En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

rabatterses bloggis

Alla hjärtans dag

Den där dagen, den 14 februari. För många singlar ett olustigt datum i kalendern, ett datum som traditionellt varit kärleksparens och de förälskades högtid. Men inte i år! Sverige är ju ett av världens mest singeltäta länder. Varför inte ta sig an Alla hjärtans dag på ett helt nytt sätt. Bloggaren, skribenten och journalisten Cecilia Salamon från Happypancake fick bena ut singelns plats på kärlekens dag.

Alla hjärtans dag – Vad hoppas du att singlarna på Happypancake får uppleva?

-En mysig dag utan allt för mycket press och stress över att det är just Alla hjärtans dag. Förhoppningsvis tar några fler mod till sig och vågar skicka iväg den där förfrågan om en träff, som sen kanske kan leda till något mer…

Vad kan man annars göra som singel den 14 februari?

Jag tycker att man kan se dagen som ett tillfälle att visa extra uppskattning och kärlek till sina nära och kära. Varför inte ta med någon familjemedlem på bio eller bjuda en vän på middag?

För många singlar är detta datum ångestladdat. Hur råder man bot på det?

Det är inte speciellt konstigt eftersom Alla hjärtans dag är den dag på året som verkligen sätter strålkastarljuset på ens kärleksliv. När varenda skyltfönster är proppade med blommor, nallar och presenter ”till din älskling” kan det vara svårt att värja sig mot känslan av ensamhet. Men glöm inte bort att det är även är många som lever i en parrelation som känner ångest inför Alla hjärtans dag. Då blir pressen istället att leva upp till ett romantiskt ideal och att bevisa för sig själv, sin partner (och alla andra på sociala medier!) hur lyckliga man är ihop. Som singel kan du ju faktiskt välja att strunta i hela grejen om du känner för det.

Hur ”ok” är det att gå på den första dejten på Alla hjärtans dag?

-Jag har faktiskt själv erfarenhet av det och tycker inte att det är något att rekommendera! Det kan bli som en stor elefant i rummet som man inte riktigt vågar prata om. Killen jag var på dejt med hade lagat en romantisk middag och köpt en ask choklad, men det blev ju lite fel eftersom vi knappt kände varandra. Det kan vara okej om man har skojat lite om det och är på det klara med hur dejten ska vara innan, så att man slipper pinsamma missförstånd.

Vad bör du tänka på minuterna innan du står öga mot öga med din träff för kvällen?

-Att försöka intala dig att du ska ha en trevlig kväll och att det ska bli kul att lära känna en annan person. Släpp förväntningarna på att allt ska vara helt perfekt och se det för vad det är. Ett möte med en annan människa.

Om du får tipsa om en Alla hjärtans dag present – Vad blir det?

-Jag tycker alltid att en personlig upplevelse är den bästa presenten. Det kan vara allt från en hemlagad middag, en spakväll hemma (du står för massage och bubbel) eller en teater eller konsertbiljett. En present blir alltid bäst när du utgår från den andra personens intressen och personlighet (även om det kanske inte är just det som du är mest sugen på att göra…). Är det en person som man inte känner så bra så kan klassikern med en blombukett ihop ett gulligt litet meddelande som skickas till dörren eller jobbet vara väldigt romantiskt tycker jag! Skippa dock underkläder och gosedjur……
(Tips: Promocodius har just specialerbjudanden på Alla hjärtans dag presenter. / red. anm.)

Har du några personliga Alla hjärtans dag tips?

-Jag älskar överraskningar! Både att ge och att få. Det behöver inte alls vara något märkvärdigt eller dyrt, men känslan att inte riktigt veta vad som ska hända är både spännande och romantisk. Att planera en kväll där din dejt bara får veta att hen ska infinna sig på en plats vid ett särskilt klockslag är kul – om du vågar!

Vad ska du göra den 14 februari?

-Åh, jag vet faktiskt inte! Jag har rätt nyligen börjat träffa en kille så det blir vår första Alla hjärtans dag ihop. Jag får väl börja lägga ut små hintar när det börjar närma sig, haha. Förhoppningsvis blir det en mysig kväll som innehåller mat, vin och hångel. Då är jag mer än nöjd!

Promocodius tips på presenter?

Känner du dig vilsen i presentdjungeln? Vi har samlat en lista med de bästa presenterna för Alla hjärtans dag.

Skrivet av rabatterse, 2017-07-05 10:35

Kommentarsfunktionen är avslagen för detta inlägg.