En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
myrsloken

myrslokens bloggis

28-40

Halim träffar Dalanda igen, hon blir förbannad över att han inte får lära sig arabiska och börjar snacka om de svenska politikernas plan för att göra alla blattar till svennar.
Sen när Halim är i skolan så startar han bråk under en pingismtach och blir jagad, han intalar sig själv att han är tuffare än alla andra men jag tvivlar på att han är nått. Han tänker mycket och har kategoriserat svennarna och blattarna, själv är han i en egen kategori tillsammans med dom stora arabiska genierna. Dagen slutar med att han klottrar ner toaletterna med stjärnor och månar igen.

Halim verkar vända sig innåt i brist på vänner att tala med och i hans tankevärld så är han smartast och starkast. Hans ända vän är Dalanda, hon är som en ersättare för Halims mor och han bryr sig mycket om henne. Han verkar skämmas lite över sin far inför Dalanda och ljuger och säger att hans pappa bryr sig mycket om sitt arv och ber fem gånger om dagen. I skälva verket så är Halims far ytters opatriotisk, han ser nog inte någon nytta i att behålla sitt arv, det är bara i vägen om man vill passa in i det svenska samhället.

Intregrationsplanen som Dalanda snackade om kan man ju tycka som man vill om, att det skulle finnas en skriven plan är ju skitsnack men viss finns det en strävan från politikerna och stora delar av Sveriges ursprungsbefolkning(svennarna) mot att försvenska invandrare mera, efter som att det minska konfliker och kulturkrocker. Nerläggningen av Halims språklektion var ju bara en olycklig slump och har inget med någon plan att göra i alla fall.

Skrivet av myrsloken, 2006-03-04 17:09

Daniel,
Varför tror du att Halim är så snar att tro på Dalanda och hennes tankar om integrationsplanen?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-03-23 18:30

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.