En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

I Frankrike har man med glädje byggt slott sedan flera århundraden. Gamla slotten som håller på att rasa eller åtminstone vara i stort behov av renovering och får ändå inte rivas för kulturella skäl säljer ägarna gärna för c 1 Euro styck bara för att bli av med dom. Renoveringsmåstet finns, så ställ en stege mot muren och ett par hinkar med målarfärg bredvid. Om någon kontrollant skulle komma,så säg "båcko travaij, båcko travaij" och bjud på röd vin. Allting fixar sig.

Skrivet av modestil, 2008-06-18

Visa hela (1 kommentar)

En morgon fick jag brottom till universitetet där jag studerade då. Fort med kläderna på och iväg. Det blev en rätt lång dag och jag var trött när jag kom hem och upptäckte att jag hade varit ute hela dagen med morgontofflorna på.

Skrivet av modestil, 2008-06-16

Visa hela (0 kommentarer)

Jag hade nyligen gift mig och min make hade bjudit sin gamla bekant till oss för att fika. Jag tänkte baka någonting mycket gott och letade i recepten. Hittade en japansk geishatårta som såg underbar ut i bilden. Det tog lång tid att baka med många olika delmoment men såg lika fin ut som på bilden. Det visade sig dock att tårtan var nästintill omöjlig att skära i. Till sist fick vi ta en stor köttkniv och då gav tårtan med sig och flög i två bitar på golvet. Vilken avslappnad stämning det blev. Något att rekkommendera.

Skrivet av modestil, 2008-06-16

Visa hela (0 kommentarer)

Den roterande Torson i Malmö verkar ha smärtor, som han vrider sig av i sin ångest. När han samtidigt tittar över sin axel med en min av paranoia, som om han var jagad av sina fiender. Ett envist rykte går att de boende på nattetid hör hur han ylar medan han försöker fly. Fallossymbol som han är ( utan minsta tvekan ) kan man bara undra; hur är det med arkitektens sexliv?...

Skrivet av modestil, 2008-06-14

Visa hela (0 kommentarer)

Om du råkar få en köttbit på restaurang som är rå i mitten trots att du har beställt genomstekt, så behöver du inte skicka den tillbaka till köket om det finns ljus på bordet. För då kan du ta köttet i din gaffel och grilla det som på lägereld. Musigt.

Skrivet av modestil, 2008-06-13

Visa hela (0 kommentarer)

Om du har en högervriden borgarmake är det skojigt att irritera honom ibland. Ett knep är att när ni skall till en fest kan du klä dig i en maodräkt och ta en lång kappa på dig så att det inte syns. I väskan lägger du en maokeps. Väl när ni är framme tar du av dig kappan och sätter kepsen på. Irritation ofrånkomligt.

Skrivet av modestil, 2008-06-13

Visa hela (0 kommentarer)

När du åker till Paris ta med dig målningar, 20 X 20 cm eller 30 X 30 cm ( som du själv har målat med vackra vatten eller akrylfärger. Behöver inte vara "fina") Ta på dig en svart basker på sned och en randig tröja. Ställ dig vid Pont de la Tournelle och garanterat betalar varenda amerikansk turist 1000 kr / tavla, bara för att det är fint europeiskt skit att ta med sig hem. 10 eller 20 tavlor är lätt att ta med i resväskan när du åker dit. Det vill säga 10 000 eller 20 000 kr i fickan.

Skrivet av modestil, 2008-06-13

Visa hela (0 kommentarer)

I Grasse, Provence, i Frankrike finns stor parfymfabrik, som tillverkar parfymer till alla stora modehus, som Dior, Chanel, Lanvin osv. osv. I Grasse är dom hela tiden på jakt efter "näsor". Alltså människor som har super luktsinne och kan urskilja ett maximalt antal olika lukt. Lön för en sån här "näsa" är minst c. 100 000 kr./ månad. Sök arbete där. Kunskaper i franska språket behövs inte. Det räcker ju att du har en näsa.

Skrivet av modestil, 2008-06-12

Visa hela (0 kommentarer)