En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

oz90s bloggis

Uppgift 3 Svenska A
Oskar Andersson
Torsdagsgruppen

160-161
Idag var det sista fredagen innan höstlovet. Även fast vi hade sovmorgon så valde många från festen att skolka från förmiddagslektionerna. Det var ingen som sa något om mitt bråk med Stefan igår, och det var skönt att jag slapp förklara. På lunchrasten gick jag till rastrummet och överraskades över att se Hristos på länge i skolan. Han satt på soffans ryggstöd och kliade sig i sitt blonda fjunskägg medan han snackade med David och Stefan. När de märkte att jag kom in i rummet så tittade upp och stirrade på mig. Hristo gjorde en galen min och drog handen över halsen. Kristoffer stirrade också och jag tror att det var han som började skratta när jag vände och snabbt gick tillbaka mot skolan. Även fast svennar är töntar så blir de ibland starka när de jobbar i grupp. Med Marit vid min sida så skulle alla Hristohot vara oviktiga för då skulle jag inte vara ensam. Men idag fick jag massa darrningar i hela...

Skrivet av oz90, 2007-05-21

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 2
Torsdagsgruppen Svenska A
Oskar Andersson A1


Det som jag trodde skulle hända hände inte. Jag gissade rätt i några anseenden men det var överstämde inte. Han kom till skolan helt i tid och kom inte på någon avresa till någon annan ort. Det belv en helt vanlig dag, han satt ute vid skolan och solade och hade det allmänt trevligt. Men Han fick problem med Hristo. han hade sagt till hela skolan att han skulle spö honom vid nästa chans. Jag hittade inte på någon fortsättning med en relevant fortsättning. Detta berodde på att det har inte hänt så mycket i boken och man har inte fått lära känna huvudpersonerna. Man har inte heller fått någon insikt i hur Halims kompiskrets ser ut. Några kompisar har inte nämts överhuvudtaget. Han hjälpte istället sin far i hans affär och satt hemma med en bok som han skriver ned sina tankar i. Hans pappas vän Nourdines fick inte en roll i en pläs fast att han var bäst av de som spelade upp. Och detta skyller Halim på att det är...

Skrivet av oz90, 2007-04-06

Visa hela (1 kommentar)

Oskar Andersson
Uppgift 1 torsdagsgruppen Svenska A.

"Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri


Nästa dag när jag gick till skolan, det blev största knas med tunnelbanan. Det va något som hade hänt i Liljeholmen. Jag blev sjokt arg bree. Va redan värsta försenad, och nu jag skulle få värsta mycket kuk av mina lärare. Men tillslut en tunnelbana kom och jag va på väg till skolan. Men precis när jag va 100 meter från skolan så kom Hristos och tre av hans kompisar runt hörnet. De fick syn på mig, och han blev helt röd i ansikte efter vårat jidder förra dagen. Han började skrika något som jag inte kunde höra vad den va sen sprang han och hans polare i jävla fart mot mig. Jag vände om snabb och började springa åt andra hållet. Jag sprang över liljeholmsbron, men dom va fortfarande efter mig. De började se trötta ut jag märkte. Så jag fortsatte att springa för att skaka av mig dom. När jag kom till liljeholmen så såg jag att dom hade försvunnit. Men jag visste...

Skrivet av oz90, 2007-03-29

Visa hela (1 kommentar)

Uppgift 3
Oskar Andersson
Svenska A, Torsdagsgruppen, HT 06

1 Huvudkaraktären, Ilse, har utvecklats så att han har börjat stå på egna fötter, utan att få hjälp av sina släktingar. Ilse har även börjat inse att allt inte är riktigt så bra som hon trott tidigare. Tidigare var hon en glad flicka med inga som helst bekymer. ´Men det har kriget ändrat på.

2 Ilse blev som så otroligt många andra barn ställd inför. Ska man hålla med Hitler om hans åsikter eller inte?
Det var när de skulle gå med i Hitlerjugend. Ilse gjorde det valet att hon stod emot Hitlers åsikter. Det berodde dels på att hennes pappa var jude.

3 Det är ingen figur som riktigt försvunnit, men pågrund av att Ilses mamma och pappa flyttade isär så har Ilse bott mest hos sin mormor.
Och när hon besöker sion pappa och farmor så är pappan borta och jobbar eller så ska han iväg alldeles strax. Så han har försvunnit lite ur hennes liv.

4 Ja ,det har det. jag tror det beror på att Ilse inte...

Skrivet av oz90, 2006-12-03

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 4
Oskar andersson
Svenska A Torsdagsgruppen HT 06

1: texten var svårläst för att det var mycket text, om saker som man inte är så insatt i, men när man hade läst hela texten så förstod man.
2: läsning grundar sig inte bara på vad man har framför ögonen utan vad man har i huvudet också. Om du inte förstår en text eller att man inte tycker att den är intressant så har man svårt att förstå den.
3: En väsentlig läsfärdighet som aldrig lärs ut i undervisningen är att man ska förlita sig på ögonen så lite som möjligt
4: Att du kan få en ”blackout” om du koncentrerar dig på texten som du ska läsa för mycket. Kan hända om du tvingar få små barn att läsa.
5: tunnelseende är det att du är så koncentrerad för att du t ex tycker att texten är svår att du bara ser bokstäverna mitt framför dig, en i taget.
6: Författaren värkar ha en bra inställning till läsning. Men du ska inte överanstränga dig för mycket. Om du inte är intresserad av det du...

Skrivet av oz90, 2006-11-15

Visa hela (0 kommentarer)

uppgift 2
Oskar andersson
svenska A, torsdagsgruppen HT 06

Efter första sidan fick jag intrycket att boken är väldigt beskrivande när det gäller personer och deras utseende och personlighet. Men inte så spänande.
personerna i boken heter Ilse, som även är författare. Hennes mamma grete, och pappa ernst. Edith är hennes farmor som hon gillar väldigt mycket.
edith är beskriven som en glad flicka, oförstående om vad som pågår i tyskland. pappan, en glad man som gillar att umgås med sina kompisar, som liksom han är socialdemokrater, vilket var farligt i tyskland. mamman beskrivs som en oerhört vaker kvinna som älskar sin dotter mer än allt annat.
Huvudpersonen i boken är utan tvekan Ilse.
i början av boken befinner sig familjen i berlin. vilket de har gjort alla 50 sidor.
Ilse blir mer och mer medveten om vad som pågår i tyskland. pappan blir alltmer spänd och orolig. pappan är jude. ppapan och mamman separerar för att mamman får ett nervsammanbrott. detta gör att...

Skrivet av oz90, 2006-11-08

Visa hela (0 kommentarer)

Uppgift 1
Oskar Andersson
Svenska A, torsdagsgruppen, HT 06

I hakkorsets skugga
Ilse koehn
1977

Jag valde den här boken eftersom att jag är interiserad av andra världskriget och den här värkade vara bra.
Den värkade handla om andra världskriget, anledningen till att jag valde den.
Jag hade inga särskilda förväntningar, tänkte bara att den kanske skulle handla om något annat än just kriget och lite mer om de civila tyskarnas situation.

Skrivet av oz90, 2006-11-05

Visa hela (0 kommentarer)