En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

den sanna berättelsen om mauves öden och äventyr

bang bang vattenslang

om fyra dagar så tar jag studenten. om fyra dagar så är jag min egen herre.
mina klasskamrater är djärva nog att säga att dom kommer sakna klassen, sakna skolan. för mig känns det som att det är dags nu. ett år för sent. eller alldeles rätt i tiden.

för jag är nämligen inte ett dugg orolig över vad jag ska göra med mitt liv. jag har ingen egentlig plan, inga betyg att komma in någonstans på. men jag har en passion- att se mig om runt i världen, att träffa nya människor. där man sover blott en gång, blir drömmen fylld av sång. eller något liknande. så snart åker jag iväg. tokjobba under hela sommaren på gröna lund, "vill du ha något att dricka till?", sen far jag till kiwilandet.
utan raja. vilket kommer att kännas lite konstigt. men samtidigt väldigt, väldigt spännande. jag ska klara mig själv for once. 24 september.

men innan dess sker en massa roliga saker också. jag tar studenten på lördag, med stor baluns här hemma. jag och modern har bakat sju pajer idag. eller jag försökte baka men hon tyckte mest att jag var i vägen. jag knuffade till min mamma idag. jag har dåligt samvete, hon är så tunn. det var bara för att hon inte tar mig på allvar, men jag hade ingen rätt ändå.

dagen har basically kantats av dåligt samvete. först över svenskan, där läraren varit sur på mig p g a det dåliga arbete jag har gjort, sen mamma och sist tofflan. jag ändrade tofflans bild på datorn till en jag vet att hon avskyr. och hon tog det inte på det hysteriskt komiska sätt som jag trodde hon skulle. anyway. hon och jag sticker till götet snart så hon måste förlåta mig.

huvudvärken har inte försvunnit. howard makes it all go away.

raja och jag har diskuterat hiv, mustascher och stöldgods idag. det blev nästan superdeprimerande när hon sa " om jag fick veta att jag skulle dö om tio år så skulle all min stress försvinna". vilket inte låter särskilt bra, det grep tag i mitt hjärta och jag orkade bara inte tala om det mer, så jag målade en hitlermustasch på henne. det lättade upp stämningen.
nu är klockan way past bedtime för små tottingar. för mig och grabbarna har natten precis börjat. en natt av sporadiska "vad gör du" på msn, roliga länkar och en och annan "vilket ljussvärd är coolast i star wars?" (duh, darth mauls såklart!)

imorgon så måste jag shoppa. jag måste städa. jag måste lämna tillbaka en massa böcker.

men nu så måste jag bara dricka ramlösa, plocka bland mina böcker om alternativt jordbruk och skriva "vad gör du" till grabbarna.

cheerio

Skrivet av mauve, 2006-05-30 23:16

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.