En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
madball

Betraktelser från Kalmar

Fick några anfall av panikångest i mellandagarna, det var väldigt obehagligt och jag kunde inte andas och trodde jag skulle bli knasig. Läste nånstans att det är vanligt att ångestattacker kommer när man går på semester/tar ledigt från krav och stress...men fan, nu är jag orolig för att göra nåt överhuvudtaget för att jag är rädd för att jag ska få panikångest igen, tex i en affär eller i klassrummet...
Eller om jag pratar med nån eller tar en fika och får svårt att andas och hjärtklappning och känner paniken komma. De lär ju ju tro att jag är sabbad om jag inte hör vad de säger och sitter och hyperventilerar.
När jag åkte buss i Lund, fick jag panik och gick av första bästa hållplats helt darrig.
Nu går jag runt och känner efter HELA tiden om jag känner panik eller ångest, för att jag är rädd för ett nytt anfall. Man blir helt slut av att göra det och jag är skittrött. Känner hela tiden hur min andning är, hur hjärtat slår, om allting känns...

Skrivet av madball, 2006-01-01

Visa hela (0 kommentarer)

Goddagens.

Det var toklänge sen jag skrev här senast. Hoppsan vad tiden flyger förbi liksom. Idag är det den 15:e December och jag är sjukt trött på allt. Här finns ingen tillstymmelse till snö at the moment, fast det ska påpekas att det har snöat tidigare veckor...

Ska bli otroligt skönt att flytta härifrån. Pallar inte med fest och skit längre. Vill också ha lite privacy; egen toalett och dusch och så. Ska flytta i Januari till ett större studentrum som ligger vid ett uteställe som heter Palace. Ska bli very nice.

Juridikstudierna går bra. Mycket att läsa dock, man börjar känna sig måttligt sliten faktiskt. Ska hem till Lund den 22:e, dvs nästa Torsdag och sen har vi ledigt i 9 dagar...börjar den 2:e igen. Men shit vad skönt det ska bli och ha lite ledigt!

Nu har man lite ont om stålar; allt har ju gått till julklappar och vinterkläder, men va fan. Det är bra ändå. Dessutom är det jul snart och det är en skön högtid tycker jag!

Jag drar mig undan lite...

Skrivet av madball, 2005-12-15

Visa hela (0 kommentarer)

Jalla!

Jao, får inleda som vanligt med att säga att det var ett tag sedan man skrev.

Idag är det Fredag och jag ska på Helloweenfest! Det ska bli jävligt kul =) Ska dit med en tjej som heter Hanna, som jag träffat...

Vi hade seminarium och inlämning av hemtentan i veckan och det muntliga föredraget gick skitbra. Var knappt nervös alls, klart man är lite spänd, men efter bara en halv minut är det roligt och jag njöt av att stå där =)

Ska iväg ner på stan snart och köpa alkohol och nånting att klä ut mig med...har verkligen ingen aning!?

På Måndag börjar juridiken...det blir nog tufft. Men det fixar jag!

Ses typ

Skrivet av madball, 2005-11-04

Visa hela (0 kommentarer)

Hej!

Det var ett litet tag sedan jag skrev, men va fan bättre sent än aldrig.

Denna veckan är tuff. Har muntlig redovisning på Onsdag, har seminarium nu på Tisdag och Onsdag. På Fredag ska hemtentan lämnas in senast. Sedan börjar juridiken direkt nästa Måndag. Hårda bud!

Jaja, i Kalmar är väl allt sig likt I guess. Var precis och handlade lite vitamintillskott, magnesium och kalcium som ska vara bra mot stress och sånt. Kan ju behövas.
Jag var ute Tor, Fre, Lör. Det tär på kroppen! Fan , man e rätt sabbad dagen efter. Får börja dricka högst en dag i veckan haha! Unless, det är något väldigt viktigt.

Aja, var ute med klassen i Torsdags, det var kul! Första riktiga gången man träffas utanför skoltid och shakar loss, eller jag och 3 till dansade iaf.. oh well.
I Fredags var jag på en inflyttningsfest med Carl som bor i samma hus som jag. Det var kul, men jag stack vid 12-tiden eftersom jag kände att det kunde vara bra att vila upp sig lite inför Lördagen, eftersom...

Skrivet av madball, 2005-10-31

Visa hela (0 kommentarer)

Hej.

Nu är det slut på pasta-säsongen för min del. Pasta-säsongen kan inträffa när som helst under året, men ett huvudsakligt kriterium för den är att man helt enkelt inte har råd att äta något annat än pasta och nudlar.

Nu kom ju studiemedlet idag!? Det är bara den 24:e, men skit samma. Jag klagar inte. Har idag, för första gången på länge ätit grönsaker (!). Det ska bli en regelbunden vana. Helt klart.
Lagade nån intressant sås med grönsaksmiks och paprika och lök. Helt okej faktiskt, fast kanske mer nyttig än god ;)
Hursomhelst mår man fan så mycket bättre när man får i sig alla ämnen som kroppen behöver.

Jao, vaknade klockan 2 idag! Helt sjukt; det är väl också ett resultat av näringsbrist, denna jävla trötthet och matthet jag känt ett bra tag nu. Kanske höstmörkret spelar in också? Jaja, anyways.

Jag och Miguel satt och planerade vårt radioprogram idag. Det kommer bli helt okej. Vi har ju dock inget egentligt koncept, men pilotavsnittet kommer...

Skrivet av madball, 2005-10-24

Visa hela (0 kommentarer)

Hej alla (läs enstaka människor som läser min blogg av extrem tristess)!

Här sitter jag, Jens, 26 år gammal en Söndagkväll/natt och skriver dagbok i min hya hemvist, Kalmar. Ville bara summera lite för mig själv liksom.

Funderar för en gångs skull att inte skriva ett genomdeppigt inlägg. Alltså, man kan ju skriva om saker som hänt och så utan att dissikera känslorna in i minsta detalj. Rubriken är en ordlek. Finns ett metal-band som heter Dark Tranquility, så jag tänkte att "Darn" låter coolare i detta fallet. Tranquility betyder ju harmoni och jag tänkte att attans harmoni ungefär.

Eh va kanske ni tänker? (befogat, det medges)
Nä, det känns som man ständigt försöker bli mer lugn, harmonisk och glad. Att man skall kunna sitta helt lugn och avslappnad i en stol och titta in i en vägg och ändå må toppen. Det är väl det som buddhistmunkar vill uppnå iaf.

Anyways, så får jag ofta dåligt samvete för att jag inte gör saker, tex snickrar ihop en hemsida, börjar...

Skrivet av madball, 2005-10-24

Visa hela (0 kommentarer)

Ja det kan man säga. Det är så jävla mycket på en gång...fy fan. Hatar mig själv, skulle ärligt talat vara ganska skönt att bara dö bort från alltihop. Ingenting är roligt längre, går runt i ett svart hål och känns som hjärtat sitter utanför kroppen. Hur stänger man av känslor och hur glömmer man. Hur förlåter man sig själv? Hur.....
Dessutom verkar det som om jag blivit rädd för att prata inför en klass människor. Får jävla hjärtklappning och panik. fy fan alltså, har ju inte varit så tidigare. Jag är ju inte direkt den som skulle berätta om något sånt här heller, utan hålla det hårt inom mig och tvinga mig själv att hålla masken. Detta är min ventil...
Pallar inte...

Skrivet av madball, 2005-10-19

Visa hela (1 kommentar)

...är ett ganska coolt ord. Innebörden är brutal och skoningslös, men ordet är ganska fint och neutralt på nåt sätt. Tufft.

Jao, hade en diskussion med en kompis angående Fredrik Virtanens blogg och han skriver ju egentligen inte heller en "typisk" blogg. Vem bryr sig förresten? Nämen, han uppdaterar ju sin blogg typ 10 gånger om dagen, från mobilen på jobbet förmodligen. Kan se ut så här:

"11.00 Gryymt röksugen. Dagens låt är blablba""

Jaha liksom?

"13.00 Måste sluta dricka kaffe, det ger ångest. Det sa en vän till mig"

okej.

"14.00 Det har uppstått kärlek på kontoret"

Bra där.

Alltså ärligt talat, det borde vara förbjudet att uppdatera en blogg flera gånger per dag. Det blir ju helt ostrukturerat och framstår snarast som sammelsurier från en dement pensionär.
Aja hur som helst, eftersom jag skiter i hur man ska skriva så kan ju Virtanen också göra det med gott samvete.

Jahapp, nu är det exakt en vecka tills studiemedlet kommer....

Skrivet av madball, 2005-10-18

Visa hela (1 kommentar)