En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
myrsloken

myrslokens bloggis

41-64

(Nu får jag läsa mera och analysera mindre om jag ska han någon chans att bli klar med boken tills på tisdag. Säg till om det är fel Cecilia.)


Nourdine får inte en roll i en pjäs fast han(enligt honom själv) va jättebra. Halim tänker genast rasistiska svennefittor och tröstar honom.
Halim tänker mycket tillbaka på tiden då hans mamma fanns kvar och hans pappa tydligen va politiskt aktiv. Han verkar ha gillat sin pappa mer förr än vad han gör nu.
I skolan hamnar Halim i bråk i matsalen, han som Halim bråkade med förrut hoppar på honom med sina kompisar och dom släpar ut Halim. I sista sekunden lyckas han smita och springer sin väg, än en gång intalar Halim sig att han lätt kunnat spöa dom om han velat.
Senare åker Halim, hans pappa och Nourdine till en marknad. Efter att dom prutat till sig lite saker och ätit så ska dom åka hem, i bilen uttalar sig Halim som Dalanda tidigare gjorde om jugoslaver och hans pappa går i taket och förbannar Dalanda och kallar henne för en fundamentalisk galning.

Halim är snabb att kalla dom som inte gör som han vill för rasister men själv går han runt och har fördomar om allt och alla. Hans pappa har, som jag förstått, givit upp sin kamp inom politiken, kanske för att Halims mor försvann eller gick bort. Vad som hänt henne har inte kommit fram hitils, men hon satt tydligen i rullstol och mådde dåligt, hon har kanske dött i cancer eller dyligt.
Det kommer fram mer och mer hur ensam Halim är och hur han måste intala sig själv att alla andra är nollor som han inte behöver vara vän med. Han tänker att han är stark, han är smart, han klarar sig bra själv. I själva verket är han ensam och stor i käften.
Han pappa verkarr känna till Dalanda och hur hon är. Han gillar henne inte, kanske för att han själv tänkte som hon en gång. Han vill inte att hon ska sätta idéer i Halims huvud, med det är nog redan försent.

Skrivet av myrsloken, 2006-03-05 11:49

Daniel,
Nu är det ju lite sent med mitt svar, men ja, det är rätt strategi att spurta på med läsningen så att du har en rimlig chans att klara av analysuppgiften.

Tjing,

cecilia

Skrivet av dejt, 2006-03-23 18:34

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.