En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Mat som jag lagar

Många... i alla fall några, av mina bekanta har sagt att jag borde skriva lite om den mat som jag lagar hemma till mig själv och nu gör jag det. Ibland kan det bli "pasta rosso" ibland en burk soppa och ibland någor mer arbetat, oftast det sistnämnda. Jag lagar dock sällan komplicerad mat och ofta så skjuter jag från höften och använder nåt som jag har hemma. En ingrediens som jag alltid lägger i är kärlek... låt matlagning ta plats i era liv så kommer ni garanterat att må bättre.

Blev sjukt sugen på något... lagade en enkel pastarätt på lite saker som skräpade i skåpen.

 • Penne
 • lök
 • tomat
 • paprikapulver
 • olivolja
 • sojakorven

Kokade pasta, stekte korven, löken i oljan. I med pasta, tomat och paprikapulver (utrörd i lite vatten). värm upp,

Klart!

Skrivet av olof, 2009-06-04

Visa hela (2 kommentarer)

Ikväll käkade jag mat som jag köpt på ICA, det var en linscurry med potatis och lagad i butiken. Helt ok men helt klart inte som att göra det själv.

Avrundade med en Ambrosiakaka från Hägges finbageri, eller som Alex skulle sagt... Lambrusco :D

Tack P för sällskapet!!


Skrivet av olof, 2009-06-03

Visa hela (2 kommentarer)

Anledningen till att jag började med denna blog är att jag har uppfattat det som att folk i min omgivning vill ha lite inspiration när det kommer till vardagsmaten. Jag har jobbat som kock i ett gäng år så jag har ett stadigt tag om kniven och är inte rädd för att experimentera. Vidare så är det ju en massa grundtekniker som sitter ganska så djupt rotade och det behöver ju inte vara ett plus alltid, ibland så blir jag lite begränsad. Jag kan ha ganska starka åsikter om hur saker skall vara och det är ju inte alltid bra om man skall vara så kreativ som möjligt...

Jag kommer att skriva ned vad jag lagar till mig själv hemma på kvällarna... svårare än så blir det inte. Jag har slutat äta kött pga. att jag blev varse hur köttindustrin påverkar miljön... skäms lite ibland då jag tänker att det borde jag tänkt på tidigare men bättre sent än aldrig som någon sa. Jag har postat lite länkar som beskriver situationen med köttindustrin här på bloggen, kolla in dom men jag...

Skrivet av olof, 2009-06-03

Visa hela (0 kommentarer)

Första inlägget... spännande :D

Ikväll så hade jag lite jordärstkockor som låg och skräpade i kylen (dom var lite mjuka så det var på tiden att äta dem). Jag fräste dem mjuka med potatis och morot och käkade detta tillsammans med basmatiris och lite soja. Jag styrde ner lite tomatpure i slutet av fräset och hällde på lite vatten så att jag kokade lite på slutet; detta för att få lite färg, plus att jag gillar tomatpure :D Jag kastade även på lite rostade sojabönor och hackad vårlök på toppen... helt ok och fort gick det. Oj, höll på att glömma... jag kokade ett ägg till också.

 • Jordärtskockor
 • Morot
 • Potatis
 • Tomatpure
 • Basmatiris
 • Olivolja
 • SoP

Ja, det var det första inlägget.. notera att jag inte kommer att skriva så mkt om metoder och mängder. Men är det någon som faktiskt läser detta och vill veta något så kan jag ju ändra stil och skriva lite noggrannare. Men då blir det ju färre frihetsgrader och hur kul är det?
...

Skrivet av olof, 2009-06-02

Visa hela (2 kommentarer)