En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
lilla_Py

lilla_Pys öden och äventyr

Det här är min blogg! Här skriver jag vad jag vill, när jag vill och hur jag vill.

Jag är nästan trettio, mamma till underbar son, hustru till underbar make, före detta kattmatte, husägare, heltidsanställd, halvtidsstudent, lekfull, älskad, kreativ, trött, glad, busig, kärleksfull, pålitlig, svår att komma nära, okrossbar.

Jag hade nästan somnat när jag kände hur jag skulle göra för att berätta den historia som jag har inom mig. Jag har haft den där länge och nu börjar den hitta vägar för att ta sig ut ur min förvirrade hjärna. Jag tror att det är bra för mig att vara mammaledig. Jag tar hand om barnet och jag låter mina tankar härja fritt.

Var på BVC i förra veckan och där träffade jag en nybliven mamma med sin tre veckor gamla bebis. Hennes bebis var lite större än vad vårt barn var när han föddes och jag drabbades av svindelkänsla. Jag höll mitt barn och kunde inte förstå att han för ett halvår sedan var mindre än så där. Tiden går verkligen så fort som alla säger att den kommer att göra.

Vänner till oss fick en dotter för ungefär ett år sedan. Jag kan inte fatta att hon redan är ett år. Ett år går för fort och vår barn kommer snart att börja dagis. Hur ska jag stå ut med det? Jag kommer att bli en sån där jobbig mamma som ringer till dagis en gång i kvarten och...

Skrivet av lilla_Py, 2007-04-12

Visa hela (2 kommentarer)

Ibland kommer jag på mig själv med att tänka att jag inte borde ha blivit mamma. Jag borde inte ha blivit med barn och jag borde inte ha fött barnet. Det här beror inte på att jag inte älskar honom för det gör jag. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna älska honom så här mycket som jag gör. Jag förstår inte hur jag kunde hitta anledningar att andas och kliva upp varje morgon innan han kom till oss. Trots detta undrar jag om det kanske var fel beslut. Jag känner mig inte som en bra mamma. Jag hoppas att det räcker med kärlek men jag tvivlar på att det är tillräckligt. Jag misstänker att han skulle ha det bättre med en annan mamma. Jag försöker tänka på att det den här mamman han har fått och att då måste jag göra allt jag kan för att göra det så bra det går.

~Py~

Skrivet av lilla_Py, 2007-03-26

Visa hela (2 kommentarer)

Jag fäller krokben för mig själv. Jag har massor av stora ideer för vad jag ska skriva om. Jag har flera romaner i mitt huvud men så fort jag börjar skriva ner dem så börjar jag tänka onda tankar. Jag kan inte, det där blir inte bra, det hänger inte ihop, ingen kommer att vilja läsa det här, tänk om någon vill läsa det här osv osv. Jag försöker ta kontroll över mina tankar och istället fokusera på positiva saker. Jag försöker tänka att jag är bra, att jag bara behöver skriva ner det som jag känner det och att jag inte behöver tänka på att bli utgiven eller ens att någon ska läsa det jag skriver. Jag behöver bara skriva för min egen del.

Mitt största fan, min älskade make, han tycker att allt jag skriver är superbra. Men det hjälper inte. Jag litar inte på mig själv. Hur börjar man lita på sig själv och hur ska jag sluta förstöra för mig själv?

~Py~ längtar efter en god kladdkaka

Skrivet av lilla_Py, 2007-03-22

Visa hela (0 kommentarer)