En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

op06as bloggis

Varför valde jag OP?

Allt började i mitten utav högstadiet då man började fundera på val iför Gymnasiet. Jag hade många tankar i huvudet om vart jag vill bli utbildad till, eller ifall jag ska utbilda mig överhuvudtaget. Jag visste att alla kompisarna i ”gänget” skulle gå/söka till John Bauergymnasiet. Och hemma så hade jag en fassa som ville att jag skulle söka fordon, därför att det var han dröm som barn fast han hamlade ändå i värkstan. Jag har också en mamma som vill att jag ska satsa stort och utbilda mig till något speciellt.

Detta gjorde saken inte direkt bättre för mig, för nu har jag tre olika personer som tycker de ska söka dit de ville/vill gå. Men efter mycket funderande som grubblande så tänkte jag varför inte söka in på OP? Jag har alltid gillar alla sorters spel och filmer (action) och fick veta att man kan bli polis via OP programmet. Jag har alltid gillat de där Beck serierna, samt andra polis – crime serier på tv. Så en dag bestämde jag mig för att jag vill bli polis!

Jag vill inte bara bli polis utan jag också vara med i Malmös insatsstyrka, som sagt, i med att jag alltid gillat mycket action i både filmer och spel, haft en pappa och en farfar som jagat sedan jag varit mycket liten så har jag fått ett brinnande intresse för vapen. Jag vet att i insatsstyrkor så använder man många olika sorters vapen. Och jag och ett gäng kompisar har som hobby bland annat att spela en sport som heter Airsoft.

Till er som inte vet vad Airsoft är
Airsoft är en kommande sport där man använder exakta kopier på vapen, istället för kulor och krut så använder man sig utav plastkulor och gas samt batterier. Visst det låter mycket farligt men det är det inte direkt ifall man han skydden som finns att användas till sporten. Tex. Tandskydd så man inte spräcker någon tand vid träff vid munområdet, skyddsglasögon är ett 100% måste ifall man inte vill riskera att bli permanent blind. För er som inte vet vart Airsoft är så vet jag att för det mesta så låter det väldigt barnsligt och löjligt att människor leker krig. Men det är inte förens man är med och spelar, man känner kamrat andan adrenalinet när man vet att någon är en bit bort och försöker träffa dig, man hör kulorna träffa tallarna runt dig eller i väggen så man för hur det smäller och smackar runt dig.

I alla fall tillbaka till OP
Efter som du har fått reda på i texten över här att jag har ett intresse i vapen och action, så kanske du förstår i slutändan att jag valde OP som första val.

Jag har planerat att först utbilda mig till polis, efter det så har jag tänkt söka till insatsstyrkan.

Nationella insatsstyrkan (egentligen PÖNI - Polisens ÖverNationella Insatsstyrka) är en elitgrupp inom den svenska polisen tillhörande rikskriminalpolisen RKP, avsedd att hantera ovanligt svåra och farliga situationer då människors liv är i fara, bland annat terrorism, gisslantagning, kidnappning, grova vapenbrott och liknande.

(http://sv.wikipedia.org/wiki/Nationella_insatsstyrkan)

Och när det är dags för lumpen så kommer jag självklart att försöka komma med där och igenom lumpen försöka bli en FN soldat.
Det var allt för mig, tack för att du tog dig tid att lästa min berättelse.

Skrivet av op06a, 2006-09-11 09:42

Kommentarsfunktionen är avslagen för detta inlägg.