En bra gratis blogg
Lista bloggar Om Bloggis
Skapa konto Logga in

sakims bloggis

Tolerans

Sverige är ett demokratiskt land, där folket ska få säga vilka som representerar dem . Det är en självklar sak i den svenska demokratin. Ska inte alla partier stå för mänskliga rättigheter?
Ska inte Sverige respektera det mångkulturella samhället? Ska inte Sverige, som samhälle, se värde i alla människor?

Det känns som Sverige begränsar sig i de här frågorna. Sverige kan vara stolt över att vara ett av de länder som har relativt lite rasism, ändå känns det för mig som om vi har en lång bit kvar för att övervinna den totalt. Det är mycket i den svenska politiken och samhället som visar att rasism och främlings fientlighet är kvar i små mängder; ett par väl behövliga ändringar kan göras.

Ett rasistisk land är ett oacceptabelt land, att låta ett parti som Sverigedemokraterna synas som en del av Sverige är för mig obehagligt. Man har yttrandefrihet så länge man inte kränker någon. Sverigedemokraternas åsikter är kränkande mot flyktingar och människor med utländsk bakgrund. Vill vi att Sverige ska ses som ett land som tycker att det är endast människor med svensk bakgrund som är värda något? Då nervärderar vi också alla andra länder runt omkring oss.

Ett namn kan betyda mycket, det är något som inte så många tänker på. Ord skadar mer än vad man tror och att då ha ett namn som kan ses som främlingsfientligt i politiska kretsar, är inte bra för någon.

Kristdemokraterna, namnet ger en känsla av att det är korståg om igen i 2000-talets samhälle. Det känns hotande. Jag vet att KD:s politik ska bygga på kristna dygder, men är inte deras politik gjord för alla människors välbefinnande, inte bara för den kristna människan. Alla ska kunna känna att man kan rösta på deras parti utan att ge stöd till en religion som man inte är aktiv i. Både folket och partiet skulle tjäna på att namnet byttes ut mot något annat.

Partierna säger att de står för mänskliga rättigheter, varför ljuger då Sverigedemokraterna om att det är en miljon muslimer i Sverige, som inte arbetar, när det bara är ca 200 00 muslimer i landet idag? Det här är en brist på respekt som jag inte tycker att vi ska tolerera.

Innebär öppenhet och tolerans att vi glömma bort vår kultur eller att släppa in andra människor? Sverige ska vara ett land som står för det mångkulturella samhället, respekterar alla människor, kulturer och religioner, det är det som Sverige lovar. Men i processen kanske vi glömmer bort Sveriges kultur och historia, kan det balanseras? Kan vi ha både och? Och ha ett fungerande samhälle?

Skrivet av sakim, 2006-10-18 16:22

Du är så Jvla fjantig ibland, vet du om det? du underskattar dig själv, din lilla skit. Och det gör mig grymmt förbannad och deprimerad. stop bitch'n, känn dig själv - nervärdera inte andra. Lots of love - > me tro på dig!

Skrivet av LordofMytown, 2006-10-18 21:15

Ojoj... skrev jag det där? hehe...don't mind poppit.

Skrivet av LordofMytown, 2006-11-03 10:53

vah vad pratar du om poppit?

Skrivet av sakim, 2006-11-16 23:00

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera det här inlägget.