En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

Mighty

Om allt
För alla

Så var då Lucia dagen här igen, lika trofast som ebb efter flod, kommer hon tillbaka år efter år...
Och som valigt är det full rulle för alla som går i Lucia tågen... Då är det skönt att vara med i Gb, för vi gjorde vårt framträdande redan i söndags, tre dar innan, och var det någon som ville lyssna på oss var det de som kom till oss istället för att vi skulle åka till dem. Det kan iofs vara en nackdel för dem som inte kunde ta sig till kyrkan men det var skönt för oss (tycker jag iaf).

Det var två år sedan jag var med senast och det hade hänt lite på de två gångerna jag inte varit med.. Bland annat så har kören blivit så mkt bättre och fått lite nytt "blod"... Anledningen till att jag inte varit med skulle man kunna diskutera ganska länge och det är inte en rolig diskussion så det hoppar vi... Men jag tycker det är gött att det är över och att jag slipper ta på mig klänningen på ett år. Det är tur att man bara behöver göra det en gång per år annars hade...

Skrivet av omedprickar, 2006-12-13

Visa hela (1 kommentar)

Tänkte att jag skulle publicera en av mina låttexter, det blir den första jag skrivit.
Det finns dock ingen musik till den än men om du kommer på en melodi är jag öppen för förslag.

Don't you know
I've been through so many struggles
fought my way through life
Been wandering without destination
had no goal or inner vision
Felt nothing but sorrow and pain
didn't live today or for tomorrow

The He said
Don't you know I'm always here
day by day by your side
That I'll catch you every time you fall
and you feel like you have nothing at all

I've seen friends come and go
felt I was moving to slow
Been in love to many times
never learned to read the signs
My thoughts were all in a haze
in so many different ways

The He said
Don't you know I'm always here
day by day by your side
That I'll catch you every time you fall
and you feel like you have nothing at all

When I felt my life was on the bottom
the Lord came and lifted me up
He let me...

Skrivet av omedprickar, 2006-12-11

Visa hela (1 kommentar)

I fredags (8/12) var jag på konsert i Pingstkyrkan i stan. Det var Frank Ådahl, Anna Weister Andersson och Bodekull Gospel & Jazz Orchestra stod för underhållningen. De var jättebra allihop men det var just Frank som hade fört mig dit.

Han har varit en idol för mig sedan den kvällen för ca tre år sedan då jag såg honom på tv när han medverkade i programmet Solo som gick på Svt tillsammans med sin bror Simon. Jag var fast direkt och önskade mig skivan, som de spelade låtar ifrån, i julklapp. Och till min stora förtjusning fick jag den! Den spelades ganska flitigt på mitt rum ett tag in på det nya året.
Jag visste ju redan att jag skulle tycka om en del låtar för jag hade ju hört dem innan men nu hade man ju all tid i världen på sig att lyssna på texten. Den låt som berörde mig mest var Each time och det är fortfarande den låten som gäller.

Så när jag läste i tidningen att han skulle komma till stan blev jag halvt lyrisk! Det fanns ingen chans att jag skulle missa...

Skrivet av omedprickar, 2006-12-11

Visa hela (0 kommentarer)

De flesta har förmodligen sett filmen och så oxå jag men jag kan faktiskt ärligt säga att det bara är två saker från filmen som jag kommer ihåg.
Det första är att Hugh Grant velar fram och tillbaka och aldrig verkar bestämma sig eller veta vad han egentligen vill ha.
Och det andra är dikten som läses upp på Hughs bästa vän Gareths begravning. Den har etsat sig fast i mitt huvud och för er som inte vet hur den går kommer den här:

Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum,
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead,
Scribbling on the sky the message He Is Dead,
Put crepe bows round the withe necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song,
I thought that love would last...

Skrivet av omedprickar, 2006-12-08

Visa hela (0 kommentarer)

Jag förstår inte hur vi i Sverige kan säga att vi är ett så rikt land när folk inte ens kan få hjälp av läkaren för att det kostar för mycket pengar att ta ett enkelt blodprov. Det finns nog dessutom ganska många i Sverige som skulle kunna tänka sig att betala för att en sjuksköterska ska droppa en på lite blod för att få reda på vad man lider av, det skulle jag i alla fall göra.

Än en gång har jag läst Aftonbladet och denna gång handlade det om en äldre herre som inte fått hjälp i tid och dog av den cancertumör som spritt sig i kroppen. I ett år gick han till doktorn och sa att han inte mådde bra! Han var hos doktorn 14 gånger på det året och varje gång fick han svaret att han bara inbillade sig. Det skulle knäckt mig att veta att läkaren inte litar på att jag känner min egen kropp.

En gång i nov skjutsade hans son honom till doktorn när han kissade blod och doktorn sa bara att han var inbillningssjuk. Och det kan väl till och med en ej vårdutbildad person...

Skrivet av omedprickar, 2006-12-06

Visa hela (1 kommentar)

Det finns ett mysterium som jag för närvarande försöker lista ut (även om jag i dags läget ärligt kan säga att det nog kommer ta flera år innan jag ens är i närheten av att lösa det).

Jag talar naturligtvis om kärlek!
Varför är det så svårt att lista ut andra personers känslor? Varför är vi så rädda för att visa vad vi egentligen känner? Det är ungefär som om man matas med det när man växer upp. Borde man inte visa vad man känner för att på så sätt underlätta för varandra att läsa av personer och situationer?

Som tex. Är man kär i någon borde man ju tala om det! De som känner mig kommer när de läst den meningen säga/tänka: Varför följer hon inte sitt egna råd!? Svaret är ganska enkelt... jag är för feg! Så nu har jag sagt det.. nöjda? Och visst finns det andra som precis som jag inte vågar säga det med rädsla för vad ett bakslag skulle göra för skada på vårt psyke... Men det är ju just det som är poängen kommer vissa säga, att man inte...

Skrivet av omedprickar, 2006-12-06

Visa hela (1 kommentar)

Den 25 november publicerade aftonbladet en artikel med titeln:
"Deras Yasmin dog på kursgård".

Pappa Mustafa lämnade av sin dotter på kursgården där hon gick en keramikkurs vid 17tiden och körde sedan hemmåt. Efter ett tiotal minuter ringer det på hans mobil. Då är det föreståndaren på kursgården som ringer och säger att Yasmin fått ett epilepsianfall. Mustafa var tillbaka 12 minuter senare och får då se en man som står böjd över Yasmin och försöker ge henne första hjälpen. Hon var blå i ansiktet och blodkärlen på halsen var svullna, Mustafa förstod att hon fortfarande krampade och skulle dö om hon inte fick rätt hjälp snarast.
Då fick han veta att ingen hade larmat SOS utan bara ringt honom. Han sa åt dem att larma direkt.
Men när ambulansen väl var på plats var det för sent, de försökte med återupplivningförsök men det hjälpte inte, Yasmin var redan död. Drygt en timme efter att Mustafa hade lämnat av sin dotter på kursgården förklarades hos...

Skrivet av omedprickar, 2006-12-02

Visa hela (2 kommentarer)

Min första tanke idag när jag vaknade kl 06.30 (förutom; varför är natten alltid så kort!?) var;
Vad har jag gett mig in på!?

Klockan 10 skulle jag vara på gudstjänsten i mission och sjunga solo för första gången... Det var visgudstjänst så jag hade valt en visa av Tomas Boström som heter Dansa med mig. Och visst kunde jag låten som jag skulle men de där fjärilarna i magen ville ändå inte försvinna. När det sen blev min tur hade jag tänkt ut hur jag skulle presentera låten och pastorn satt bakom pianot beredd att accompanjera. Det hela var över på fem minuter och allt gick bra! Min mamma sa att hon inte visste att jag var så bra och det kändes gött att höra för då hade jag ju gått hem hos någon i alla fall.

Får jag frågan om jag vill sjunga solo fler gånger kommer jag säga ja det vill jag gärna men när dagen väl kommer så kommer de där fjärilarna finnas i magen igen. Men jag vet att det är en bra grej för det gör mig mer skärpt... det kommer dock kännas...

Skrivet av omedprickar, 2006-12-02

Visa hela (2 kommentarer)