En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Mat som jag lagar

Många... i alla fall några, av mina bekanta har sagt att jag borde skriva lite om den mat som jag lagar hemma till mig själv och nu gör jag det. Ibland kan det bli "pasta rosso" ibland en burk soppa och ibland någor mer arbetat, oftast det sistnämnda. Jag lagar dock sällan komplicerad mat och ofta så skjuter jag från höften och använder nåt som jag har hemma. En ingrediens som jag alltid lägger i är kärlek... låt matlagning ta plats i era liv så kommer ni garanterat att må bättre.

Ja, jag är lite ryckig men faktum är att jag fotar mycket av det jag äter och lägger snart upp lite nytt. Alla 3 personer som kollar detta får snart lite updates :)

/O.

Skrivet av olof, 2010-01-26

Visa hela (0 kommentarer)

Fick middag hos Jon, jättefint och jättegott

Notera att man inte behöver grilla köttet.. det går fint med sparrisen, potatisen och osten också ;)


Minns att jag knallade runt i I20-skogen den natten men dom andra festade loss... jag mötte upp dem senare på natten å kokade Quesadillas till dem... fyllemat "at it's best"

Nej, det är int köttfärs utan Quorn och ja!! jag vet att det är ägg i Quorn och gud vet hur dom äggen produceras men men ...

Skrivet av olof, 2009-12-11

Visa hela (0 kommentarer)

En snabbinflikning..

I höstas så rullade jag sushi med några polare, sämsta uppladdningen inför ett millopp och jag leverade årssämsta tiden på milen :S

Men det var gott och trevligt och kul och så :D

Skrivet av olof, 2009-12-07

Visa hela (1 kommentar)

Hej,

Lite nya bilder, inget fancy men vaffan.. det är ju gott!!


Fransk omelett med champinjonstuvning, ris(med morot och broccoli), sallad på tomater och romansallat. Bjöd herr A-blad på middag om jag minns rätt.


Ris, tomatsås, stekt ägg, nachos och lite cf m. sweet chili.

Skrivet av olof, 2009-12-07

Visa hela (0 kommentarer)

Ja, jag är inte bäst på att skriva men jag har heller inte producerat så mkt mat hemma och detta i kombination med sjuka mängder jobb och annat så har det stått stilla här.

Nu tänkte jag lägga ut lite bilder som jag tagit. Jag kommenterar lite snabbt men inga utförliga recept.


Lite kantarellplockning i Hemavan som senare kokades ned, kändes som att jag hellre skulle torkat men nu blev det som det blev.


Göra Pickles är lätt och kul! 1.2.3-lag men jag skulle kokat grönsakerna lite extra för dom blev lite hårda. Kanske nästa gång....


Nachotallrik.. klassiker om jag inte har så bra fantasi. Glömde osten denna gång men utan CF och Sweet-Chili så får det vara.


Snabbmiddag.
Ris, kokade grönisar, ett ägg, lite sallad och soya. Jag kokar grönsakerna med lite vinäger så blir dom godare :D

Vi hörs!! Om det nu är nån...

Skrivet av olof, 2009-12-02

Visa hela (1 kommentar)

Jag har bara haft en massa annat för mig... jag kommer att posta lite bilder som jag tagit och jag skall skriva lite om dom sen... JA!!!! jag är lite kass men så kan det vara ibland :)

Skrivet av olof, 2009-06-18

Visa hela (0 kommentarer)

I helgen som var har jag faktiskt inte lagat någon mat hemma. Det började i fredags då min kompis Tomas bjöd på fest för att han har tagit examen och fått jobb, grattis säger jag till honom! Det blev lite jobb i hans kök men det mesta var förberett så jag blandade lite, hackade lite lök och drack en öl :D

På lördagen så hade jag det ärofyllda uppdraget att laga mat till en idrottsförening här i stan, det är en gammal pluggkompis till mig som gav mig förtroendeuppdraget så jag ägnade lördagen åt att försteka 2×20kg rakskuren skinka, göra tzatsiki och en Cafe-de-Paris sås (åt CdP hållet, inte exakt rätt innehåll). Jag förberedde i ett kök nere på stan och hjälpte mellan varven till med den produktion som dom hade där. Stort tack till er alla för att jag fick låna ett hörn och en ugn...

Jag skall in med lite bilder från dagen men det tar jag lite senare för nu måste jag sova.. det har varit en lååång helg fast den känns nu lite kort.

Skrivet av olof, 2009-06-08

Visa hela (0 kommentarer)

Ikväll så var det bokat en date med min kompis Patrik och jag gjorde en liten räd i hans kylskåp och skafferi och hittade följande. Notera att jag precis varit på ett cykelpass så jag var lite "småsugen"

  • Ruote (pastahjul)
  • vitlök
  • Aivar Relish
  • ägg
  • körsbärstomater
  • tomatpure
  • ost
  • timjan
  • rostad lök!!! (hade precis tränat så jag blev som sugen...)

Kokade pastan och ägg i samma vatten och hackade samtidigt vitlöken, hyvlade osten och skar tomaterna i bitar.
Sen stekte jag vitlöken och puren i lite fett hällde på lite vatten och drog i pasta, timjan och tomater.

Upp med det på en tallrik och på med osten, Aijvar och ägg!!!

Blev gott och snabbt som !"#€%& gick det vilket var bra :D

Patriks son Leo håller med stadig hand talriken då jag samtidigt med darrig hand tog bilden... tack till honom!

Javisst ja!! Jag strösslade på rostad lök på toppen.. kanske inte var den bästa iden jag haft idag men just då kändes det helt rätt...

...

Skrivet av olof, 2009-06-05

Visa hela (1 kommentar)