En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
love__lena

Små tankar från en liten tänkare...

-läs, förundras och tänk!

Asså ursäkta om jag frågar, men är halva jordens befolkning helt dum i huvudet eller?!

Varje dag dör 30 000 barn som inte ens fyllt fem år... De flesta dör av svält, sjukdomar eller andra saker som kunde ha förebyggts. Så varför görs ingenting?!?!?!

Men det görs faktiskt lite... men inte tillräckligt! Ett utav FN:s milleniemål (www.millenniemalen.se) är att barnadödligheten (dvs barn som dör under fem års ålder) ska minska med 66% från 1990 till 2015. Det låter ju jättebra och det skulle vara helt underbart ifall det gick i lås.

Problemet är att nu har det gått 17 av de 25 åren, och barnadödligheten har bara minskat med 1,5%! Något har gjorts, men långt ifrån tillräckligt... Ska det här målet nås måste alla hjälpa till. Och det gäller inte bara det här målet utan alla kan hjälpa till för att alla millenniemål ska gå i lås.

För håller ni inte med mig? Om världens barn fick leva längre, gå i skola, bli mätta och inte...

Skrivet av love__lena, 2007-05-28

Visa hela (1 kommentar)

Lov.
Påsklov.
Ledig.
Ledig i 8 dar (långfredagen inräknad!).
Långa sovmorgonar.
Inget plugg.
Ligga och slappa dagarna långa.
Pigg och utvilad när man kommer tillbaka till skolan.
Eller...?
NEJ!!!

Jag vet inte hur ni ser på ledighet. Men för mig betyder det sällan just ledighet!
Visst man sover ju betydligt längre på morgonarna, men man är ju ändå trött då man går och lägger sig betydligt senare än vanligt! I alla fall jag...

Och det eviga tjatet från lärarna att lämna skolböckerna i skåpet, väl inlåsta över loven, tror de själva på det eller? De vet väl själva hur mycket plugg de lägger in strax efter loven... varför är det alltid så? Eller är det jag som ligger ovanligt mycket efter??
I alla fall... det är franska det är engelska och det är svenska för att nämna lite.. Det är nu på loven som man kan plugga i kapp all missad information… Det är efter ett lov som man kan säga att nu, nu har jag kontroll!

För visst är det så?...

Skrivet av love__lena, 2007-04-12

Visa hela (0 kommentarer)

Man hör ofta folk sucka över att det är så mycket i skolan, det är läxor hit och prov dit... Mycket prat om att skolan förstör ens liv... Att man inte hinner med något annat än denna evinnerliga skola och dess tillhörigheter. Och visst förstår jag, alla gånger jag suttit uppe till långt in på småtimmarna för att en uppsats som man påbörjat lite väl sent ska lämnas in, det har satt sina spår med påsar under ögonen och en asocial fritid.

Visst känns det lite hopplöst?
Att vi sitter och pluggar som galningar och jagar höga betyg, för vaddå? Jo för att börja arbeta?! Är det det som är meningen med livet att vi först ska sitta dagarna långa och pränta in massa tråkigt kunskap i våra trötta hjärnor för att sedan sätta oss på en arbetsplats och lära ut eller praktisera all vår kunskap dagarna långa?? Egenteligen har vi ju ingen fritid förren vi är pensionärer!
Och vad har vi då för fritid?? Hela livet har vi kämpat för att vara samhället till lags, inte...

Skrivet av love__lena, 2007-03-28

Visa hela (3 kommentarer)