En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

saburs bloggis

Det är en bok som alla borde läsa. Det är en bok som berättar vad människor kan göra, vilken ondska finns här på jorden som är orsakat av oss själva. Han vill också att vi ska veta, att de som inte gör något är medskyldiga, att de som står och ser på detta bär lika stor skuld som de som utförde detta.
Han vill också att vi ska kämpa mot det från början innan det hunnit bli så stor som förintelsen. Som han sa, det började inte med förintelsen utan det slutade med det.
Han säger att mobbning, högextremister, nazister har samma ideologi.
Han vill också att alla ska förstå att det finns inga raser, det finns bara människor. Och de som hävdar att judar eller någon annan ras är oren, är outbildade människor.
Från början var det svårt att komma in i boken. Man kan inte tro att det verkligen hände, att någon kan göra så mot människor. Och desto mer man funderar på det, desto mer läskigare det blir. Det väcker många frågor som, Kan det hända igen? Vad kan...

Skrivet av sabur, 2007-05-07

Visa hela (1 kommentar)

hej! jag har redan läst ut min bok. Det handlar om en man som har upplevt förintelsen och berättar om den från sin synpunkt.
Sioma växer upp som cirkusbarn. Hans pappa var jude men växte upp i Ryssland och kämpade på dem rödas sida under ryska revolutionen. Judar var inte på de rödas sida annars. Hans mor Annie var också en judisk kvinna med bra utbildning och växande karriär, vilket hon gav upp för sin man.
Sioma berättar om sitt lyckliga barndom. De var inte rika men det var inte viktig. De hade alltid mat och kläder det var viktigast. I cirkusen som de bodde i levde många andra människor med olika bakgrund och från olika länder. det var tjeckier, zigenare, ryssar, judar osv. man särbehandlade ingen och alla var lika där. Men de hade ingen möjlighet att gå till skolan för att de fluttade runt jämnt. De uppträde överallt nästan, en dag var de i Tjeckien, och näste kunde de vara i Paris redan.
Siomas pappa ville att traditionen skulle leva vidare och hans son skulle vara...

Skrivet av sabur, 2007-05-07

Visa hela (2 kommentarer)

hej! jeg hade " Den vedervärdige mannen från Säffle" boken.
Det börjar med att en polis blir dödat. Medan han ligger i sjukhuset.
Martin Beck börjar utredningen med Rönn. De båda känner varandra men de ser verkligen inte emot att samarbeta. I stort sett försöker de undvika varandra. Beck vill hest samarbeta med sin kompis Kollberg. De brukar liksom kompetera varandra och känner varandra utan till och har varit kompisar och kollegor flera år. De undersöker platsen och hittar mordvapnet, en bajonett.
Martin Beck Och Rönn underrättar Nymans familje. Hans fru och son tror först att han dog på grund av sin sjukdom, men det visar sig att han blev mördad.
Det vet inte var de ska börja eftersom Nyman hade ganska många fiender. han hade sitt eget sätt att se på samhälle och hur man skulle "ta hand om brottslingar".
Nyman var i millitären först och utbildade soldater med en mycket hårt disciplin. han lärde dem att slakta och döda djur. och ville att alla skulle vara starka och...

Skrivet av sabur, 2007-02-11

Visa hela (0 kommentarer)

boken handlar om en sjuttoåriga Arri. Hon blir osams med sin bästa vän, hon orkar inte i skolan och livet helt enkelt. och när allting kändes för jobbigt och hon var för deprimerad stötter hon ihop med Oskar. det känns för henne som om de har känt varandra i evigheter. de blir kära i varandra och känner sig lyckliga och kära.
Utan ibland känner sig Arri svartsjuk och detta leder till att vampyrarna får syn på henne. och hon får kontakt med dem och går över på andra sidan flera gånger.
men detta hade mennig med att hon kunde gå över på andra sidan, hon var budbäraren mellan demensionerna.
där berättar Leonidas för henne att hon måste rädda dem. Från varelser som attackerar dem och förvandlar dem till såna hemska varelse som hom fick se. de kunde inte döda någon av sin art.
men Arri har egen syn på saken hon vill hjälpa dem men samtidigt vill hon ha något tillbka. hon vill ha evigt liv med Oskar, här i Eidolen. Som Romeo och Julia.
hon vill leva ett liv utan...

Skrivet av sabur, 2006-12-08

Visa hela (1 kommentar)

Efter hennes besök i Eidolen när hon kommer tillbka får hon kontakt med Oskar via Amanda som visar sig vara hans bästa kompis.
de börjar dejta. allting känns bra, hon känner sig lyckligt och kär som hon aldrig trodde att hon kunde bli.
Arri är så kär och hon vill inte känna sig övergiven och ensam därför vill hon ta Oskar med sig till Eidolen och leva med honom där förevig.
en gång går de till Drottningholmsparken och har kul, de känner sig lyckliga och kära men då händer det en grej. Arri ligger ner på marken och efter en stund känner sig som död och ledsen allting på en gång men då hittar Oskar henne och kysser henne och värmer henne med sit värme.
och på bussen tillbka erkänner han henne att han älskar henne.
Oskar är inntresseradav smycke eller snarare att göra dem. han till och med gjorde en liten drae till Arri som en hängsmycke.
men Arri känner sig svartsjuk för att han ville tillbringa lite tid med Amanda och ibland berättar han saker till henne som...

Skrivet av sabur, 2006-12-08

Visa hela (0 kommentarer)

Skrivet av sabur, 2006-12-08

Visa hela (0 kommentarer)

hej! boken handlar om en tjej Arvin. som jag förstod är hon mellan femton-sexton år. hon går i skolan som hon hatar. hon är som en "svarta fåren" i familjen kan man säga. hon klär sig helt i svart och liknar inte dagens ungdomar så mycket. som t.ex hennes lilla syster som Arwin själv kallar "såparsjärnan" tror jag. hon tycker hennes syster och hennes kompisar är som tagna ur nogår dokusåpa, alla är likadana och de bryr sig bara om killar, hår, kläder och smink. men Arwin själv är helt motsatsen till sin syster.
hon sminkar sig som egyptisk still med svart kajal och klär sig i svarta klänningar. hon älskar mysterier och häxor. hennes hobbi är lyssna på mysik och inte hip-hop eller R`nB, utan låtar med menning. hon tycker om att sy och bilder eller snarare göra om bilder.
hon blir osams med sin bästa kompis. trots att de var kompisar så uppfatade jag som de var helt olika personer. hennes kompåis var mera en person som tyckte om att festa och träffa killar och ha roligt....

Skrivet av sabur, 2006-12-06

Visa hela (0 kommentarer)

jag började med boken för en vecka sen och han inte läsa ut den. men så långt jag har kommit är det en ganska bra bok och det handlar om en tjej. som är ganska speciellt kan man säga. hon har inga kompisar. det enda kompis hon hade blev hon osams med.
hon har alltid svarta kläder men inte för att hon tillhhör något sekt utan för att hon tycker om svart helt enkelt.
hon blev "kär" i en kille. och går runt i skolan och spanar efter honom. hon tror att då har en bra kontakt och det verkar som om de känner varandra trots att de har aldrig ens pratat.
och en dag så går hon in i speglet och där är helt annan värld. och det verkar som om de ser allting när man ser in i speglet. och det verkar inte som om dem är vanliga människor utan som jag förstod så är dem odödliga. och något slags vampyrer eller något. och det verkar som om killen som hon träffar där kan läsa hennes tankar och nu vill presentera henne till "de högre".

Skrivet av sabur, 2006-11-30

Visa hela (1 kommentar)