En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

myrens bloggis

Slutuppgift

Jennie Myrén, B4
Bernadottegymnasiet, VT 07
Svenska A, Carim
Sista uppgiften
Bok: Ett öga rött

Jag har haft svårigheter att förstå handlingen i den här boken på grund av den dåliga svenskan den är skriven på. Jag har iallafall givit uppgiften ett försök.
Förstod inte riktigt heller vad jag skulle skriva i uppgiften men hoppas att det här duger.

Jag har valt Pappan och Dalanda.
Pappan har nog varit med om krig och landskonflikter i sitt gamla land, innan han kom till Sverige. Detsamma gäller Dalanda.
Pappan var även med om Mammans död.
Pappan försöker hela tiden vara positiv och ha en bra inställning till Sverige och dess samhälle.
Dalanda däremot är helt emot Sverige och anser att landet och politikerna försöker göra om alla invandrare till "svennar".
Hon har ett "negativt inflytande" på Halim, och man skulle kunna säga att han blir manipulerad av henne.
Om Halim inte hade kännt Daland skulle han kanske ha skött sig både hemma och i skolan? Då vore han möjligen inte så negativt inställd på landet han lever i, utan försöka precis som sin far, att tänka positivt och anpassa sig så gott det går.
Båda dessa karaktärer är viktiga på varsitt vis; Dalanda spelar en stor roll i Halims synsätt och beteende, och pappan är den som göra att han inte är fullt så hemsk som han annars kanske vore.

Skrivet av myren, 2007-05-04 19:34

Svenskan i boken är konstruerad för att vara på just det sättet, och inte för att Khemiri inte kan svenska (vilket han kan alldeles utomordentligt väl). Läs gärna boken en gång till så förstår du säkert bättre! Det är bra att du gör ett försök att skriva en text, även om du inte förstått så mycket av boken, huvudsaken är att du skriver. Du skriver inte så mycket om karaktärerna, du gör ändå intressanta iakttagelser men det hade varit betydligt mer intressant om du försökt utveckla dina resonemang på ett litet mer djupare plan. Bra jobbat ändå.

/Carim

Skrivet av cecilia, 2007-05-12 16:51

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?