En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
nennen23

nennen23s bloggis

blä jag har mjölkalergi! det betyder att jag är allergisk mot mjölk , even i mat. det är jobbigt för att i skolan innebär det att jag får äklig mat alltså t.ex. janssons ferestelse potatis bitar med korvbitar och lite vatten!! inte skärskilt gott!!i alla fall har min mamma fåt en broderings maskin till sin egne lilla butik! i Finland hon säljer egne väskor , kuddfodral,m.m. hon broderar på kepsar namn på små tyg-lappar o.s.v!!
hon har broderat en liten namn lapp åt mig, som jag tänkar läga fast med en stor säkerhets nål på min skolväska. Man kan också besöka hennes hemsida www.galleriann.com . sp lycka till med allt ;D

Skrivet av nennen23, 2006-03-30

Visa hela (2 kommentarer)

i lördags var jag och simmade med min bästis och hennes srorasyster , en väldigt bra vän och det menar jag. vi hade rigtigt kul vi var i bubbel-poolen och simmade och hade kul . på söndagen var min hela famij och åkte pulka, vi hade köpt en uppblåsbar pulka som tog 30 min att pumpa upp gissa vem som gjorde det jo JAG!!!!!!!!! då vi åkte vid en bakce som vi kallar treffisbacken sat både mamma och jag i den och det for hårt.sedan senare kom min väldigt bra vän nästan bästis till mitt. vi satt på mtt rum och åt snacks och hade kul. men i morgon ska hela min skol på frilufst dag! först på för middagenska man åka mini-skidor , snow-board , skidor eller slalom skidor , jag ska åka mini-sidor. och sedan hela eftermiddagen åka pulka. man får ta med godis i mota. ha ha ingen gräns för godis ingen liten påse! jag köpte en arearku-jumbo mmm. de ska bli jätte kul att fara dit hela min helg har varit kul!!!!

Skrivet av nennen23, 2006-03-20

Visa hela (1 kommentar)

Tjenixen alla. jag är inte så jätte ofta med kompisar. så går till min mammas jobb hon har det ganska nära skolan. hon har ett litet rum bakom sin afär, där finns ett litet bord. på det bordet har jag mammas läpptopp (= bärbar dator) den är vitt. och så har jag skvaler blaskor=) så tuggar jag på mini-moröter mmm . och sy pysslar jag. och så har jag ju mitt lilla häfte de e inte så litet som jag konkar runt på. och sitter jag och bloggar på mitt mini-kontor. jag ska känna pengar med atta packa varor så får jag 2.50 då kan jag köpa choklad. =)

Skrivet av nennen23, 2006-03-14

Visa hela (1 kommentar)

Jag älskar min moster väldigt mycket! hon e så cool och snäll! de är världs kul att vara med henne , vi gör roliga saker tillsamamns (hon heter babyshark på bloggis) hon jobbar på en församling med ungdomar jag har vari ditt då jag var i åbo. hon studer till präst år , 2007 blir hon en präst. hon har en kompis som heter fredrik som är ganska rolig! han kallas frepa sa hon. då kom jag på att jag skulle kala honom frippe. och så har hon 112 som igentligen heter mia (mia betyder 1 på grekiska) och är utbildad sjuksjöterska så de passar bra med 112! ja hon är riktigt cool tycker jag , plus att hon är super snäll. hon är min egen favvo moster-mia eller moster-mia-prästis! stora hälsningar till henne.

Skrivet av nennen23, 2006-03-12

Visa hela (2 kommentarer)

i dag har jag bakat choklad maränger mmmmm. (se receptet nedan) de blev jätte stora. men på torsdag är det loppis på vår skola, jag ska sälja allt som jag tycker är onödigt, eller sånt som jag inte vill ha. och så ska jag ju förstås sälja mina underabara choklad marenger!min mamma kan inte komma så min fammo & faffa kommer i stället. men min fammo ska fara till kokkola och titta på sin näsa om de gör nåt åt hennes näsa, så kommer hon inte. hon ser litte konstig ut då de har "opererat" hennes näsa , men min fafffa kommer i alla fall.


RECEPT PÅ CHOKLADSMAKANDE MARÄNGER!


4 ÄGGVITOR
3 dl soker
2 tsk vanillin soker
100 g mörk choklad
koka upp en ganska stor kastrull med vatten.sätt äggvitorna i en rostfriskål.
tillsätt soker och vanillinsoker. och plasera skålen övanför vattenbadet. vispa med
elvisp i cirka 10 minuter tills smeten...

Skrivet av nennen23, 2006-03-07

Visa hela (1 kommentar)

mina ögonlock är som tegelstenar! jag är jätte trött på allt och på alla! plus att man är tio och pytte liten. hela jag vill bara slappa och sova. min kropp faller ihop. ingen kompis kunde va i dag så jag åkte till min fammo & faffa. mmin fammo hade just slutat jobbet så det passade bra att jag kom dit. jag hade riktigt kul med fammo & faffa! min mamma var på zon-terapi, så min bror hade en kompis hem så de var förstås hela dagen på datorn. men nu har jag tid att blogga! mamma är hemma nu och gissa om jag har saknat henne. men jag fick veta att min mammas mans (inte min pappa, pappa och mamma är skilda. de var inte gifta.)mammas hund måste sommna in = avlivas=( jag blev jätte ledsen för den hunden var ur gullig. snart känns det som att jag rasar ihop!så nu måste jag sluta blogga fast jag , för jag orkar inte.

Skrivet av nennen23, 2006-03-06

Visa hela (1 kommentar)

en natt åkte ja till min moster i åbo(i Finland).hon heter mia så vi kallar henne "moster mia" eller "moster monster mia". vi ha de jätte kul ihop! en dag tog jag och min moster bussen till ett simm-paradis som heter Caribia! där fanns fyra rutchkanor! en stor tunnel som var kålmörk, och små små lamport i nästan hela tunneln. de fanns en ennu störe som man åkte med en badring i! som ändrade färger ! sen den tredje en blå liten som man åkte opp på kanten på den.och en liten bebi rutchkana. där fanns också jätte många bubbelpooler! vi åkte också och pulkade en annan dag jag for alltid längst, för min moster hade en pulka som var lite sönder. vi bakade också kladdkaka,semlor och pizza mmmm! en kväll bjöd vi min mosters kompis(hon kallas 112 jag vet inte varför) på en spelomgång av hotell vi åt popcorn och drack läsk. jag tycker att jag har världens coolaste moster! hon e 29 och studerar till präst hon blir färdig år 2007. moster mia präst! hon e så grymt cool tycker jag....

Skrivet av nennen23, 2006-03-05

Visa hela (2 kommentarer)

då man e 10 år känner man sig väldigt liten och ynklig. i alla fall jag! i skolan har man bara 2 nästan helt ärliga och snälla vänner. min bästis sade till en som jag känner att"de e tur att hon inte e i scouterna , hon skulle förstöra allt" de sårar mig djupt nu för hon hon... ja hon stod mig väldigt nära. min andra vänär helt suveren. meni 10 års åldern är allt tufft. man ORKAR nästan aldrig göra nåt! i skolan ja är det mycket skvaller om man inte hänger med blir man utfryst!man vill växa i rapid fart !
L=en "kompis" som ljuger och sviker!
M&I=mycket snälla och nära stående vänner!!!
a= en kompis som luras!

e dag började L mobba mig via mobilen(jag viste inte då att det var hon.) i 30 min. jag och mamma tog reda på vem det var! det var tydligen L med sin kompis a! sedan började de fjäska:
sorry jag trode det var en annan kompis =(! LÖÖÖNGGN!! suck att vara tio är inte världens lätaste! killar på kroken vil man kanske ha man e inte säker man vet...

Skrivet av nennen23, 2006-03-05

Visa hela (2 kommentarer)