inte för att pedofiläcklen försökt få upp den igen utan för att någon vill hosta den. Jag trodde att webhotell var rädda för att få rykten om sig men tydligen är det inget problem för det här nya webhotellet. Jag hoppas att det räcker med att det tas upp på tevenyheterna för att de ska ta sitt ansvar och släcka ner den även den här gången.

~Py~ som inte heller ger upp

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-05

Visa hela (3 kommentarer)

Jag fick en såkallad aha-upplevelse för några timmar sedan. Jag satt på sonens lekmatta (som består av en matta, ett överkast, ett täcke, två stora kuddar, en mindre soffkudde, ett stort mjukisdjur och sedan de senaste fyra dagarna även en stor bit plastad frotté och en handduk) och strök sonen över ena benet. Han kastade sig fram och tillbaka, uppenbarligen trött men oförmögen att somna. Han brukar annars sova ganska gott där bland prasselböcker, lustiga djur i alla möjliga färger och andra mer eller mindre pedagogiska leksaker. Bäst som vi satt där insåg jag att jag saknar en viktig del av mödrarnas egenskaper. Jag är en trygg mamma som håller om när han är ledsen, som tröstar när han har gjort illa sig och när han är övertrött. Jag leker och busar med honom varje dag, jag läser bilderböcker och pekar och berättar, jag sjunger och jag lagar mat till honom. Jag har tålamod när han inte vill äta utan bara busa, jag har tålamod när han bara vill snurra när jag vill...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-04

Visa hela (0 kommentarer)

Sonen är fortfarande sjuk. BVC sa i fredags att jag inte behövde vara oroligt för uttorkning så länge han kissar. Hur ska man kunna veta om han kissar när han är lösare i magen än lättmjölk? Men så länge han mår ganska bra och ler åt oss då och då tror jag att han mår ganska okej men det märks att han är lite ur form. Febern har i alla fall gått ner och han har inte kräkts sen igår kväll (peppar, peppar, ta i trä), vi ger honom modersmjölksersättning och han har till och med ätit lite blåbärspuré. Stackars pojken är alldeles sårig och jag hoppas att han inte får blöjeksem av det här. Igår när han kräktes så grät han som jag aldrig har sett honom gråta någonsin. Han var riktigt olycklig och det kändes som tiotusen knivar i modershjärtat. Frågade maken efteråt om han också kände av knivarna och tydligen är maktlösheten lika svår för fadershjärtat som för modershjärtat.

Efter at ha tagit hand om sonen i fyra dagar börjar jag själv känna mig lite...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-03

Visa hela (2 kommentarer)

Jag hakar på trenden. Hittade den här och tänkte att den kunde ju vara lite skojig.

Regler
* Räkna ihop allt du gjort i varje lista.
* Om du vill kan du posta resutltatet som en kommentar. Du behöver inte berätta vilka. Jag tog mig friheten att fylla i mina resultat efter varje del.

Om du får mer än 45 poäng, så är du ett dåligt inflytande.
Om du får under 15 poäng finns det en risk att du bor under en sten och inte har något liv vilket är ännu värre.

1. Rökt
2. Druckit alkohol
3. Sovit i samma säng som någon av det motsatta könet
4. Sovit i samma säng som någon av samma kön
5. Kysst någon av samma kön
6. Haft sex
7. Haft någon i ditt rum förutom familjemedlemmar
8. Tittat på porr
9. Köpt porr
10. Tagit droger
TOTALT: 8

1. Tagit smärtstillande
2. Tagit någon annans receptbelagda medicin
3. Ljugit för dina föräldrar
4. Ljugit för en vän
5. Smygit ut ur huset
6. Gjort något olagligt
7. Skurit dig själv
8. Skadat/sårat något
9. Önskat...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-01

Visa hela (4 kommentarer)

När jag var tonåring bestämde jag mig för att jag inte ville leva ensam när jag blev stor. Jag ville ha en familj som fungerade bättre än min påtvingade ursprungsfamilj. Därför tog jag den hjälp som erbjöds och på grund av eller möjligen tack vare ett desperat brev till en resurs på mitt högstadium fick jag riktig hjälp av en psykolog. Jag var livrädd innan jag träffade honom första gången. Jag hade aldrig haft en diskussion med en människa av motsatt kön mellan fyra ögon i hela mitt liv och jag var livrädd. Men han var snäll, trygg och vänlig. Han lyssnade och kom med infallsvinklar och tips. Jag fick gå hos honom i ett och ett halvt år innan jag själv bestämde att jag inte behövde det längre. Då hade jag kommit så långt att jag visste vad jag skulle akta mig för. Ett och ett halvt år senare träffade jag mannen i mitt liv. Eller om det möjligen var han som träffade mig… Jag vägrade falla huvudstupa utan betraktade honom ett tag och lät kärleken växa fram. Jag...

Skrivet av lilla_Py, 2007-06-01

Visa hela (0 kommentarer)

Jag engagerade mig också i pedofildebatten igår och skickade ett mail till webhotellet som hostar sidan. Nu är jag allt för blygsam för att säga att det skulle vara min förtjänst att den numera är nersläckt och att alla som försöker gå in på sidan bara får upp en rutan med information om webhotellet. De ville tydligen inte gå ut med att de stödjer en sida riktad mot vidriga människor som tycker att de har rätt att begå vidriga brott för att tillfredställa sina lustar. Men jag tänker gå så långt som att säga att mitt mail (som antagligen var ett av många) hjälpte till och det känns väldigt bra! Det går att förändra världen, en websida i taget och jag tror att det ska bli min nya hobby. Jag kan se rubrikerna på kvällstidningarnas löpsedlar: "Lilla_Py städar upp Internet". Nja, kanske inte men den här gången lyckades vi och det väl mest Motherwitch som gjorde jobbet. Bra jobbat!

Sonen har magsjuka eller något åt det...

Skrivet av lilla_Py, 2007-05-31

Visa hela (0 kommentarer)

När jag söker jobb brukar jag få med att jag bor med min man och son i ett stort gammalt hus på landet. Jag tycker att det ger mitt personliga brev en lagom personlig inledning innan jag börjar rapa upp allt jag är bra på och allt jag redan kan eller kan lära mig. Vårt hus är stort men det är ingen herrgård direkt, när vi köpte det fick vi veta att det är 198 m² stort, fördelat på två våningar. Dessutom finns en helt oinredd vind som knappt är isolerad. Ingen nu levande verkar veta hur länge det är sedan vårt hus byggdes men vi har forskat och kommit fram till att det nog byggdes i slutet av 1800-talet. Det finns definitivt både för- och nackdelar att bo i ett gammalt hus. En fördel är att vi har kakelugnar, fyra stycken till och med. En annan är att vi har vackra trägolv i flera rum. Nackdelarna är att vi har bara ett badrum som är för litet, en övervåning utan elektricitet eftersom ledningar av tyg inte är laglig eller brandsäkra alls.

Att vi bor på landet märks...

Skrivet av lilla_Py, 2007-05-30

Visa hela (1 kommentar)

Igår fick jag brev från min läkare, eller han hade ju inte skrivit det. Han har naturligtvis en sjuksköterska som skickar ut kallelser, remisser och små brev. Själv behöver han inte hålla på med sånt. Den här gången innehöll brevet en upplysning om att min doktor har blivit sjukskriven och att jag ska få träffa en annan läkare. Min doktor är en snäll farbror med bullrig röst som skrattar och lugnar mig när jag är hispig. Han är det närmaste en fadersfigur jag någonsin kommit. Jag ville döpa sonen efter honom men maken la in sitt veto.

Läkaren jag ska få träffa istället har svårt med språket, jag vågar inte ens spekulera i varifrån han kommer men han är inte direkt född nästgårds om jag säger så, och han kan inte lugna en filbunke ens. Jag gruvar mig redan. Jag som skulle få svar på alla mina frågor, stilla all min oro och få lite lugn och ro, till nästa gång jag överrumplas av klåda eller några andra tecken. Nu blir ingenting som jag tänkt mig. Den här...

Skrivet av lilla_Py, 2007-05-30

Visa hela (3 kommentarer)