pepparkakans bloggis
Marängsviss
Maränger
Glass
Banan
Choklad sås som man gör själv eller köper.
* Ta fram en djup talrik.
* Skedda upp så mycket glass du vill ha.
* Bryt sönder maränger över.
* Skiva banan över.
* Ringla på choklad sås.
* Smaska i dig och njut!
Visa hela (0 kommentarer)
Målet är att trycka en riktig bok av de:
Fish and chips
Portioner: 4
Förberedelsetid: 35 min
Tillagningstid: 15 min
Färdigt på: 50 min
Ingredienser:
10 ansjovisfiléer
eller 600 g filé av vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös)
4 bakpotatisar, skalade.
Frityrsmet:
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
saften av två limefrukter
1 dl öl
2 dillkvistar
salt och peppar
3 dl olja till fritering
tidningspapper till serveringen
Gör så här:
* Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.
* Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
* Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla
i 20 minuter innan fritering
* Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter
tjocka...
Visa hela (0 kommentarer)
Det är min första blogg. Det känns lite nervöst,eftersom jag inte riktigt hur man gör, men det löser sig.
Idag kommer det säkert bli en sådan här tråkigt dag, eftersom jag är arbetslös o inte gör så mycket om dagarna. Men jag börjar vänja mig med de nu :(
Visa hela (0 kommentarer)