En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
myrsloken

myrslokens bloggis

Svenska B Liftarens guide till galaxen s 7-46

Huvudpersonen i Liftarens guide till galaxen är Arthur Dents. Arthur är omkring tretti år, lång och mörk. Han bor i historiens början i ett fyrkantigt tegelhus med utsikt över West Countrys jodbruksbygder, i England. Han jobbar på den lokala radiostationen.

Arthur är envis, men aldrig till freds med sig själv, har är ständigt halft depprimerad. Han dricker även en del när han mår extra dåligt. Arthur har tendenser att alltid bli trampad på och han har inte överdrivet många vänner. En av dom han dock har är Ford Prefect. Ford är rödblond och inte särskilt lång.
Folk får ofta en kännsla av att allt inte står rätt till med Ford, han blinkar inte allt för ofta och ler kanske lite för brett ibland.


Detta har hänt:
Arthur vaknar med en enorm baksmälla och upptäcker att huset är omringat av bulldozers, han kommer då ihåg att anledningen till att han drack dagen innan var för att han fått beskedet att hans hus ska rivas, för att göra plats åt en motorled. Han springen ut och lägger sig i leran för att hindra bulldozerna från att mangla hans älskade hus. Ford Prefect dyker upp och övertalar Chefen för rivningen att ta Arthurs plats i leran så dom kan gå till puben, detta fungerar. På puben berättar Ford för Arthur Dents att Jorden kommer att förintas, Arthur tror självklart inte på detta, förrens en rymdarmada anländer från en annan del av universum och faktiskt utplånar jorden. Detta för att man ska bygga en hypergalaktisk expressled och Jorden låg helt enkelt ivägen.

Åsikter om boken hitils:
Så långt som jag har kommit är boken riktigt bra, den har en skön humor och sarkasm varvat med enorm fantasi. Karaktärerena är färgstarka och udda.

Skrivet av myrsloken, 2006-05-25 16:07

Daniel,
bra att du har kommit igång. Sent men efterlängtat!

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-05-29 16:02

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.