En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in
pernillaa

Allt mellan himmel och jord...

Jag är bara jag. Sjukt charmig och helt underbar vill säga ;)
Här kan du läsa om mina tankar och funderingar för stunden... passa på å njut ;)

Lördagens läsestoff har gått i den mer självcentrerade banan, nämligen att läsa igenom mina gamla blogginlägg... När jag satt här framför datorn så var det som att en blixt slog ned från klar himmel och återupplivning av bloggen var ett faktum efter ett års dvala...

Tänka sig vad tiden går fort!
Jag började blogga här på Bloggis i början av 2007... dock är det skrattretande om man kollar över antalet blogginlägg jag producerat under dessa år! Jag måste vara den sämsta bloggaren som någonsin rört ett tangentbord! Trots detta har jag haft ett antal trogna läsare som följt mina bravader i vått och torrt under årens gång... Tack!

Men nu är jag tillbaka (kanske för en kväll, kanske för en tid framöver eller vem vet...?) men nu är jag i alla fall här med ett uppdrag att producera ett alster som förhoppningsvis ska roa och tillfredsställa ditt "Pernillabehov" för stunden! Yiiihaaa!

Mina inlägg brukar ju kantas av en hel del komik, romantik och...

Skrivet av pernillaa, 2010-07-04

Visa hela (1 kommentar)

Jag hade kunnat inleda detta inlägg men en stor ursäkt för att jag är sämre än sämst på att uppdatera. Jag hade kunnat hitta på en historia om hur upptagen jag är om dagarna och inte finner tiden. Jag hade kunnat lägga ned bloggen. MEN det ska jag inte, däremot vill jag skänka all min tacksamhet till er läsare. Trots att jag uppdaterar en gång i halvåret (typ...) så ger ni inte upp. Ni är som utväxten på mitt huvud (kommer ständigt tillbaka...) TACKAR för det mina vänner!

För att återgälda er så tänkte jag ta med er på en liten tur till storstaden, nämligen till Svearikes stolta huvudstad: Stockholm. Dagen för händelsernas centrum var en helt vanlig torsdag, vädret var växlande molnighet och huvudpersonen i detta drama var Dagmar: en helt vanlig pensionär på besök i huvudstaden. Som många redan fått erfara så kan synen med åren lätt bli sämre än jag är på att blogga (nästintill blind kan man då jämföra det med…) och detta var även något...

Skrivet av pernillaa, 2009-06-01

Visa hela (2 kommentarer)

Jag satt här med funderingarna vad detta inlägg skulle handla om denna gång…
Idéerna om bloggämnen körde världskrig inuti Pernillas huvud.
Vilket spännande ämne ska jag behandla idag?

Dagens outfit går bort ganska kraftig då alla modeskribenter skulle bojkotta mina rutiga pyjamasbyxor och urtvättade träningslinne…
Politik och nyheter i all ära, men det passar inte riktigt in i min ”Seinfeld”blogg… något som däremot passar in som handen i handsken är en historia om en underbar liten flicka.

Det var en solig lördagseftermiddag (i samband med tipslördag) i februari (för ett X antal år sedan) som storken beslöt sig för att lätta på trycket och pressa ut en jänta till flickebarn på vallmovägen. Flickan var vid detta laget lika bred som hon var lång.
Hennes stora passion blev snabbt att förpesta sin omgivning med gallskrik, bajslukt och tidskrävande aktiviteter.
Med tiden så växte hon upp men allt förutom bajslukten (förhoppningsvis)...

Skrivet av pernillaa, 2009-02-08

Visa hela (3 kommentarer)

Jag sitter och tittar på skärmen och väntar på att de rätta orden ska poppa upp.
Men det finns inga rätta ord. För de existerar inte.
Det finns inga ord som kan få henne tillbaka.
Det finns inga ord som kan ta bort all smärta som befinner sig i så många kroppar just nu.
Jag önskar jag kunde trolla… då skulle du vara i mina armar gumman min och din mamma skulle skratta från köket. Du och din familj är i mina tankar och jag gråter med er.

Ibland är Sverige ett så jädrans avlångt land och livet så fruktansvärt orättvist!

Skrivet av pernillaa, 2009-01-24

Visa hela (0 kommentarer)

En blondin går in på ett gym och ser en Bodybuilder.
Blondinen frågar:
- Vad är det för något? och pekar på hans magrutor under tröjan.
Bodybuildern säger:
- Boom baby, det är 75 kilos dynamit!
Och så tar han av sig tröjan.
Blondinen frågar igen:
- Jaha du, men vad är det då? och pekar på hans lårmuskler.
Bodybuildern säger:
- Boom baby, det är 75 kilos dynamit!
Och så tar han av sig byxorna. Blondinen frågar en sista gång:
- Men vad i all världen är det? och pekar på hans kalsonger.
Bodybuildern säger:
- Boom baby, det är 75 kilos dynamit!
Och så tar av sig kalsongerna. Blondinen springer så snabbt som hon kan ut från gymmet!
Efter ett par minuter när bodybuildern har sprungit ikapp frågar han varför hon sprang iväg.
- Jag ville inte vara nära all den dynamiten när stubinen var så kort!

Jag tänkte att jag måste inleda med ett litet blondinskämt (jag är ju blondin och därför är dt helt ok att...

Skrivet av pernillaa, 2008-12-19

Visa hela (4 kommentarer)

Disträ. Hade man slagit upp ordet disträ i ett lexikon så hade en stor bild på mig dykt upp. Mitt huvud är som en överfull tunnelbana i rusningstid. Idag har jag suttit på föreläsningar och enbart fyllt blocket med gubbar och krumelurer i roliga färger i takt till att föreläsarens monotona stämma ekat i aulan. Jag blir fascinerad över hur vissa klarar att prata med så monoton röst, jag själv hade hunnit somna av att höra på mig själv.

I och för sig blir jag imponerad på folk som alls kan prata… för just nu är jag så disträ så tankarna hinner gå vilse från att de föds till det att munnen ska forma ljuden och orden. Fram kläcks istället vad som skulle kunna liknas med en grodprutt. Nu sitter du säkert där framför datorn och funderar på hur en grodprutt låter och lika frågande sitter mina åhörare och funderar på vad i h-vete som kom ut ur bruden… Det började med en sak, plötsligt handlade det om något helt annat, sedan en konstpaus och...

Skrivet av pernillaa, 2008-12-03

Visa hela (5 kommentarer)

Det hela började för snart 16 år sedan!

Jag var vid detta tillfälle ca två äpplen hög, späd som en spagetti och med en otrolig glugg mellan framtänderna (nja mellan de flesta tänder om jag ska vara ärlig…)
Jag var som de flesta andra åttaåringar vid detta tillfälle.
Jag diggade blommiga tights, bar upp Mimmi Pigg tröjan med bravur och ”sjöng” Carolas slagdängor högt och tydligt i duschen. Men trots att jag var fångad av en stormvind vid detta tillfälle så var en viktig pusselbit borta från mitt liv.

Den 18 februari 1993 , fem dagar innan min födelsedag fick jag en present som förändrade mitt liv. Storken hittade äntligen hem till vårt hus och lämnade av en galen liten pojkspoling till bror som satte sprätt på min tillvaro. Genom årens lopp har pojkspolingen såklart växt och nu kan man inte längre kalla honom liten men denna människa sätter fortfarande sprätt på min vardag!

Denna helg har jag haft nöjet att ha min kära bror med flickvän på...

Skrivet av pernillaa, 2008-11-25

Visa hela (2 kommentarer)

Jag har drabbats av bloggfeber.
Jag producerar just nu bloggar i samma takt som SJ har förseningar med tågen.
Jag är inne i en period där ventilation är på tapeten och jag känner ett behov av att skaka på huvudet och låta tankarna falla på plats på skärmen.
Så välkommen ombord, dagens tur räknas inte bli alltför lång. Vi kommer åka på en del turbulens under resans gång men nödutgångar finner ni genom att blunda eller trycka på krysset längst upp i högra hörnet. Välkommen…

Jag måste ha slagit i huvudet mot något hårt för jag har blivit så grymt positiv på sistone.
Visst jag har nog aldrig varit den där bittra typen som sett på saker och ting genom ett negativt filter, men just nu känns det som om en ångvält hade kunnat köra över mig och det jag hade lagt fokus på är att jag faktiskt blev lite smalare på köpet.

Jag vet att det är grått och kallt ute. Att folk är förkylda. Att det är alldeles för många dagar kvar tills nästa löning…...

Skrivet av pernillaa, 2008-11-19

Visa hela (2 kommentarer)