En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

den sanna berättelsen om mauves öden och äventyr

om fyra dagar så tar jag studenten. om fyra dagar så är jag min egen herre.
mina klasskamrater är djärva nog att säga att dom kommer sakna klassen, sakna skolan. för mig känns det som att det är dags nu. ett år för sent. eller alldeles rätt i tiden.

för jag är nämligen inte ett dugg orolig över vad jag ska göra med mitt liv. jag har ingen egentlig plan, inga betyg att komma in någonstans på. men jag har en passion- att se mig om runt i världen, att träffa nya människor. där man sover blott en gång, blir drömmen fylld av sång. eller något liknande. så snart åker jag iväg. tokjobba under hela sommaren på gröna lund, "vill du ha något att dricka till?", sen far jag till kiwilandet.
utan raja. vilket kommer att kännas lite konstigt. men samtidigt väldigt, väldigt spännande. jag ska klara mig själv for once. 24 september.

men innan dess sker en massa roliga saker också. jag tar studenten på lördag, med stor baluns här hemma. jag och modern har bakat sju...

Skrivet av mauve, 2006-05-30

Visa hela (0 kommentarer)

jag vann! jag vann! jag vann hela jäkla pokergrejen! nu är jag filthy rich!

sitter och väntar på att lillasyster som tränat med stadslaget ska komma hem så att jag får äta mat. härligt rosa fläskfilé med potatis och pannacotta till efterätt.

idag har det varit några klasskamrater över och vi har gjort slaget om världen- ett spel om gudar, gudinnor och religion. älskar när man får såna uppgifter. som jag kämpat för. min klass ville hellre ha ett vanligt prov.

jag och prästdottern satt som vanligt och spydde galla över oärligheten som finns i vår klass. vi är alla skådespelare i en tragisk fars.
jag börjar bli trött på det här. snart snart så är jag söderut. håll ut.

julplanerna med raja gick i stöpet. och just nu känns inte det så farligt. juletiderna har börjat bra med en fantastisk födelsedag- poker, popcorn och polare. och skumpa i mängder.
sedan så var jag och raja och åt spenatbiff och provsmakade naturgodis. efter det gick vi och tittade på NK's...

Skrivet av mauve, 2005-12-09

Visa hela (0 kommentarer)

jag hade en plan. en storslagen plan.
planen gick ut på att jag, mauve, skulle träna varje morgon.
jag skulle cykla tjugo minuter- hur svårt kan det vara? Närmaste gym är en minut bort.
Jag skulle hålla mig till det här den här veckan, eftersom möjligheterna att träna på eftermiddagen har drastiskt sjunkit due to my increasing homework i fyrtionio ämnen. just ni försöker jag, eller borde i alla fall börja försöka, skriva en uppsats om Världshandeln, skuldkrisen och WTO. det är precis lika spännande som det låter.
planen alltså. tjugo minuter om dagen.
än så länge, och nu är det onsdag, så har jag tränat noll gånger. 0. det känns mindre bra. däremot så har jag bestämt mig att planen för spänna över en större tidsrymd, så slipper jag känna mig dålig över den här veckan. jag kan alltid börja nästa vecka.

brist på fritid har utöver att det förstört min hälsa, också berövat mig från socialt umgänge som inte är elektroniskt. och det elektroniska...

Skrivet av mauve, 2005-10-19

Visa hela (0 kommentarer)

jag vill börja med att meddela att jag Inte är duktig på poker. jag har spelat en gång IRL och litegrann på internet.
min pappa har letat efter ett intresse som vi kan dela, eftersom jag inte spelar handboll. han är så söt. jag har varit ledsen för att vi bara pratar om handboll hemma.
men nu har token gått och anmält oss till en pokerturnering. 6 0 personer ska vara med. vinnaren får 15 000. men det behöver jag inte ens tänka på eftersom jag kommer att åka ut efter första ronden.
nu har vi bestämt oss för att träna.
raja och rosen var här. rosen och jag hade först ett deeptalk som kändes jättebra. sen så kom raja som sagt, och vi försökte spela lite. dom kunde inte reglerna så jag hade lite advantage iallafall.
vi har bestämt oss för att bli pokerhajar.
jag är nervös. 4 november så smäller det.
jag och 5 9 stycken 5 0 åringar med all erfarenhet i världen.
när mina vänner gått, så var det dags att laga mat. jag hade en kyckling och ett paket saffran.
det...

Skrivet av mauve, 2005-10-17

Visa hela (0 kommentarer)

det bultar i mitt huvud.
den här dagen har bestått alldeles för mycket av tv och dator, och för lite frisk luft.
mina dagar består alltid av för lite frisk luft.
kom an, jag bor ju faktiskt på den mest traffikerade korsningen i stockholm.
men idag har jag tittat på fantomen på operan med min lillasyster. tillsammans så sitter vi och vrålar åt christine för att hon väljer raoul. vi har skrattat åt det överenergiska managern och vi har sjungit med så att grannarna klagat. och så har vi försökt att undgå att höra smaskandet. smaskandet och kelandet som befann sig till höger om mig. lillasyster hade nämligen sin kompis veloria med pojkvän på besök. väldigt trevlig pojkvän måste jag säga. sådär så man tänker "varför är han inte med mig istället?" det som var hans största fördel var att han älskade fantomen och erkände öppet att han var rädd och satt och nynnade med till den "trevliga musiken". det är något jag saknar hos äldre killar, vilket kan förklara mitt...

Skrivet av mauve, 2005-10-16

Visa hela (0 kommentarer)

idag är en såndär dag. ni vet.
jag kan komma på iallafall 25 saker som behövs göras.
som jag skulle må bra av att göra. i längden. såklart.
saker som måste göras är alltid bara bra i längden.
om jag inte gör dom här sakerna, så kommer nästa vecka bli fruktansvärd, hemsk, jag kommer inte kunna lämna mitt rum på hela veckan.
men som sagt.
just idag.
så känns det som att det inte är meningen att jag ska sätta mig vid skrivbordet och skriva om Världshandeln.
och gör jag saker som jag inte vill, så kan ju det faktiskt leda till depression.
så for the sake of my hälsa så är det egentligen nyttigast att göra bara precis det jag vill.
vad jag vill, är att ligga i min soffa, med en massa plommon och grapefrukt. kanske en chokladbit. och titta på musikaler. det är min innersta önskan.
ja! jag går ner till videobutiken på en gång. jag tänker slå ett slag för att ordet 'måste' ska suddas ut ur ordboken.
det är nog ett påfund av 'the man' för att hålla oss...

Skrivet av mauve, 2005-10-16

Visa hela (0 kommentarer)