En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
marulken

Vulgäruppfattningar hos en bottenfisk

Köpte tillsammans med ett par polare för ett par år sedan en gammal husvagn. Husvagn är praktiskt när man, som jag och min sambo, har en 2-årig dotter och två hundar och vill åka på semester med alla samtidigt. Särskilt i de fall där man vill hälsa på hos kompisar så innebär det vissa logistiska kullerbyttor att dundra in med djur, barn och andra tillbehör i deras mer eller mindre underdimensionerade bostäder för att sova över. Dessutom är jag rätt förtjust i att bo på campingplats. Inte stora industriella campingplatser då (sådana som har polett-duschar och andra knep för att tjäna pengar) utan små campingar som drivs av någon knasig red-neck-kärring (som själv bor i husvagn på samma camping) där servicebyggnaden har invändig pärlspontspanel på toaletterna och ljuskrona i tvättrummet.

Nu är det ju emellertid så, att även husvagnar skall visas upp för Aktiebolaget Svensk Bilprovning med regelbundna intervaller (2 år). Som vanligt när jag besöker denna...

Skrivet av marulken, 2005-08-05

Visa hela (4 kommentarer)

Varför ska det vara så svårt att parkera i svenska städer? När jag bodde i Provence för ett antal år sedan så parkerade man där det fanns plats. Det gör man förresten i Krokom också. Gör man så i Halmstad kommer det någon uniformerad person och klagar eller sätter på ett inbetalningskort på minst ett par hundra kronor.

Ni läsare här ute som bor i Utlandet, hur parkerar man hos Er? Innebär det totalt kaos och moralisk upplösing om folk står med ena hjulet utanför P-rutan?

Skrivet av marulken, 2005-08-03

Visa hela (3 kommentarer)

Det här med sprit är rätt spännande, det är nog de flesta överens om. Numera kan man på ett enkelt sätt dessutom köra bil på sprit. Det har jag provat. Inte på ren sprit utan jag tankade 25% E85 (som är ett hopkok på 85% etanol och 15% bensin) i Survolvon förra veckan. Om något över huvud taget hände så var det att bilen gick bättre.

Vad är nu meningen med detta kan man undra? Jo bensin (blyfri 95 oktan) kostar ca 11 kronor/litern och E85 kostar 7.60/litern. Dessutom är etanolen lite mindre miljöskadlig än bensinen och man slipper dessutom bidra i lika hög grad till diverse konflikter om underjordiska lager av gamla dinosaurier i redan oroliga hörn av världen.

En ide jag har just nu är att skaffa fram en annan volvomotor och göra en seriös ombyggnad så att den går att köra på 100% E85. Det lär visst gå bra enligt en (o?)säker källa.

Mer om Etanoldrivna motorer här

Skrivet av marulken, 2005-05-10

Visa hela (0 kommentarer)

Jag ska bli elektriker. En fördel man har i Sverige jämfört med många andra länder i världen är att man kan få gå en arbetsmarknadsutbildning om man är arbetslös. Jag är arbetslös (eller var det fram till den fjärde april. Nu är jag i arbetsmarknadspolitisk åtgärd som det brukar heta på TV.) och har därför fått börja en 63 veckor lång kurs på Lernia för att bli elektriker. Spännande faktiskt. Vi får se hur det blir. Mina intryck hittills är väl att lärarkåren inte är medlemmar i Sveriges raketingenjörers förening i vart fall...

Dagens länk: Varför göra det enkelt?

Skrivet av marulken, 2005-05-09

Visa hela (4 kommentarer)

Alla som sett en TV-sänd eller hört en radiosänd intervju med en politiker vet att många gånger är svaren som ges avsedda för andra frågor än de som ställts. Igår så skickade jag mail till Miljöpartiet för att få ett litet klarläggande om det här med punktskatten på alkohol och de problem som den genererar. Nedan följer frågor och svar. Döm själva!

Fråga:

Hej!

Jag läste på er hemsida: "Vi vill ha bibehållen alkoholskatt eftersom höga priser håller nere efterfrågan. Svarthandel och smuggling med alkohol måste stoppas utan att Sveriga sänker alkoholskatten."

Hur skall svarthandeln stoppas? Jag bor i Halmstad och ser i princip
dagligen hur vinstmöjligheterna på smuggelsprit finansierar kriminella nätverk här i omgivningarna. Risken för att smugglarna smugglar andra saker än sprit är väl också rätt överhängande. Jag kan förstå att satsningar på tull och polis kan hjälpa på längre sikt, men jag vill veta hur ni tycker att det akuta problemet...

Skrivet av marulken, 2005-03-15

Visa hela (2 kommentarer)

TV

Hörde programmet 'Vår grundade mening' idag på Sveriges Radio P1.
(Lyssna i efterhand här)
Det handlade bland annat att fler franska hushåll idag väljer bort att ha TV på grund av den dåliga programkvaliteten.

Efter att ha sett delar av Melodifestivalen i SVT så är jag inne på samma linje.

Var det förresten någon fler än jag som fick intrycket av att Lena Philipsson hade knaprat något starkare än johannesört?

Skrivet av marulken, 2005-03-12

Visa hela (2 kommentarer)

I fallen Ulf Olsson (dömd för mord på Helene Nilsson i Hörby) och Mijailo Mijailovic (dömd för mord på Anna Lindh i Stockholm) publicerade DN de bådas namnn när de häktats.

Idag, fredag den 11 mars, häktades generalmajor Tony Stigsson, före detta (kickades igår, torsdag) C OPIL (Chef Operativa insatsledningen), på sannolika skäl misstänkt för brotten grov kvinnofridskränkning, grov misshandel och våldtäkt av Mariestads Tingsrätt. Brottsoffret i sammanhanget är Stigssons hustru.

Av ovanstående stycke är all information, förutom namn och tidigare befattning, hämtat från dn.se. DN har valt att kalla Stigsson för "Hög officer".

Varför i all världen har Dagens nyheter i detta fall valt att inte publicera mannens identitet?

Kan det bero på brottets art? Han är ju trots allt inte misstänkt för mord. Han har ju "bara" våldtagit och misshandlat sin fru. Enligt kvällstidningarna under flera år dessutom.

Eller är det så illa att Nordens största...

Skrivet av marulken, 2005-03-11

Visa hela (6 kommentarer)

Just nu är jag spänd av förväntan. En officer i "försvarsledningen" har anhållits för grov kvinnofridskränkning. I dag (torsdag 050318) har han begärts häktad av åklagare Marianne Aldén.

Frågan är nu:

Kommer DN att publicera namnet om officeren häktas?

I fallen Ulf Olsson (Hörby) och Mijailo Mijailovic publicerade DN namnen när de häktats. Kommer även en ledande militär att hängas ut? Som Peter Harrysson skulle säga: 'Det är oliiidligt spännande!'

Läs mer:

Dagens Nyheter

Aftonbladet

Skrivet av marulken, 2005-03-10

Visa hela (1 kommentar)