En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

op06as bloggis

Dom på [---] vanvårdar sina vårdtagare och dom som är gamla är rädda att dom ska bli så pass dåliga att de måste flytta in på ett äldreboende. Vi tycker inte att man ska behöva vara rädd för att bli gammal, bara för att personalen inte passar i det yrket. Dom gamla följer skandalen i radio och tidning som leder till att de blir mer rädda för att söka sig till äldreomsorgen, pga. Att dom hör och ser att personalen förnedrar dom, genom att spruta diskmedel när de inte gör som de vill och hjälper dom inte när dom ber om hjälp. De äldre känner sig sämre behandlade än djur. Dom anhöriga skriver och ringer in till tidningen och är helt förtvivlade över hur deras föräldrar blivit behandlade. Man ska inte behöva stå ut med verbala förnedringar eller få skäll för att man inte kan ta hand om sig själv. Personalen har även varit nosiga mot de boendes anhöriga.

Ett exempel från Sydöstran:
”Men när Ragnar såg sin hustru liggande i rullstolen blev han chockad och...

Skrivet av op06a, 2006-09-11

Visa hela (0 kommentarer)

Jag valde att söka till omvårdnad för att jag vill jobba med människor både inom Sverige och i utlandet. Genom att söka till omvårdnad så tänkte jag att jag kan få en bra utbildning och en kunskap inom vården. När jag kom fram till att jag ville gå omvårdnad var när jag var och praoade på sjukhuset när jag gick i nian. Under den veckan började jag tänka att var inom vården jag vill jobba. Då lätt omvårdnad som en bra mjölighet. Den här första tiden på omvårdnads programmet har varit bra och den har varit som jag har förväntat mig.

Skrivet av op06a, 2006-09-11

Visa hela (0 kommentarer)

En lördagsnatt för några veckor sedan hade jag praktik på förlossningen på CSK, Centralsjukhuset i Kristianstad. Eftersom jag vill bli barnmorska hade min mamma, Eva som är barnmorska, ordnat så jag fick gå bredvid henne och en av undersköterskorna på jobbet den natten, och det var meningen att jag skulle få vara med vid en eller flera ”normala” förlossningar samt vid för och efterarbetet som undersköterskor och barnmorskorna gör, och få lite inblick i det.

När vi kom dit på kvällen så hade dom några patienter, en som precis fött och några som låg inne för eventuell vattenavgång och på grund av att värkarbetet hade startat. Först gjorde jag och Tina, undersköterskan som jag gick bredvid den natten, iordning förlossnings och undersökningsrummen som hade använts tidigare på kvällen, bäddade sängarna, la in material som ersatte det som använts och kontrollerade så att allt annat fanns på plats.
När vi gjort iordning rummen så gick vi in och hälsade på patienten...

Skrivet av op06a, 2006-09-11

Visa hela (0 kommentarer)

Inledning
Jag valde att skriva om Gymnastik för att man använder hela kroppen och man kan göra så många olika rörelser. Gymnastik kan man använda lite överallt t.ex. på gatan gräset och på sand stranden.

Det som är roligast är när man är en hel grupp som går på gymnastik och man är t.ex. På stan och ”visar upp sig” för människorna som går där. Det är kul att få uppmärksamhet så att människor kan se vad vi håller på med.

Jag har gått på gymnastik i ca 3-4 år och tycker det är jättekul. Gymnastiken gör så att jag får arbeta med hela kroppen precis som jag vill. Det finns väldigt mycket gymnastik filmer som jag tittar på, då får jag inspiration och vill lära mig samma saker.

Nu ska jag börja på gymnastik i Asarum, och ser framemot att kommas till en ny grupp.

Teknik
Gymnastik handlar om teknik, tekniken går ut på att man har kontroll över kroppen och var man har händer och fötter. Synen har också en del i gymnastiken, det är...

Skrivet av op06a, 2006-09-11

Visa hela (0 kommentarer)

Jag praoade på sjukhuset när jag gick i nian. Jag praoade på Akutavdelningen och ortopedavdelningen. Det var faktiskt jättekul. De två veckor jag var där tänkte jag inte en enda gång att det var tråkigt, jag älskar sjukhus kan man säga, det har alltid varit min dröm att gå runt i vita kläder och ta hand om människor.

Akutavdelningen
När jag var där var det faktiskt ganska okej. Jag började klockan åtta och slutade klockan fyra helt okej med tiderna. När vi kom dit på morgonen så började man dagen med att göra i ordning sängarna och städa lite i rummen, efter det satt vi och åt frallor som ambulansförarna kom med. När vi hade haft fika en stund så började vi jobba. Ibland jobbade man i två timmar i streck och sen kom det inte mer patienter på några timmar, så ibland fick man sitta och glo utan att göra något. Och det var inte alltid jätte kul, men det fick ju gå.
Jag minns olika äckliga saker som jag var med om när jag jobbade där, jag kan ta ett exempel,...

Skrivet av op06a, 2006-09-11

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har praoade på sjukhuset i nian. Och den avdelningen hette Medicinavdelningen. Och där fanns alla människor. Det fanns människor som hade en sjukdom vissa som inte kunde gå, vissa som kom in över en natt bara för det hade hänt något hemma. Så det var ju inte en sån avdelning som bara hade en sjukdom dom tog hand om.

Jag var där i två veckor o praoade man tänkte när man fick se tiderna hur man länge man skulle va där och när man skulle börja jobba där på morgonen. Men det var inte så farligt när man hade börjat jobba, då gick det så snabbt. Man fick göra massa olika saker där. En dag tog jag bara hand om alla som låg där inne på avdelningen och gav dom vatten o dricka. Dom andra dagarna fick man gå med som kontrollera alla människor, o tar massa prover. Och man fick hjälpa till att städa vissa dagar med. Och det gick riktigt snabbt. Tiden bara rusade förbi sen var man klar för dagen. Man behövde inte gå lika länge då heller. Men det roligaste var att bara ta...

Skrivet av op06a, 2006-09-11

Visa hela (0 kommentarer)

Jag har inte alltid vetat att det var Omvårdnadsprogrammet som jag ville gå på. Utan bestämde mig i princip samma dag som pappret lämnades in. Hade det inte blivit OP, så hade jag förmodligen gått ES nu. Det som fick mig att känna mig riktigt säker, var efter att jag praktiserat två veckor på lasarettet i Karlshamn, avd 4, kirurgen och det är dem två veckorna som jag hade tänkt berätta om nu, så mycket som jag kommer ihåg av det och vad som berörde mig mest där.

Det var v 4-5 som jag praktiserade detta året. Iden till att vara just på avd 4 var därför att min mormor jobbat där. För att jag skulle slippa stiga upp väldigt tidigt under praktiken så bodde jag hos släktingar i Asarum under de två veckorna. Eftersom att man började praktisera kl 07,00 varje morgon och jag bor ca 1 mil utanför Bräkne-Hoby så hade jag behövt stiga upp vid halv fem för att hinna i tid och det är inte riktigt min stil det, jag är verkligen inte morgonpigg.

Första dan var såklart...

Skrivet av op06a, 2006-08-29

Visa hela (0 kommentarer)