En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

livet i en låda:D

ÄLskad å Hyllad...

När jag dör så drömmer jag i alla fall om att komma till nangijala, att få rida på de vita hästarna med jonathan och skorpan....om jag någonsinn komer dit vet jag inte, men det är i alla fall en dröm som Astrid Lindgren givit mig...
Idag skulle Sveriges största författare och personlighet ASTRID LINDGREN fyllt 100år. Idag hyllas hon på platser runt jorden och här i Sverige. Jag tror var enda svensk någon gång har läst minst en av Astrid Lindgrens böcker eller sett på film... Att vi alla blivit berörda av hennes böcker och sett oss själva som karaktärerna i dem är det inget snack om. Det finns verkligen en karaktär för varje person.
Jag komer ihåg när jag var liten, vi hade då en tjock bok med sagor skrivna av Astrid. Varje kväll läste mamma eller pappa en saga ur boken för mig å min lilla syster... min favorit var den med dockhuset å rövare, som jag inte komer ihåg vad den heter nu. Men den var så där lagom hemsk och mysig. Min lillasysters favorit var Nils karlsson Pyssling, varför vet jag inte men hon älskade i alla fall den. Alla mina vänner har samma minnen, att de som små blev nattade av sagor skrivna av Astrid.
På skolgården i förskloan var lekarna helt inspererade av hennes verk de flesta av killarna var emil å vi tjejer var Pippi eller MAdicken. Den sist nämnda var favortit, på grund utav hennes fina blonda hår.
När man tänker efter förstår man verkligen hur mycket Astrid lindgren betytt för sverige! förra året var jag i Hamburg och spelade en fotbolls cup, med ungdommar från resten av världen. De folk visste om Sverige var typ Blonda, vikingar Och Pppi Långstrump. När henness verk satt Sverige på kartan förstår man ju verkligen hennes storhet.
Det har varit ganska mycket snack om vilka av hennes böcker som kommer att dö ut i framtiden, och massa författare har sagt sitt. Men enligt min uppfattning kommer de flesta av hennes verk finnas kvar, för jag vet att i alla fall att jag så småning om kommer läsa Astrids böcker för mina barn. Förhoppningsvis blir de lika berörda som jag och läser de för sina barn.
Så även om Astrid är Död så kommer minnet av henne att leva kvar år efter år... För böcker som lär barna rätt från fel och lär barn vad de skall göra, kommer aldrig dö ut..
De är bara att Hoppas Att AStrid lindgren har de bra i Nangijala, å lever ut sina drömar. Vem vet så småning om kanske vi också kommer dit å får läsa ännu mer böcker Skrivna av ASTRID LINDGREN

// JENNIE PENNY

Skrivet av penny, 2007-11-14 20:36

Kommentera:

Signatur:
Skriv här:
Vad heter Pippis författare i förnamn (stor första bokstav)?