En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

maxen_90s bloggis

Uppgift 3

1. Jag kan inte se någon speciell förändring på huvudkaraktären, det har inte gått så väldigt lång tid från sida 1 till 50.

2. Han har inte ställt för något riktigt val än, boken handlar ju om en jude som kommer till ett koncentrationsläger, och de flesta judar på den tiden som blev tagna till sådana läger hade nog inte så mycket att välja på. Så jag kan faktiskt inte komma på ett enda direkt val som huvudpersonen har gjort.

3. I början av boken var huvudpersonens pappa med en del, men han blev ganska snabbt skickad till arbetsläger. Man får nästan bara följa med huvudpersonen hittils i boken så det är ingen person som speciellt har tillkomit eller försvunnit.

4. Som i de flesta böcker man läser så kan början vara lite seg, det va den i den här boken också. Den va ganska seg i börjar och det hände inte särskilt mycket, det är efter ca 40 sidor som pojken blir tillfångatagen och därmed ökar spänningen och ens intresse.

5. Eftersom jag...

Skrivet av maxen_90, 2006-11-15

Visa hela (0 kommentarer)

Max Törnblad C6

Uppgift 4


1. Jag tyckte att det var ganska lätt att förstå häftet och vad han ville ha sagt. När vi först fick häftet tyckte jag att det såg ut som att det skulle vara jätte jobbigt att läsa igenom det, men det gick ganska kul och var samtidigt intresant.

2. Huvudpoängen med häftat var att berätta för oss att man faktiskt inte bara ser med ögonen, utan det mesta som sker när man använder synen sker av det som finns bakom ögonen alltså hjärnan. Han berättar också att den information som ögonen sköter är visuell information, och den information som sker bakom ögonen är icke visuell information. Det står ju om allt detta i hela häftet men man får reda på vad huvudpoängen är genom att läsa sammanfattningen.

3. "Läsning grundar sig mer på vad som är bakom ögonen-icke-visuell information- än på vad som är framför dem-visuell information" I den här meningen förklarar han det som det mesta av häftet handlar om. Genom att läsa den här...

Skrivet av maxen_90, 2006-11-08

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 2
Max Törnblad

De första personerna som man stöter på i boken är huvudpersonen som är en 14 år gammal pojke som bor i andravärldskrigets ungern och man har inte fått reda på vad han heter än. Man får också stöta på hans pappa och styvmor som pojken för tillfället bor hos. Personerna i boken beskrivs inte mycket alls, det ända jag vet är att pojken är 14 år gammal och är en normalbyggd 14 åring på 40-talet.

Den första sidan i boken gav mig känslan av att boken inte var skriven nyligen utan jag gissade att den hade några år på nacken. Det märkte jag främst på språket och på sättet som författaren skriver på och det gjorde också boken lite mer svårläst än om den hade varit skriven för bara några år sedan. Författaren som har skrivit boken är född 1929 och det kan också vara en förklaring till varför språket på något sätt känns gammaldags.

De första 40 sidorna i boken var ganska sega och det hände inte så mycket, man fick följa pojken...

Skrivet av maxen_90, 2006-11-06

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 1
Max Törnblad
Svenska A, torsdagsgruppen HT
Mannen utan öde
Imre Kertész
1975

Jag hade inte så mycket tid på mig att välja, så jag tog en som jag tyckte såg bra ut och läste på baksidan.

Jag läste på baksidan att den handlade om en pojke som blev förd till ett koncentrationsläger under andra världskriget. Men på framsidan av boken är det en bild på ett gäng rakade och smala pojkar, så jag förstod redan när jag kollade på bilden vad den handlade om.

Jag förväntade mig att den skulle handla om judar som blir förda till olika läger.

Skrivet av maxen_90, 2006-10-26

Visa hela (0 kommentarer)