En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
myrsloken

myrslokens bloggis

191-217

Stefan snackar om att Marit kan suga kromet av dankar under lunchen. Halim håller på att exploder men behåller lugnet, han tar ut sin hämd genom att på gympan,när det har spökboll, kasta bollar så att Stefan får näsblod.
Efter spökbollen ska dom ha vaccination, dom får sitta i väntrummet och då kommer minnena från sjukhuset tillbaka. När Halims mamma låg sjuk i sen säng och inte kunder röra sig, hur han och hans pappa får besked nästa morgon att hon har gått bort.
Det kommer tydligt fram hur dåligt halim fortfarande mår, men han vill inte visa det.

Halim blir sjuk, han har feber och måste stanna hemma, hans far är mycket orolig.
Men efter några dagar mår Halim bättre. Han, hans pappa och Nourdine går för att hyra film hoss Samir, det visar sig att Samir fått sparken och då blir Halims pappa förbannad, när sen killen i kassan kallar honom en pangkaka så smäller det. Halims pappa river affären och nourdine måste släpa ut honom. Allt medans Halim tittar på.

Dagen efter tar Alex ett snack med Halim om den ogiltiga frånvaron och klottret som han tydligen vet att Halim ligger bakom. Halim försvarar sig med sitt snack om intergrationsplaner och muslimsk historia. Alex fattar inte att ha nkan snacka så mycket smörja.


När Halim skriver i sin dagbok några dagar senare så blir han påkommen av sin far som står och tjuvläser över axeln. Hans pappa undrar varför han skriver som han gör, guss, bazz, jidder och så vidare. Det blir bråk och det kommer fram att Halim skrev bra svenska förrut, att han bara inte vill skriva som en svenne och därför skriver en massa slanguttryck.

Skrivet av myrsloken, 2006-03-07 23:24

Daniel,
hur tänkte du när det kom fram att Halim skrev och talade "god" svenska tidigare? Håller du med hans pappa? Varför har han börjat prata och skriva som han gör nu?

cecilia

Skrivet av cecilia, 2006-03-24 10:44

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.