En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Marjah

Allt det som bara inte sker, sker...

Varför tror du att du är något? Vad får dig att tro att du kan göra vad du vill? Att du har rätt att se ner på folk eller ta på folk? Vad får dig att tro att du är förmer än andra? Vad får dig att tro att det är något speciellt med dig? För mig är du inget.

Du kanske är en kändis, du kanske är ett proffs. Du kanske faktiskt spelar i ett lag i högsta ligan och ses som framgångsrik inom din gebit. Du kanske tror att du är något att räkna med, men för mig är du inget.

Det hade inte spelat någon roll om du så vore kungen själv, Diego Maradona, Wayne Gretsky eller någon av dagens motsvarigheter. Inte ens det skulle kunna få mig att vilja ha dig. Inget av allt du står för, allt du tror dig vara ger dig någon rätt att titta på mig, le åt mig och framförallt inte ta på mig. För mig är du mindre än inget.

Du kommer aldrig ha någon betydelse, du kommer aldrig bli något. Du kommer aldrig få något erkännande och det spelar ingen roll om du idag har kommit upp dig...

Skrivet av marjah, 2007-02-11

Visa hela (0 kommentarer)

Kan folk inte sluta att klä av sig offentligt? Denna gång började jag nästan gråta av chocken. Nu får det snart vara nog.. jag var inte säker på att jag skulle orka mig igenom helgen.
Precis när man trodde att några av de jobbigaste kryssningarna i ens liv skulle vara över och allting skulle bli lätt och ledigt igen så stöter man ihop med ett par nakna killar i korridoren. Varför kan de inte ha kläderna på sig? Det fanns ingen anledning för dem att börja springa runt där i korridoren utan kläder. Det fanns dessutom ännu mindre anledningen för dem att börja antasta oss som faktiskt råkade finnas kvar ombord vid denna tidpunkt.
Jag har nog sällan blivit så förvånad eller chockad. Båten ska vara tom när vi står i Stockholm och nu fanns det några killar kvar och de verkade inte så villiga att lämna båten. Det var inte alls trevligt att se några killar nakna sådär.. Det var väl inte för att killarna inte var snygga även om den ena inte skulle må dåligt av att gå ner...

Skrivet av marjah, 2007-02-05

Visa hela (0 kommentarer)

Går det att vara ärligt otrogen och vill vi isf vara det?
En man med en stor guldring på vänstra fingret flörtade med mig. Jag kanske ska vara glad över att han valde att vara ärlig? Ni får själva bedömma.

Tänk dig att du gör ditt jobb och medan du gör ditt jobb börjar någon flörta med dig. Först ganska trevligt och så där lite skojigt så att det känns helt ok. Du har redan hunnit notera att personen ifråga har en ring på handen och förstått att denne någon är upptagen. Men tänker att på samma sätt som du är lite flörtig i ditt sätt när du jobbar är han lite flörtig. Han verkade ju bara flörtigt trevlig och det måste man ju få vara oavsett om man är upptagen eller inte.

Du får snart omvärdera din ståndpunkt när personen börjar bjuda med dig till sin hytt i samband med att han berättar om sitt barn och sina två bonusbarn. Jag förstår mig inte alltid på killar men just denna gång mindre än någonsin. Ansåg han att jag var en sådan som gillar one...

Skrivet av marjah, 2007-01-30

Visa hela (0 kommentarer)

Ännu en helg ombord... denna gång en annan båt.. men det är inte bättre där. Ibland undrar jag om det är jag som skapar det? Det sägs att det finns personer som kan få elektricitet att stanna och som kan (om de väljer att flyga) få planen att störta o.s.v... kan det stämma? Nej det tror jag knappast. Men varför kommer det sig då så att jag ser mer än de flesta av mina kollegor? Varför kan jag inte låta bli att hamna mitt i hetluften?

Hur kommer det sig att folk väljer att stå med byxorna nere och grovhångla med tjocka damer i entrén till terminaler? Hur kommer det sig att människor väljer att slå sönder en tjock glasruta som är det enda som kan tänkas gå sönder i en fyllecell. Framförallt hur lyckas de? Och när de väl lyckats och inser att de ändå inte kan ta sig ut.. varför fortsätter de då att dra ut handen genom det krossade glaset så att splittret kan skära sönder deras händer och armar?

Jag har ändå haft tur.. jag var inte där gruppvåltäkten skedde,...

Skrivet av marjah, 2007-01-29

Visa hela (0 kommentarer)

Alla verkar anse att kärlek är det man ska skriva om. Jag kanske också borde göra mig ett försök även om jag anser att det är det mest förvirrande ämnet som finns. Om det finns något ämne i världen som är riktigt svårt att skriva om så är det nog detta. Någon kanske tänker på att krig, oskyldiga som dör är jobbigt att skriva om. Ja det är klart det är jobbiga ämnen. Men egentligen är de bara jobbiga för att bilderna får dig att må illa, för att du önskar att det inte hade hänt och för att det är tråkigt i ren allmänhet att oskyldiga dör. Men de som tror på Gud ser ändå en meningen i det som sker. Gud han ger och han tar. För dem som inte tror på Gud så brukar de finna andra lösningar eller bara komma över det. Det händer ju om och om igen i världen mer eller mindre dagligen.

När det gäller Kärlek är det någonting som vi alla går genom livet och mer eller mindre letar efter, vill uppleva, upplever eller helt enkelt hoppas och tror att vi upplever det....

Skrivet av marjah, 2007-01-23

Visa hela (0 kommentarer)

När jag ändå börjat är det bäst att köra på ordentligt ;)

I veckan som var, var jag verkligen på resande fot. Jag passade på att åka till Tallinn då jag fick ett par dagar över. Som ni säkert redan förstod blev det att resa ensam. Men jag ångrar inte att jag åkte ensam.. snarare är det så att det är mycket trevligare att resa ensam har jag lärt mig. Trots att jag börjar bli lite till åren kommen ;) Så blev min far direkt orolig när han hörde att jag skulle över till Tallinn.. bl.a. menade han att det skulle bli dåligt väder. Han om någon borde ju veta att just dåligt väder med det transportmedlet inte är något ovanligt för mig. Ändå tror han något ska hända och det är trots allt inte första eller andra gången jag åker till Tallinn ensam och det är verkligen inte den enda platsen som jag varit till ensam.

Jag valde att åka båt, det är ett ganska snabbt och smidigt sätt att ta sig över till Tallinn och det ger dig 8 timmar i staden. För min del, jag har...

Skrivet av marjah, 2007-01-22

Visa hela (2 kommentarer)

Jag tänkte börja lika klassiskt som alla andra, om du orkar läsa tills det roliga kommer kanske du får läsa något intressant. Jag har aldrig skrivit en blogg tidigare men ansåg att det var på tiden att jag började skriva av mig lite. Varför då inte låta andra läsa det om det nu skulle roa någon.

Jag har ett sådant jobb som gör att jag reser mycket. Jag är dessutom mer än heltidsstuderande och har därför fullt upp hela tiden. När jag nu har jobbat sedan snart ett år tillbaka på mitt resande jobb känns det som om jag måste få skriva om det som sker där.

När ni läser det jag skriver kan ni säkert lista ut vart jag jobbar. På mitt jobb har det hänt att "besökare" valt att klä av sig. Nu senast var det en kille som valde att springa runt i korridorerna helt naken.. eller ja, nästan iaf. Han hade en kudde framför sitt vitala organ. Denna kudde räckte väl till så att man slapp se det som är mest privat, men det var ju trots allt bara en kudde. Jag frågade honom om han...

Skrivet av marjah, 2007-01-22

Visa hela (3 kommentarer)