En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

den sanna berättelsen om mauves öden och äventyr

nördarnas revansch

det bultar i mitt huvud.
den här dagen har bestått alldeles för mycket av tv och dator, och för lite frisk luft.
mina dagar består alltid av för lite frisk luft.
kom an, jag bor ju faktiskt på den mest traffikerade korsningen i stockholm.
men idag har jag tittat på fantomen på operan med min lillasyster. tillsammans så sitter vi och vrålar åt christine för att hon väljer raoul. vi har skrattat åt det överenergiska managern och vi har sjungit med så att grannarna klagat. och så har vi försökt att undgå att höra smaskandet. smaskandet och kelandet som befann sig till höger om mig. lillasyster hade nämligen sin kompis veloria med pojkvän på besök. väldigt trevlig pojkvän måste jag säga. sådär så man tänker "varför är han inte med mig istället?" det som var hans största fördel var att han älskade fantomen och erkände öppet att han var rädd och satt och nynnade med till den "trevliga musiken". det är något jag saknar hos äldre killar, vilket kan förklara mitt nyligen tillkomna demi moore-syndrom; yngre killar är inte rädda att vara nördiga eller fåniga. dom tänker inte heller på tjejer som tjejer på samma sätt. för dom är det inget konstigt om jag gillar motorcross och dom opera. dom kan ta ett glas vin istället för att hiva ner öl.
så fort den yngre generationen blir myndig, för jag vill ju inte göra en woody allen, så satsar jag på dom.
mina killkompisar brukar säga att årgång 88 är perfekt. det har alltid varit trend bland mina killkompisar att sikta nedåt i åldrarna, likväl som det har varit tvärtom bland tjejerna. men jag tror att jag ska försöka ändra på det där. vad ska jag med en stofil till?
allt det här grundar sig nog i att jag faktiskt fyller 19 snart. nitton. 1 9. en ålder som jag alltid har ansett bara vara en hållplats innan ålderdomshem.
det här yngre blodet håller mig ung.
jag ringde lillasyster fyra gånger idag. jag brukar aldrig ringa henne. iallafall inte för att säga att hon måste komma hem. men den här helgen har bestått av ensamhet, och mer ensamhet. jag måste ragga ihop lite vänner.
men det är så jobbigt. ni vet innan man riktigt vet var man har varandra.

jag har planerat min julflykt idag. ska bara höra av mig med raja och se vad hon tycker om det. julen har totalt förlorat sin magi, och det är mitt mission i år att försöka göra det förtrollat igen. men jag skippar sverige- släkten är inget att hurra för just nu.

det bultar i mitt huvud. alldeles för mycket tv och dator. så det är dags att gå och lägga mig.
och by gå och lägga sig så menar jag såklart titta på tv tills jag däckar. saliga äro de enfaldiga.

Skrivet av mauve, 2005-10-16 22:17

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.