En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
myrsloken

myrslokens bloggis

damn you all som är asgrymma på dethär bloggandet!

Halim i Bernadotte

Vad jag skulle ge för råd beror väll på om jag kännde honom, visste hur han va och så vidare.
Kände jag honom inte så skulle jag väll säga att han ska sköta sig och plugga på bra.
visste jag allt om honom så skulle jag nog råda honom att ändra en del i sitt beteende, saker som våldsutbrott och dålig attetyd är inte så bra att komma med. Klottret på toa skulle bli ett jäkla ståhej och det känns bara onödigt.

Halims är inte så förtjust i skola i allmänhet så han skulle nog till en början vara skeptisk mot bernadotte. Sedan beror det nog på, skulle folk behandla honom väl kanske han skulle bli på bättre tankar.

Dom flesta skulle nog inte gilla Halim om han hade sin vanliga, kaxiga attetyd.
Är man vänlig blir man vänligt bemött.

Brev från pappa till Halim

Min son det är lätt att ledas på villovägar, tro inte på allt som folk säger. Det är viktigt att gå sin egen väg men att också lyssna på andra.
Håll dig...

Skrivet av myrsloken, 2006-03-07

Visa hela (0 kommentarer)

The book is called Dune and is written by a author named Frank Herbert.

The main character is a young boy named Paul, he is thinking a lot of the new planet he and his family is going to live on. They are leaving soon and the planet, that is named Arrakis, is very dangerous. Paul is heir to a Duke and is trained very hard in many things because of that. Paul is quiet and thoughtful, he doesn't do many things without thinking and he is a quick learner.

Paul is first visited by Thufir Hawat(his fathers counsellor) and they talk about many things like the Reverend Mother, that told Paul that his father has ruined the planet they live on, by the way he rules, and is gong to ruin the next one too. Paul don't really know what to think of his father, he is rarely around and Paul is exited to meet him later.

Paul has a other visit after that Haw at has left, it is Gurney Halley's that is suppose to teach him to battle. They fight and it is a draw. After that Paul gets to practice fighting techniques...

Skrivet av myrsloken, 2006-03-07

Visa hela (2 kommentarer)

Halim berättar om sin dag, som har varit ovanligt tursam. Han tog med sig städaren Curre(som är lite efter) in till stan och på tunnelbanan hjälpte han en söt tjej som höll på att missa tåget. Tjejen är samma som gav Halim dricks när han sålde kakorna och hon sätter sig och pratar med dom.
När det visar sig att hon är producent för en teatergrupp berättar Halim om arbetslösa Nourdine, tjejen är inte så intresserad av någon ny skådespelare och Halim blir arg på hennes "falskhet". Han snor hennes mobil som hämd och sen köper Curre en soft air gun åt honom. Med den känner sig Halim större och starkare. Tjejens mobil får ett sms om en pjäs från en kille och Halim undrar om det är rödnäsan som styrt ödet. Senare trimmar han soft air gunen så den blir starkare och går ut.
Han driver runt och funderar på om han ska gå på teatern.
Han bestämmer sig för att gå dit.

Halim gillar inte pjäsen, han tycker skådespelarna är för stela och falska.
Mikael Persbrandt...

Skrivet av myrsloken, 2006-03-07

Visa hela (0 kommentarer)

Halim ifrågarsätter Allahs makt och undrar varför dåliga saker hände och varför slumpen styr så mycket. Han har en dröm om bland annat gudar, att det finns fem gudar. Dom första fyra är vanliga, dom vill att människorna ska hålla sig som dom är och det är dom som skickar allt dåligt som otur och liknande. Den femte guden är "rödnäsan" han är rebellguden som skapar gidder och vill få människorna att förstår att dom är bäst. Enligt drömen så råder det ständig kamp mellan rödnäsan och dom andra.

När Halim senare sitter och skriver så tänker han tillbaka på när han började i sin nuvarande skola i sjuan. Han va tydligen duktig i skolan innan dess och hade bra betyg, kanske inte så många vänner men endå. Men när han börjat i sin nya skola så gick det snabbt nerför och han blev, som jag uppfattar det, mobbad. Dom dopade honom i toaletten och retade honom. Detta är väll en av anledningarna till att Halim har vänt sig innåt och är så bitter som han är kan jag...

Skrivet av myrsloken, 2006-03-07

Visa hela (0 kommentarer)

Halim och hans pappa träffar Nourdine. Det visar sig att Nourdine blivit av med sitt jobb som reklamutdelare, han mår dåligt.
Halims far säger att han är orolig för Nourdine.

Skrivet av myrsloken, 2006-03-07

Visa hela (0 kommentarer)

I skolan har man ny policy och eleverna får vara med i olika råd för att påverka skolan med elevdemokrati. Halim tycker det är en falsk och dum ide och blir arg när han hamnar i matrådet. Där sitter han mest och drömmer och tänker ut teorier om hur svenskarna är rädda för blattarna och därför vill försvenska dom. Han är helt ointresserad tills han får upp ögonen för en tjej som heter Marit. Hon verkar lika lite intresserad av skolan som han och Halim blir förälskad.
Halim fortsätter tänka och tycker sig se att dom utan ursprung(t.ex dom som är adopterade) är mer balanserad för dom behöver inte tänka på sitt arv, men dom är istället fega och rädda för att göra saker. Dom som har ett ursprung däremot har svårt att hålla balansen, men är därför också minder rädda för att slå sig loss och göra revlt ibland, tänker Halim.

För att visa Marit att han är emot matrådet så sticker han hål på jospåsarna i matsalens josmaskiner, så att dom sprängs när nästa...

Skrivet av myrsloken, 2006-03-06

Visa hela (0 kommentarer)

Halim har haft en dålig vecka och funderar på att sluta skriva, men det gör han inte. Istället berättar han om att han hjälpte sin pappa med att fylla i paper om affären och hans far svor på arabiska över byrokratin. Då kläckte Halim ur sig att "det är så typiskt Sverige" och säger att politikerna vill att invandrarna ska vara arbetslösa och igen visar sig skillnaden mellan Halim och hans far. Hans pappa blir arg och frågar ut Halim om han minns hur det var i Marocko. Pappan har tydligen upplevt saker som får honom att uppskatta Sverige mer än Halim, som tar Sverige för givet. Han talar bland annat om förhörsmetoder och man kan misstänka att han kanske blivit torterad.
Halim åker till torget som Dalanda brukar sitta på, där sitter han och tänker tillbaka på tiden straxt efter att hans mamma gått bort. Han sitter och fantiserar om att Dalanda och hans mor är med honom där på bänken och berömmer honom för hur smart och duktig han är.
Han mår otroligt dåligt och sitter...

Skrivet av myrsloken, 2006-03-05

Visa hela (0 kommentarer)

Halim tänker mycket tillbaka på när han var mindre och hans mor fanns kvar i hans liv. Det märks att han mår dåligt, att han önskar att det kunnde vara som förr. En sak som hans mor sa upprepas i Halims tankar, hon sa flera gånger "det är din pappas fel" om olika saker. Jag funderar på om Halim kan skylla sin mors död på sin far.

I sin dagbok erkänner Halim att han inte skriver sanning hela tiden, att han inte alls la larmbrikan i Svennepappans ficka. Det stämmer ganska bra med halim som person, han vill gärna låta och se tuffare ut än han är, därför kan han säkert vrida på sanningen ibland.


Dalanda berättar att hon ska resa iväg. Halim visar inte för någon att han blir ledsen, men han är förkrossad och går hem och tar ett skållhet bad.

Skrivet av myrsloken, 2006-03-05

Visa hela (0 kommentarer)